Dieta vegetariana i esport. És compatible??

Dieta vegetariana i esport. És compatible??

10 Des 2010 14:56 #1 per jordineta (Visitant)
DIETA VEGETARIANA I ESPORT. ÉS COMPATIBLE?

Una dieta vegetariana adequada i ben planificada pot resultar una gran eina nutricional per l’esportista. De fet molts atletes de resistència són vegetarians.


En què consisteix una dieta vegetariana?
Una dieta vegetariana és aquella que exclou la carn, les aus i el peix. Existeixen diferents corrents vegetarianes:
Ovo-làcteo vegetarià: basen la seva alimentació en productes a base de cereals, llegums, hortalisses, fruits secs, llavors oleaginoses, fruites, ous, formatges i derivats, làctics...exclouen de la dieta la carn, les aus i el peix.

Làcteo-vegetarià: exclouen de la dieta els ous, la carn, les aus i el peix.

Vegans o vegetarians estrictes: exclouen els làctics, els ous, les carns, les aus i el peix.

També hi ha les que segueixen una alimentació macrobiòtica les quals se les considera vegetarianes. Tot i que la base principal de la seva dieta és el cereal integral, seguit de les llegums, les verdures i hortalisses i en menor quantitat els fruits secs, les llavors oleaginoses i la fruita; en realitat no són vegetarians perquè a vegades acostumen a menjar una mica de proteïna animal.


Planificació d’una dieta vegetariana equilibrada
- Aliments naturals i ecològics
- Proporcions adequades
- Varietat de nutrients i aliments
- Importància d’una bona masticació dels aliments
- Importància del tipus de cocció dels aliments per augmentar la disponibilitat dels nutrients.


Aproximadament el 60% de l’aport energètic total ha de provenir dels cereals preferentment integrals i ecològics. Aquesta serà la principal font d’hidrats de carboni. Cereals integrals i pseudecereals: arròs integral, mill, quinoa, fajol, amarant, ordi, bulgur...

La meitat en volum cuit de l’anterior serà de verdures fresques cuites, un 50% d’arrel: pastanaga, nap, raves, carbassa, ceba, porro....i l’altre 50% de fulla: col, cols de brussel•les, bròquil...Al menys 1/3 es consumiran crues: enciam, escarola, pastanaga, nap. Aquesta serà la font principal de vitamines i minerals.

Com a font de proteïnes s’escollirà: peix, llegums, seitàn, tofu, tempeh, ous, formatges (en funció del tipus de dieta que se segueixi). La quantitat d’aquest grup serà la meitat del grup de cereals.

Com extra de minerals i oligoelements es consumiran algues marines.

Com a font d’àcids grassos essencials es consumiran olis vegetals de primera pressió en fred i petites quantitats de llavors oleaginoses i fruits secs.



Els beneficis de seguir una dieta vegetariana
Dieta baixa en greixos saturats i en colesterol
Dieta alta en fibra
Dieta rica en vitamines, minerals i substàncies fitoquímiques
Existeix menors taxes de malalties cardíaques
Presenta menors taxes d’hipertensió arterial, càncer de pròstata i de colon

El seguiment d’una dieta vegetariana ben planificada pot satisfer les recomanacions nutricionals dels atletes


Beneficis esportius del seguiment d’una dieta vegetariana

El consum de molta proteïna animal pot afavorir:

- un augment de l’acidificació de l’organisme
- una sobrecàrrega del fetge i del ronyó
- un augment de la putrefacció
- un augment de la rigidesa muscular (produeix enduriment de les estructures corporals)



El camí cap a una dieta vegetariana
En el moment que decidim realitzar un canvi en els nostres hàbits i passar d’una dieta omnívora a una de més vegetariana el més important és realitzar els canvis de forma progressiva perquè s’acostumi el cos dels petits canvis i s’adapti a la nova alimentació. 

Consideracions nutricionals per als vegetarians
La proteïna vegetal pot satisfer les necessitats nutricionals sempre i quan es consumeixi una gran varietat d’aliments d’origen vegetal per assegurar que al llarg del dia ens proporcionin tots els aminoàcids essencials que el cos necessita i assegurar la retenció de nitrogen. També és interessant tenir en compte la combinació de certs aliments, com per exemple, els cereals (deficitaris en lisina) combinats amb llegums (deficitaris en metionina), per aconseguir una proteïna d’alt valor biològic.

