Nedar sense utilitzar les cames

Nedar sense utilitzar les cames

03 Ago 2015 16:34 #1 per Aire (Visitant)
Acabo de veure una de les sèries classificatòries de 1.500 lliures femenins del Campionat del Món que s'està fent a Kazan.

Una noia (bé, és una nena) nord-americana de cognom Ledecky, que es veu que ja tenia el rècord del Món, acaba de tornar a batre'l. L'ha deixat en 15:27:71, Mare de Déu....

La cosa és que la xiqueta neda sense pràcticament batre les cames.... Utilitza el tronc i els malucs per a equilibrar-se i nedar amb eficiència i prescindeix de la impulsió de les cames....

Això vol dir que el paper de les cames quan nedem no és la impulsió?.

Entenc que nedar d'aquesta manera pot suposar de llarg la clau que doni la diferència quan participem, per exemple,  en un triatló. I en proves de llarga distància, encara més.

Com es deu treballar un nivell tècnic com aquest?.

Salut !.
Màrius

Mai no pensis que no pots

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Ago 2015 17:45 #2 per Del@ (Associat/da)
Aire, jo també he vist aquesta cursa i el comentarista ho ha explicat una mica.

A la natació la batuda amb intensitat de les cames és important quan s'ha d'anar a un ritme molt ràpid durant tota la cursa (50, 100 i 200m) i al sprint final. Això fa que quan major sigui la distància de la cursa (en piscina la màxima és de 1.500m) menor serà la influència de la batuda, ja que no es podria aguantar fer els 1500m anant tirant de cames (qui ho pogués fer baixaria molt la marca d'avui). Si t'has fixat als darrers 100-150m ha començat a incrementar la batuda de cames.

El segon motiu és que si la persona té una bona posició dins l'aigua, amb una bona situació de la cadera, s'impulsa correctament i té una bona coordinació de braços, no cal utilitzar la batuda de cames al 100% per avançar a gran velocitat. En la natació la força és important, però la tècnica ho és tot. Aquest va ser el motiu pel que van deixar de permetre competir amb "neoprens", donaven una major flotabilitat i feien lliscar mijor. Quan menys estil es té més es nota l'ajuda d'un neopré.

De fet quan faig servir el suro per no moure les cames, com fa que estiguin en una posició perfecte i gairebé llisqui per sobre l'aigua, fan que vagi al mateix ritme que quan no el porto i utilitzo les cames (no al 100% evidentment) i amb molt menys desgast físic. Això és el que fan els paticipants de proves de llarga distància a l'aigua i els triatletes, amb l'afegit que per aquests sempre és millor sortir de l'aigua amb les cames el més fresques possibles per després exigir-les al 100% en les altres disciplines.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Ago 2015 18:31 #3 per tonivet (Associat/da)
Es una tecnica de natacio : immersió total. A internet trobareu força informació

brazadasvirtuosas.weebly.com/iquestqueacute-es-it.html

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Ago 2015 18:21 #4 per Aire (Visitant)
Gràcies per les explicacions DEL@.

Entenc dons que el que diferencia de manera més clara aquesta noia de les seves competidores és la seva capacitat tècnica, perquè la cosa és que les altres nedadores sí que utilitzaven de manera evident la batuda de cames per a avançar i/o obtenir flotabilitat.

Gràcies tonivet per la referència a la immersió total. He trobat uns vídeos molt interessants al respecte que, per cert, poso a disposició de qui els vulgui  :glasses:.

Salut
Màrius.

Mai no pensis que no pots

Please Entra or Crear compte to join the conversation.