Fascitis Plantar

Fascitis Plantar

20 Set 2012 22:31 #1 per runnerquim (Visitant)
Bona nit, tinc un problema que ja dura tres mesos i mig, com heu llegit tinc una fascitis plantar al peu esquerra, he fet repòs, he prés antinflamatoris, m´he posat corrents, massatges, tipings, vaig amb bambes sempre que la feina m´ho permet, crec que de tot. Ara sembla que el dolor comença a baixar però quan m´aixeco de dormir encara vaig coix, he començat a correr però em fa por, que m´aconselleu? gràcies

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

20 Set 2012 22:49 #2 per xevifisio (Associat/da)
Per sort o per desgràcia encara et queden unes quantes possibles sol.lucions per probar.
Busca informació sobre la E.P.I., o les ones de xoc. De tota manera pensa que si has probat tantes coses i no vol millorar, potser és que el problema el tens en algun altre lloc (per exemple al genoll) i et repercuteix a la planta del peu, llavors el que millor et pot anar és un osteopata, o algú que treballi amb cadenes musculars
De tota manera, ANIMS

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

20 Set 2012 23:41 #3 per carme72 (Visitant)
Ostras noi!!!
Es una lesió que te miga...
Tant jo com el meu home l'hem patit.  El primer de tot mirar les bambes que fem servir per correr. Va ser la causa en el meu cas.

Dins dels articles de la Dra Yolanda Puentes tens el de la fascitis plantar on et presenta una serie d'exercisis molt utils per a la recuperació, penso que et poden ajudar.
A mi em va ajudar molt fer massatge amb una piloteta dura (d'aquestes que boten molt i les pots trobar a un xino) a sota la planta del peu.

Els articles els pots trobar entran a les webs de:
-championchip.cat a l'apartat d'articles i secció "salut i km".
i
-Atletisme.cat, tambe tens la seccio de "salut i km"

Tranqui, tornaràs a correr... això si, paciència :yes:

mes val un bon descans que un mal entrenament

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2012 07:26 #4 per Pilgrim (Visitant)
Yo la arrastro desde hace un año. Han habido épocas en las que me han desaparecido las molestias y otras en las que me he levantado de la cama casi sin poder andar ¡Es una mierda! Mientras escribo esto le estoy dando vueltas a la pelotita. He cambiado bambas y zapatos varias veces, he ido a varios fisios otras tantas, hago estiramientos de la planta del pie, pelota y hielo a diario, pero no desaparece. Cabe decir que no he parado de correr casi nunca en todo este año, excepto cuando empezaron fuertes las molestias. Quizá debería parar un tiempo, pero no sabría que hacer. Aún así, he hecho este año mis mejores tiempos en diez mil, media maratón y maratón, que he corrido tres ¡Es una mierda! Pero no te agobies. He leido mucho sobre esta lesión y he hablado con mucha gente que la ha sufrido. A algunos les ha durado unos meses y a otros hasta dos años. Mira Juan Carlos Navarro. Lo he ido siguiendo porque empezamos a tener el problema casi al mismo tiempo. Él todavía lo arrastra. Y estoy seguro que va al fisio y al osteopata más veces que nosotros.

¡Que tengas suerte y no te agobies! Es una lesión típica del corredor de fondo que tarde o temprano de nos irá. Saludos.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2012 09:27 #5 per solteron (Associat/da)
Tal com indica xevifisio el problema pot vindre de la cadena muscular posterior, el mal el tenim al peu pero la tensió que ho provoca pot vindre de molt més amunt: cames,  cuixes, glutis, esquena ....

Jo us sugereixo que proveu l'estirament de 10 minuts que indica a aquesta pagina : www.serfuncional.com/2011/08/08/%C2%BFpr...la-cadena-posterior/ important mantindre l'angle recte entre cames i peus.