El fet de que els esportistes disminueixin el consum de proteïna pot semblar que afecti negativament el rendiment atlètic però en realitat pot ajudar a optimitzar-lo perquè el fet de consumir aliments d’origen animal diàriament afavoreix l’enduriment de la musculatura, sobrecarrega el fetge i el ronyó, produeix acidificació de l’organisme, no proporcionen fibra, vitamines ni minerals i afavoreixen una flora putrefactiva que altera la correcta salut intestinal. Per altra banda, la disminució en el consum de proteïna animal pot comprometre la bona assimilació de ferro i d’aminoàcids essencials sempre i quan no es realitzi un bon pla nutricional.
En el cas del ferro, per optimitzar la seva absorció és interessant consumir aliments rics en vitamina C presents en fruites i verdures que ajuden en la seva absorció i també contraresten l’efecte de substàncies presents en els vegetals com els fitats que inhibeixen l’absorció del ferro. Per altra banda és interessant incloure en la dieta aliments com els germinats i els fermentats que ajuden a trencar les molècules de fitats i beneficien la correcta absorció de ferro. Amb el temps les persones que tenen una dieta vegetariana tenen els mateixos riscos (o menors) de presentar dèficits de ferro.

El mite de consumir proteïnes
Molts esportistes creuen que consumint més proteïna milloraran la força muscular. De fet, sobrecarregar l’alimentació de proteïna és un gran error perquè les proteïnes addicionals quan es descomposen formen una gran quanitat de residus de nitrògen que entren a la circulació sanguínia i tenen que ser filtrats i expulsats pels ronyons, afavorint una sobrecàrrega. L’excés de proteïna també pot afectar al fetge, inhibir l’absorció de calci i comprometent la salut dels óssos.  El que realment estimula el creixement del múscul és el propi excercici conjuntament amb una bona planificació nutricional.


Please Entra or Crear compte to join the conversation.

10 Des 2010 18:30 #2 per Oriol_TBID (Associat/da)
Ostres! Jo pensava que els vegetarians no podien fer esport!!!  :surprised: :surprised:  :winktongue: ;)

Molt interessant l'article!  :yes:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

10 Des 2010 19:19 #3 per MIGUEL SBD (Associat/da)
Gracies jordineta per l'informació i la teva aportació la trobo molt importanat perquè jp sóc mitj vegetarià  :he:

Cada km serà per tu. 3a sempre amb nosaltres

2h56'58'' marato Barcelona 2010
1h22'24'' mitja  Barcelona 2007
37'17''   10km   Pineda 2007
19'08''  5km La Nostra (Sabadell) 2014
05'27''   milla de Sant Viçens de...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

11 Des 2010 11:07 #4 per Bullich (Visitant)
És molt interessant!!!!!!!! Moltes gràcies Jordineta

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

11 Des 2010 20:39 #5 per Jaume2t (Visitant)
Hola Jordineta em semblen magnifiques les teves explicacions, amb tot luxe de detalls.
Ja què sembla què els vegetals podrian donar-nos el què necessitem, hi ha el mite de què per poder tenir més muscul o superar lesions musculars la proteina animal ajuda en aquest sentit, cert o no?.
Per altre banda voldria saber si no tens inconvenient, quin tipus de dieta fas tu i si has eliminat la proteina animal de la teva dieta.
Salut per demunt de tot.

Ser transparent és estar-hi i deixar passar la llum,.......... ser invisible no és el mateix.(Since 2006)

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

11 Des 2010 22:29 #6 per jordineta (Visitant)
Hola gent! Personalment menjo sobretot productes ecològics, poca carn i pollastre i més cereals, llegums, seità, tofu i molt peix que m'encanta!!!! La veritat és que m'agrada tot però prefereixo el menjar vegetarià i el peix durant el dia a dia perquè em senta millor!!!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

12 Des 2010 14:38 #7 per Raimon (Associat/da)
  Interesant aquest fil.

Difícil anar fent la transcició progresiva cap a una dieta vegetariana o semivegetariana...



