Campionats de Catalunya d'Esprint i de Mitja Distáncia 2017

Campionats de Catalunya d'Esprint i de Mitja Distáncia 2017

22 Set 2017 15:21 #1 per nicolasC (Visitant)


El Club Montsant Orientació organitza durant el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre dues curses d’orientació puntuables per la Copa Tarragona i la Copa Catalana de curses d’orientació a peu, que a més a més seran Campionat de Catalunya 2017.
Aquestes curses es duran a terme a la comarca del Baix Camp. El dissabte 21 es disputarà el Campionat de Catalunya d’Esprint a la ciutat de Reus i el diumenge 22 el Campionat de Catalunya de Mitja distància als boscos de l’antic campament militar de los Castillejos (Arbolí).

Per als qui no hagueu sentit a parlar de l’orientació, aquest és un esport que combina exercici físic amb exercici mental, juntament amb el gust per la natura. És ideal per a practicar amb família ja que no hi ha un límit màxim d’edat, hi participen nens des dels 3 anys, a l’anomenada categoria “Correxic”, fins a gent de més de 60 anys. Cadascuna de les categories té un circuit adaptat a les condicions físiques de la seva edat i també tècniques segons el nivell del participant. L’objectiu de les curses d’orientació és passar per uns punts marcats en un mapa que es dona a cada corredor, en el menor temps possible.

Amb la col·laboració de l’ajuntament Reus i de Reus Esport i Lleure es podrà organitzar per primera vegada una cursa d’orientació a la capital comarcal. La gent que no l’ha practicat mai tindrà l’oportunitat d’iniciar-se en un entorn urbà tot veient a corredors d’elit disputant el Campionat de Catalunya.
El perfil de la prova d’esprint és d’alta velocitat, posant a prova l’habilitat dels atletes per llegir i interpretar el mapa en entorns complexos, i per planificar i executar rutes a alta velocitat.

A més a més, aquesta cursa serà solidària a favor d’una associació local que dona servei socioeducatiu a nens i nenes entre els 4 i 17 anys, i que per diferents motius es troben amb necessitats econòmiques, socials o familiars.

Pel Campionat de Catalunya de mitja distància s’ha escollit la zona de los Castillejos (municipi d’Arbolí), situat a 800-900m d’altitud, on s’ubica un antic camp militar. És un terreny molt tècnic, on s’haurà de llegir molt bé el mapa i identificar amb rapidesa els detalls de nivell i de vegetació. Un terreny molt indicat per una cursa de mitja distància, on prima més el nivell tècnic del corredor que el físic.

Estrenem mapes! Son res més de tres mapes nous cartografiats al 2017 que utilitzarem per la organització de les dues competicions.
Les dues proves comptaran amb circuits d’iniciació per a gent no experimentada, tant per a adults com per nens.

Podreu trobar tota la informació de la prova a la pàgina web:
www.clubmontsant.org/copa-tarragona/13a-...itja-distancia-2017/
i a les xarxes socials:
www.facebook.com/ClubMontsantOrientacio/
twitter.com/Club_Montsant_O reduit CARTELL REUS+CASTILLEJOS.jpg[attachment=292]reduit CARTELL REUS+CASTILLEJOS.jpg
Adjunts:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.