Molta sort !!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2012 10:48 #6 per rcanalsr (Visitant)
Fa uns anys m'hi vaig trobar quan preparava la meva primera marató (que no vaig córrer), i més endavant quan incrementava els ritmes i volums dels entrenaments també tornava a tenir molèsties.

Com ho he solucionat?
- Tinc 2 o 3 sabatilles sempre en bones condicions i les vaig combinant. Les sabatilles duren més i els peus t'ho agraeixen.
- No fer servir sabatilles voladores (van ser les causants, en el meu cas)
- Corro poc per asfalt. En percentatges aquest any hauré fet 60% terra, 10% gespa, 30% asfalt.
- No fer tirades llargues massa fortes (ara les faig progressives i només castigo les cames i peus els últims kilòmetres)
- No fer sèries de cap tipus...

Amb això he aconseguit que en més de 2 anys només hagi tingut un parell de vegades alguna petita molèstia al genoll esquerra, però ni rastre de la fascitis, tot i que aquest últim any he fet més kilòemtres  i he corregut més ràpid que mai !!!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2012 15:26 #7 per Laure (Visitant)
Jo fa un any vaig començar també amb aquesta història. Vaig estar 3 mesos parat fent tot el que ja t´han comentat els companys (antiinflamatoris, estiraments, ultrasons + infraroigs, tapings, .....) i cap millora significativa. Finalment, el podòleg em va fer una plantilla amb un arc plantar elevat, i des de llavors quasi cap molèstia al còrrer. Es cert que encara m´aixeco al matí amb força mal, que em dura fins que em poso el calçat (porto les plantilles tot el dia, no només per còrrer), però ja em van avisar que això em podia durar fins un parell d´anys.
Sort!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2012 15:45 #8 per jaume (Visitant)
Jo també vaig patir fascitis. Em van infiltrar i vaig poder córrer sense molèsties dos mesos però no és la solució. Vaig fer fisio i només va servir per perdre el temps. La solució; plantilles de descàrrega fetes a mida. Va ser posar-me-les i començar a córrer.

El dia que no gaudeixis corrent, millor deixa-ho córrer

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2012 15:59 #9 per runnerquim (Visitant)
Gràcies pels consells, també porto plantilles fa tres anys, però com veig que molts heu patit el mateix i heu continuat corrent, jo faré el mateix, començaré a poc a poc a veure com va, el meu objectiu es la Marató Costa Daurada el 20 de gener, salut i kms

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2012 16:18 #10 per pcr35 (Visitant)

Gràcies pels consells, també porto plantilles fa tres anys, però com veig que molts heu patit el mateix i heu continuat corrent, jo faré el mateix, començaré a poc a poc a veure com va, el meu objectiu es la Marató Costa Daurada el 20 de gener, salut i kms


jo vaig patir una forta fascitis que se'm va cronificar pq  ho dissimulava amb antiinflamatoris, al final parat 1 any  :whistle:

sol.lució:

1) primer baixar la imflamació

2) fer servir plantilles a mida

3) ja et pots treure les plantilles especials i entrenar normal però fent MOLTS ESTIRAMENTS i EVITANT ASFALT

De no poder gairebé ni caminar uns quants mesos he passat a tornar a córrer ultramaratons (la meva passió)  8)

Això sí, molta paciència i no corris fins que hagi marxat la inflamació  :yes:

OBJECTIUS FUTURS... 48h? 6dies?

ultraparis.blogspot.com

1km 2:41 / 1Milla 4:32 / 5km 15:55 / 10km 32:25 / Mitja 1:11:49 / Marató 2:29:48 / 100km 7h14:33 / 24h 246.555km

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2012 21:06 #11 per xevifisio (Associat/da)
Si les plantilles tenen 3 anys potser comencen a estar un xic gastades i no fan del tot bé la seva funció... :whistle:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2012 21:11 #12 per Albert67 (Visitant)
Jo la vaig patir, a part de bons estiraments, espardenyes amb bona amortiguació, em van parlar d'un antiinflamatori, delicat, laborios, però efectiu....arcilla verde, es una mena de fang, que t'el poses per la nit, i t'el treus pel dematí, es una ajuda més...i aixó sí, una bona dosis de paciencia...!!! 