Please Entra or Crear compte to join the conversation.

02 Set 2011 09:37 - 02 Set 2011 09:50 #8 per Nurita (Visitant)
OH! espero tenir en aquest fil tot el que necesito. Sòc vegetariana desde fa un mes i m'haig de posar a mirar amb cura tot aixó. La meva pasada al mon vegà - vegetarià ha estat de cop i em sembla que ho estic pagant  :^^: No es possible per a mi fer-ho progresivament, ja que el meu canvi d'alimentació es basa en l'ètica i el respecte pels animals. No estic d'acord amb el maltracte, tortura i explotació a la que els èssers humans estan sometent als animals, per tant no sóc capaç de posar-me davant de cap mena de producte que dugui un component animal.





La forma más cobarde de matar a un animal es abandonarle.

No compres, ADOPTA!

www.protectoraconejos.com/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

02 Set 2011 11:58 - 02 Set 2011 15:04 #9 per Albert83BCN (Associat/da)
Vaja vaja, heu encetat un tema que em toca de plè, doncs jo sóc vegetarià, més concretament del grup dels ovo-lacteo-vegetarians que comentes  :yes:

EDITO: Ostres, ara veig que ja té un temps el fil, de finals de l'any passat!

De totes maneres, m'agradaria fer alguns comentaris. Jo ho sóc per convicció, perquè no m'acaba d'agradar el fet d'haver de matar animals per a poder sobreviure. Un dia m'ho vaig plantejar així, li vaig donar moltes voltes, i em va semblar que potser amb tota la varietat d'aliments que hi ha avui dia, seria factible fer-ho. Ho vaig provar, i des de llavors ja van quatre anys.

Però des del punt de vista nutricional (que normalment és l'altre motiu pel que algú es pot fer vegetarià) no m'agrada ser tendenciós, i després d'haver fet molta investigació, doncs sóc aficionat al culturisme a part de l'atletisme popular, la meva conclusió i crec que no vaig massa mal encaminat és que una dieta que inclogui proteïna animal variada és millor per a la majoria d'esportistes i fins i tot per a cert perfil de gent no esportista. Comento:

Respecte al mite de la proteïna, és cert que un excés pot ser perjudicial pel fetge, però també faltaria veure quin és aquest excés. Això és fàcil de veure amb un anàlisi de les transaminases, normalment hauries d'abusar bastant per a estar passant del límit. Per contra, si en consumeixes poca, pots tenir cert handicap.

En l'esport, sobretot el que requereixi desgast muscular, la proteïna és important per regenerar els músculs. Quan el múscul és sotmès a un gran esforç, pot aparèixer un estat anomenat catabolisme, on les fibres es destrueixen (a nivell de micro-lesions). És el motiu pel qual ens apareixen les "agulletes". Si després de fer una activitat intensa es consumeix una quantitat suficient de proteïna, hi ha descans, etc. el procés invers, la síntesis de proteïnes per a la regeneració del múscul té lloc. Aquest estat s'anomena anabolisme.

Que una dieta vegetariana pot contenir la quantitat suficient de proteïna per a satisfer això? Potser, depèn bastant de la dieta en si i de l'esforç sotmès. Si l'esforç és molt gran potser no. En musculació, per veure resultats, es recomana una ingesta d'uns 2 gr. de proteïna per kilo corporal de pes (això és subjecte d'estudi i hi ha molta indecisió i hi ha opinions que van des dels 1 gr fins als 3).

Si feu números, veureu que obtenir tota aquesta proteïna de fonts vegetals és complicat. Per què? Perque els vegetals poden portar una mica de proteïna, però normalment en poca proporció, doncs principalment son fonts de carbohidrats. Això vol dir que per obtenir la mateixa proteïna hauries de consumir bastant més aliment que una persona amb una dieta no-vegatariana. Si tens un metabolisme normal o ràpid, segurament no hi hauria problema. Altres persones amb un metabolisme més lent, pel fet de consumir més carbohidrats probablement els hi sigui més difícil mantenir el pes a ratlla. A mi fer dieta personalment em costa bastant amb aquestes restriccions! Els carbohidrats eleven la insulina en sang, que és una hormona necessària doncs quan s'activa ajuda a transportar el glucogen i la proteïna al cervell, als músculs, etc. però també és una hormona que alimenta les cel·lules grasses, fomenta la lipogènesi (creació de cèl·lules grasses) i dificulta la lipòlisi (la seva consumició). Si algunes dietes per reduir pes rebaixen molt el consum de carbohidrats és per aquest fet. Per tant per a molta gent, sobretot la que tingui dificultat per mantenir un bon pes, una dieta rica en carbohidrats pot tenir les seves desavantatges també, i una dieta vegetariana ho sol ser. La fruita i els vegetals són una font poc densa de carbohidrats i normalment no hi ha problema. Si com jo, ets un amant de la pasta, arròs, pa i cereals, doncs costa una miqueta més  :mdr:

A part d'això, la qualitat de la proteïna animal sol ser més bona. Les proteïnes animals tenen un perfil d'aminoàcids més complert per normal general que les vegetals (més info en.wikipedia.org/wiki/PDCAAS ). Hi ha algunes excepcions, com ja s'ha comentat, la soja és una font casi igual de complerta que la proteïna animal. La llevadura de cervesa, els pèsols i algunes algues també són fonts de proteïna vegetals amb un perfil bastant complert.

Després està el tema de les vitamines de la família B, especialment la B12. Són difícils d'obtenir de fonts vegetals, i molt importantes pel bon rendiment esportiu (i en general a la vida). Amb una dieta amb ous i llet en principi queden ben cobertes. Els vegans potser hauríen de posar especial èmfasi en asegurar-se d'obtenir-la d'alguna font vegetal, les que he comentat abans de les algues, la soja i la llevadura de cervesa són bastant riques.

En quant al seitan, jo en prenc bastant i m'agrada molt, però no hauríem d'oblidar que el gluten és un aliment que causa mala digestió a un gran % de la població i faltaria veure si realment és recomanable o no. Algunes metges el desaconsellen totalment per a la majoria de gent, altres diuen que mentre no tinguis cap problema amb ell, endavant.

Realment, des del punt de vista nutricional, l'única llança a favor que podria enviar és que hi ha molts estudis que afirmen que el consum de carn vermella i productes làctics sembla tenir una gran incidència en la probabilitat de causar càncer, especialment el de mama pel que fa als lactis i al de colon per la carn vermella. Alguns diuen que fins i tot del 50%. També és subjecte d'investigació ara per ara... També és cert que els greixo saturats de la proteïna animal són en general perjudicials, i no consumir-los és potser la gran avantatja d'una dieta vegetariana. Tot i que també hauríem de tenir en compte que algunes carns com la de les aus i el peix, són fonts molt bones de proteïna amb un aport de greixos molt baix.

Jo crec que en general és possible portar una bona alimentació vegetariana, especialment si inclou els derivats com els làctics i els ous. Combinat amb fruita, verdures, cereals, llegums i fruits secs pot ser una dieta molt i molt saludable, lliure de greixos saturats i molt equilibrada. Pel que fa a l'atletisme de fons, on l'esforç és pràcticament aeròbic en la seva totalitat, crec que l'aport de proteïna que es pot obtenir si es té cura de consumir els productes rics en proteïna que hem comentat, són totalment suficients, i en aquest cas el que fa més diferència per rendir bé és mantenir un pes normal i procurar consumir les fonts i proporcions de carbohidrats adequades per a cadascú, doncs són el principal combustible del cos, seguit dels greixos.

Per d'altres esports com la musculació, velocitat, i d'altres que tinguin un alt desgast muscular i explosiu, crec que probablement és un handicap seguir una dieta vegetariana, tot i que en general es pot anar fent, sobretot si no aspires a ser un Arnold Schwarzenegger o Usain Bolt xDD

En quant a quina de les vertents és més saludable, doncs no ho sé, si feu una mica d'investigació veureu que en general la comunitat científica està bastant dividida i hi ha opinions de tot tipus.