  Sort.

"No deixis per demà el que no pots passar sense fer avui...."

El tigre del Guiera i destraler de Sant Andreu.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

30 Des 2013 11:53 #13 per Lay-Nah (Visitant)
Per desgracia, m'uneixo al club...ja fa un parell de mesos que la pateixo i tot i fer repòs, no fer tirades massa exigents etc, etc...això cada cop va a pitjor.
Ara ja fa unes 3 setmanes que no feia res de res, el dolor va remetre però avui, he tornat a sortir i no he aguantat ni 3 kilòmetres  :'(
Jo porto plantilles del Florenciano, aquestes plantilles que comenteu, substituirien a aquestes o son unes altres?

Tic una mica xof perquè estava preparant la Vall del Congost i em sembla que em quedaré amb les ganes.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

30 Des 2013 15:02 #14 per periku (Visitant)
Molts ànims Lay-Nah , espero que milloris aviat i puguis gaudir a tope d'aquest esport!!!

6 Maratons (3h52')- 21 mitjes(1h40') - 25 deumils (46')- 7 cincmils (21') - 11 varies  - 1 aquatló(40') - 4 duatló sprint (1h15') - 1 Tri-S.Sprint (31')-6 Tri-Sprint (1h19') - 2 Tri-Olimpic (2h 31') -2 Tri-Half (5h39') -1 marxa cicloturista (4h...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Set 2014 22:16 #15 per JIMIXBCN (Associat/da)
Hola,

Fa un any i mig que arrossego una fascitis plantar. Despres de la marato BCN 2013 vaig començar a tenir dolors que es van anar incrementant.

Vaig començar a fer els estiraments que es recomanen habitualment, aplicar gel, i rodar el peu sobre ampolla d’ aigua gelada.

Vaig anar a un podolog de prestigi i em vaig fer unes plantilles i vaig parar de correr. Anava tirant amb antiinflamatoris pero la molestia persistia. Al cap d’ unes setmanes corria intermitentment sobre terra per veure la evolució.

Al cap de 9 mesos vaig a un traumatoleg de prestigi que m’ entra per mutua i em recepta més estiraments i fisioterapia. Vaig a un centre de fisio q entra per la mutua i la cosa no millora ni amb ultrasons, magnetoterapia, compex i massatge.

El trauma em fa 2 infiltracions. Al cap d’ uns dies com si res, la molestia continua. Puc caminar normalmente però a la que corro al dia següent tinc dolor. Porto així més d’ un any.

Vaig a un altre trauma i em diu que em recomana una fasciotomia plantar amb aplicació de factors de creixement. Em diu que com tinc el peu molt “cavo” es el més adequat i que tinc més d’ un 80% de possibilitats d’ exit. M’ operen en un mes…

Teniu alguna referencia d’ algu al que li hagin fet aquesta intervenció :beurk:? Jo no la coneixia i navegant per Internet nomes veig referencies dels metges, però no dels pacients…

Gràcies

20:56 - 42:05 - 1:32:49 - 3:29:38 - 12:17:27

run tri bici trail btt swim

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Jul 2015 12:01 - 08 Jul 2015 14:15 #16 per pluvinet (Associat/da)
Jo vaig patir una fasciïtis plantar durant 2 anys (2006-2008), 8 mesos sense córrer i no vaig tenir cap millora amb el tractament conservador, estava cronificada i els tractaments conservadors no van servir per a res.
la solució va ser l'EPI Bàsicament consisteix en una agulla amb corrent elèctric que ens punxen directament a la zona afectada de la fàscia per destruir el teixit en mal estat i que neixi teixit sa. El fisio que me la va realitzar va ser Jose Manuel Sanchez, l'inventor a Barcelona de l'EPI www.cerede.es/equipo/