Doncs apa, només volia deixar els meus 5 cèntims i crear una mica de controvèrsia, naturalment això només són les meves conclusions com a aficionat que llegeix coses sobre el tema, no sóc pas metge! :mdr:


MMP 10Km - Cursa dels Nassos 2011 - 35'24"
MMP 21Km - Mitja Marató de Barcelona 2013 - 1h19'23"
MMP 42Km - Marató de Barcelona 2013 - 2h47'58"
NutricioBlog - Diari de l'Albert

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

02 Set 2011 12:55 #10 per Albert83BCN (Associat/da)
Si teniu ganes de llegir, us deixo un article de la Viquipèdia molt interessant:
es.wikipedia.org/wiki/Nutrici%C3%B3n_deportiva

MMP 10Km - Cursa dels Nassos 2011 - 35'24"
MMP 21Km - Mitja Marató de Barcelona 2013 - 1h19'23"
MMP 42Km - Marató de Barcelona 2013 - 2h47'58"
NutricioBlog - Diari de l'Albert

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

02 Set 2011 16:14 #11 per Nurita (Visitant)
uooo, que bé, tinc feina per llegir  :party:

Estic veient que m'haig de posar les piles amb la vitamina B o tindré problemes  :wink2:

La forma más cobarde de matar a un animal es abandonarle.

No compres, ADOPTA!

www.protectoraconejos.com/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

02 Set 2011 17:09 #12 per piri (Associat/da)

"Alimentaré" més aquest fil perquè amb tants falsos mites i tradicions que hi ha al respecte de l'alimentació crec que una veu més al respecte, és positiva.

Penso que és totalment compatible amb l'activitat física si la dieta vegana està basada en bons plats de verdures i fruita. A més de fruits secs, arròs, llegums, cereals (inclou blat i civada) i a més un "extra". O bé de lactis, o bé una mica de peix, o bé una mica de carn blanca, segons cadascú. Acabariem per beure aigua, suc i de tant en tant, una cervessa o un vi.

La meva experiència m'ha portat a deixar el sucre, la llet, les begudes amb gas, els ous i la carn perquè com bé diuen els companys abans, amb una bona alimentació aquestos aliments no són necessaris. A més, tenen conseqüencies negatives sobre el propi organisme com putrefaccions, ingestes, malestar, pesadesa, rigidesa i altres possibles malalties.

La persona que es rendeix mai aconseguirà la victòria. Web de la LLiGa: lliga.corredors.cat/index.php i en twitter som l'usuari @LLiGaCoRReCaT en twitter.com/lligacorrecat

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Set 2011 20:40 #13 per Nurita (Visitant)
A mi m'agradaria veure un exemple d'alimentació setmanal, per veure com ho haig de fer. stic molt perduda respecte a alguns temes. Si sòc vegana...d'on extrec el que em falta i que abans obtenia de:
- lactis
- carn
- peix
- ous
i en quines quantitats s'ha de prendre més o menys, a la setmana?
Per exemple em faig llenties amb arròs i quinoa com substitutiu d'un filet de carn peró....quants cops a la setmana hauria de menjar-ne? Realment n'es substitutiu 100%?

La forma más cobarde de matar a un animal es abandonarle.

No compres, ADOPTA!

www.protectoraconejos.com/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Set 2011 20:56 #14 per Nurita (Visitant)
per cert...hi ha dubtes amb la llet de soja. Algunes veus diuen que no es recomenable i no la prenc, en prenc d'arros o d'atmelles... Que penseu de la de soja?

La forma más cobarde de matar a un animal es abandonarle.

No compres, ADOPTA!

www.protectoraconejos.com/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Set 2011 10:54 #15 per Albert83BCN (Associat/da)

per cert...hi ha dubtes amb la llet de soja. Algunes veus diuen que no es recomenable i no la prenc, en prenc d'arros o d'atmelles... Que penseu de la de soja?


De la soja hi ha la tira d'investigacions, unes afirmen que és majoritàriament beneficiosa i d'altres que s'hauria d'evitar.