Van ser diverses sessions entre juny i juliol i al 2 novembre del 2008 tornava a córrer la marató de NY

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Jul 2015 14:16 #17 per pinelli (Associat/da)
jo porto mesos amb aquest problema i he canviat de drop de sabates i m'ha anat millor .. he passat de 8mm a 12mm i es nota sobretot per fer muntanya .. m'ha semblat tenir el peu menys estressat .. pero si segueix molestant, no descarto aquest          tractament ..  gracies per la info pluvinet  :great:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Jul 2015 14:37 #18 per Josep80 (Associat/da)
L'any passat vaig agafar una fascitis plantar al sumar les carregues dels entrenaments amb els assajos i actuacions castelleres, que impliquen aguantar molt de pes, rectificant la posicio, i moltes hores de peu dret.
Aixo em va representar haver de corre les 2 maratons australianes amb dolor i sense cap mena d'aspiracions.
Des de fa anys que vaig amb plantilles, aquest no va ser el problema, sino la sobrecarrega.
Ho vaig arreglar amb 2 mesos de repos, rehabilitacio (incloent-hi massatges), rodaments amb ampolla d'aigua gelada i estiraments.
Ara em noto la fascia algunes vegades, pero se que no em puc passar, i en els castells he baixat molt la intensitat i el volum.

total maratons: 50 (en 35 països)
maratons olímpiques: 22 de 23 (falta Beijing)
maratons majors: 6 de 6
maratons continents: 6 de 6 (renuncio Antàrtida)
Mitges a Estats USA: 21 estats de 50 (+DC)
Mitges Europa: 26 països
Mitges prov+territ. Canadà: 0 de 13

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Jul 2015 18:58 #19 per jaume (Visitant)
Si mai trobeu un metge que us vulgui inflitrar no ho feu MAI. No soluciona el problema i a més hi ha el risc que se't pugui trencar la fascia, com ha estat el meu cas.

Ja porto 9 mesos amb fascitis i des de la marató de bcn només he pogut córrer uns 10 dies després de les imfiltracions. Ara córrer és impossible i caminar és dolorós.


El dia que no gaudeixis corrent, millor deixa-ho córrer

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2015 01:07 - 21 Set 2015 01:11 #20 per JoanDeGracia (Associat/da)
Hola a tots.

Estic pendent de visitar un traumatòleg, pero el metge de medicina general que m'ha tractat, m'ha diagnosticat una fascitis plantar. Bé, pels símptomes que patia tot feia la pinta: el típic dolor especialment localitzat al taló (en el meu cas, l'esquerra), que sento especialment just llevar-me al matí, caminar mig coix....

De moment, la unica cosa que m'ha receptat es Voltarén (Diclofenaco)... ja sé que es un anti-inflamatori, pero... de veritat aixó pot curar la inflamació que tinc? o unicament "amaga" el dolor? En la radiografía que m'han fet han descartat que tingui un espoló.

Recordo un dia que anant descalç per casa, vaig trepitjar un cable gruixut i vaig fer un mal gest... i a partir de llavors va ser quan vaig notar el dolor.... havia fet la marató de Barcelona al març i llavors no havia notat res de res al taló, o sigui que sembla que no tingui relació, encara que veig que es una lesió bastant típica de maratonians

Ja he llegit els altres casos i veig que això es podria allargar si no es fa el tractament adequat.... a part del que ja s'ha dit en aquest fil... alguna recomanació d'exercicis, visita a especialistes... etc???

Gràcies!   8)

10K. 47'32" Can Mercader 2014 *
1/2 Marató 1h49'18" Barcelona 2017
30K. 2h49'12" MaraTest Badalona 2017
Marató 4h14'16" Barcelona 2015

Please Entra or Crear compte to join the conversation.