En principi la soja conté bones quantitats de proteïna d'alt valor biològic, vitamines, minerals, fibra i àcids grassos omega 3 (que en principi sembla que tenen efectes positius sobre el colesterol bo i rebaixen el dolent). Des d'aquest punt de vista hauria de ser un aliment molt nutritiu i recomanable. El meollo de la qüestió ve de que la soja conté isoflavones, una forma de fito-estrògens, que sembla poden tenir efectes estrogenics (o sigui que augmenten la quantitat d'estrogens al cos). Si realment és així o no i si això té efectes positius o negatius és el que s'investiga i hi ha opinions de tot tipus i estudis defenent unes teories i d'altres refutant-les.

En general, com a efectes positius sembla haver evidència important d'una acció reguladora cap a bé del colesterol, millora del sistema cardiovascular, la salud dels ossos (certament estudis sobre baixos nivells d'estrogen al cos ho han relacionat directament amb altes probabilitats de decrementar la densitat òssia) i efectes positius durant la menopausa per les dones, alivia els símptomes (segurament per aquest possible increment d'estrogen que contrarresta la davallada sobtada que té lloc durant la menopausa). També sembla haver evidència de que redueix la probabilitat de patir mols tipus de càncer, sobretot s'està investigant el de pròstata en els homes.

En canvi, aquest possible efecte estrogenic pot ser desaconsellable per altres motius. En dones que pateixin o hagin patit un càncer de mama es desaconsella doncs és un càncer que s'alimenta dels estrògens. Per als homes, molts estudis afirmen que pot decrementar els nivells naturals de testosterona i augmentar els d'estrogens i això en principi és negatiu doncs nivells alts d'estrogens en homes poden causar símptomes com pèrdua de la fertilitat, més facilitat per acumular greixos, baix estat d'ànim, etc. Per això hi ha una creença generalitzada des de fa un temps que els homes especialment haurien d'evitar la soja. Però molts altres estudis diuen que aquest efecte si existeix és mínim i que no té una gran validesa estadística :/

Realment és un follón, no sabria que dir-te. Molts aliments tenen propietats molt diverses que sota certes circumstancies poden resultar beneficiones o potser no tant.

Et deixo uns quants enllaços si vols investigar més i treure les teves pròpies conclusions, jo crec que en quantitats moderades (com tot) no ha d'haver-hi cap problema i crec que els "contras" son més alarmants del que en realitat són, i que els beneficis són en general més prevalents que els possibles perjudicis, però si els estudis mostren opinions tant diferents entre ells... què podem afirmar nosaltres?

www.estarsana.com/noticia_1264_la_soja_y_sus_beneficios.html
es.wikipedia.org/wiki/Glycine_max
www.healthcastle.com/herb_soy.shtml
www.livestrong.com/article/473754-is-soy-milk-bad-for-women/
es.wikipedia.org/wiki/Fitoestr%C3%B3geno
hiddensoy.com/the-dangers-of-soy-for-women-and-infants/
www.bodybuilding.com/fun/ivan3.htm






MMP 10Km - Cursa dels Nassos 2011 - 35'24"
MMP 21Km - Mitja Marató de Barcelona 2013 - 1h19'23"
MMP 42Km - Marató de Barcelona 2013 - 2h47'58"
NutricioBlog - Diari de l'Albert

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Set 2011 18:18 - 04 Set 2011 18:24 #16 per piri (Associat/da)


A mi m'agradaria veure un exemple d'alimentació setmanal, per veure com ho haig de fer. stic molt perduda respecte a alguns temes. Si sòc vegana...d'on extrec el que em falta i que abans obtenia de:
- lactis
- carn
- peix
- ous
i en quines quantitats s'ha de prendre més o menys, a la setmana?
Per exemple em faig llenties amb arròs i quinoa com substitutiu d'un filet de carn peró....quants cops a la setmana hauria de menjar-ne? Realment n'es substitutiu 100%?


Sobre els aliments "bons" no cal regular exactament el seu consum. Parlem per exemple de verdures i fruita (no la menjaria de postres). A més de fruits secs, arròs, llegums i cereals. Després pots incloure el formatge, si et ve de gust. I si tens una fe cega amb el mite de les proteïnes animals pots prendre, encara sense ser necessari: carn (1 ració setmanal) o peix (1 ració setmanal) o ous (1 ració setmanal)

Si n'és realment substitutiu? Doncs jo crec que si menges la quantitat d'aliment que el teu cos necessita la resposta és que si. I per a més inri et poso unes referències bibliogràfiques i damunt, nord-americanes!!!:

Opinió del Comité Olímpic Estadounidenc al voltant de les Dietes Vegetarianes:

"Ser vegetarià no redueix el talent natural o la capacitat atlètica, tant si es tracta d'aficionats com d'atletes de nivell internacional. Des dels jocs antics, els atletes grecs entrenaven amb dietes vegetarianes i mostraven una sorprenent habilitat en l'atletisme competitiu."

Extracte pres de "Vegetarian Diets" del Centre Internacional de Nutrició Esportiva, Revista Olympic Coach, Invern 1997.

Atletes vegans que pensen que és un "error ridícul" creure que els atletes necessiten proteïnes animals:

- Dave Scott (uns dels millors triatletes).

- Edwin Moses (Medallista en 400 tanques)

- Murray Rose (tres medalles d'or en natació)

- Carl Lewis (no cal explicar qui és aquest)

La persona que es rendeix mai aconseguirà la victòria. Web de la LLiGa: lliga.corredors.cat/index.php i en twitter som l'usuari @LLiGaCoRReCaT en twitter.com/lligacorrecat

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

11 Set 2011 20:50 #17 per Nurita (Visitant)
Gracies per les aportacions, en el meu cas no hi ha cap mena de possibilitat d'introduir carn, lactis, peix ni res d'origen animal a la meva dieta. El motiu esta ben explicat per en Gary Yourofsky. Qui tingui una estoneta, es moooolt interesant:





La forma más cobarde de matar a un animal es abandonarle.

No compres, ADOPTA!

www.protectoraconejos.com/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

11 Oct 2011 13:24 #18 per (Visitant)

Gracies per les aportacions, en el meu cas no hi ha cap mena de possibilitat d'introduir carn, lactis, peix ni res d'origen animal a la meva dieta. El motiu esta ben explicat per en Gary Yourofsky. Qui tingui una estoneta, es moooolt interesant:





Molt i molt interessant, per establir una paraula que resumeixi el discurs. Coneixia les tesis de Safran Foer en relació a l'alimentació animal, peró aquest home és molt més impactant, si més no, fa pensar. M'he fixat peró, que la majoria del "moviment" es centra a USA, hi ha algú al Estat Espanyol o a Catalunya, o fins i tot a nivell europeu que articuli en relació a aquests temes a nivell local?



Gràcies Nurita!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

11 Oct 2011 14:21 - 11 Oct 2011 14:31 #19 per Nurita (Visitant)

Gracies per les aportacions, en el meu cas no hi ha cap mena de possibilitat d'introduir carn, lactis, peix ni res d'origen animal a la meva dieta. El motiu esta ben explicat per en Gary Yourofsky. Qui tingui una estoneta, es moooolt interesant:





Molt i molt interessant, per establir una paraula que resumeixi el discurs. Coneixia les tesis de Safran Foer en relació a l'alimentació animal, peró aquest home és molt més impactant, si més no, fa pensar. M'he fixat peró, que la majoria del "moviment" es centra a USA, hi ha algú al Estat Espanyol o a Catalunya, o fins i tot a nivell europeu que articuli en relació a aquests temes a nivell local?



Gràcies Nurita!



Mira't

www.igualdadanimal.org/
www.vivevegano.org/
equanimal.org/


Gràcies a tu per parar un moment a mirar-ho. Estiguem d'acord o no, crec que tenim l'obligació d'informar-nos. Jo encara estic en procés d'investigació, he tingut els pels de punta durant alguns videos, etc. Peró puc dir que no visc en la ignorància  :yes:

A veure si trobo un article d'un dels integrants de igualdad animal, molt i molt interesant.

EDITO...

Aquí tens un munt d'entrevistes,

www.igualdadanimal.org/entrevistas

La forma más cobarde de matar a un animal es abandonarle.

No compres, ADOPTA!

www.protectoraconejos.com/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

11 Oct 2011 20:38 #20 per (Visitant)
Nurita, m'has canviat la vida!!!  :rofl: per que collons ningú em va avisar del PUS de vaca???  :surprised:

Els links que m'has passat són una mina de coneixements, gràcies!!!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.