Hiperflexibilitat genolls

Hiperflexibilitat genolls

11 Nov 2014 20:01 #1 per (Visitant)
Bona tarda!

Sóc nou al fòrum, tot i que ja us llegia abans.

Us explico:

Vaig començar a córrer ara farà més d'un any. Al principi forçat, ja que era alguna cosa que pensava que mai m'enganxaria, però què us haig de dir els que "correu" per aquí. M'hi vaig aficionar, anant a córrer uns 3 o 4 cops per setmana, veient com anava progressant, i vaig arribar a participar en una cursa popular. Quan em preparava per la següent cursa popular, un dia vaig notar una punxada al genoll. Vaja, que em vaig lesionar, però res greu. Però va ser anar al traumatòleg i rebre un gerro d'aigua freda d'aquests de campionat. Lesió apart (que tampoc era res de l'altre món), el traumatòleg em va dir de seguida que tenia hiperflexibilitat als genolls, que en tenia molta i que em recomanava molt seriosament que deixés de córrer. Em va enfonsar, però li vaig fer cas. Em va estranyar, perquè mira que havia jugat a esports on corria i mai havia notat molèsties, i em va dir que era perquè m'anava fent gran. Collons, que tenia 22 anys!

Però després d'uns mesos, he decidit que necessito tornar a córrer. Recordo que em va dir que en cas de que seguís corrent, la millor opció serien unes bambes amb el taló alt per castigar menys els genolls. Quins consells em doneu? M'hauria de comprar unes noves bambes, perquè les que tenia eren les barates del Decathlon i vull cuidar-me més els genolls. M'he comprat unes genolleres. Coneixeu d'algunes bambes així, que castiguin menys els genolls? Corro amb les genolleres? Hauria de muscular cames, oi? Tot i així, quan el traumatòleg em va veure la hiperflexibilitat em va dir que era una llàstima perquè tenia les cames musculades, però que tot i així em recomanava no córrer.

Quins consells em donaríeu?

Moltes gràcies!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

12 Nov 2014 22:28 #2 per (Visitant)
La diagnosis de hiperflexivilitat es ferma? Hi ha proves de Grahame que ho confirmen? (Els criteris de Grahame son un tipus de determinació dels graus de flexibilitat articular, la més comuna pel diagnosi). Si vols córrer amb garanties, corre de consulta en consulta el primer, ja hi haurà temps per curses.

Dit aixó, els barems per escollir calçat és arriscat. Amb totes les sabatilles pateix genoll.  Musculació de cames innegociable, si. A tu i a tots els corredors. Potser cal valorar plantilles per reeducar postura d'angles articulars, potser genolls no miren on han de mirar.

1. Metge (pero que sepa, medicina esportiva)
2. Plantilles (idem, que sepa, no laboratoris de merda)
3. Gimnas, volum abductors, vast, cames gral.
4. Asociar-se a corredors.cat
5. Disfrutar

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

15 Nov 2014 18:31 #3 per xevifisio (Associat/da)
Què vol dir, al dir hiperflexibilitat? recurvatum al correr? o només va mirar en estàtic? subluxació de rótula? crec que et falta informació...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

15 Nov 2014 21:39 #4 per WhatSaac (Visitant)
Hola Genoller.
He llegit de casualitat la teva entrada i m'ha espantat una mica. No perque et passi res greu a tu (crec que no) sino perque em recorda a coses que he patit. I jo ara faig maratons i no tinc cap problema articular, mai.
També et diré que no vull ficarme amb els metges, ni desmentir de entrada el que t'han dit, pero vull animar-te una mica explicante que, de entrada, metges i "correr" es una combinació amb un porcentatge de "coneixement mutu" molt baix. Hi ha molt pocs metges que siguin runners (vull dir runners de debó, amb lesions a sobre, amb molts kilometres, i amb curses frequents sobre asfalt), i, per tant, no tenen ni puta idea de la cinemática del correr. De fet, de entrada la majoria acostumen a començar tot pensament sobre aquest esport amb el paradigma "correr es dolent pels genolls".
Encara no has trobat el metge adecuat. I aixo ho dic simplement per lo que t'ha dit el metge sobre lo de les sabatilles amb talo alt per protegir millor el genoll. Aixo es, simplement, de persona que no te gaire idea de esport ni de biomecánica.

El que si que et puc dir, sense por a equivocar-me, es que talons alts fan que el que primer toca quan recepciones sigui el talo. No hi ha cap animal sobre la terra que utilitzi el taló per recepcionar quan cau a terra al correr. El home no hauria de ser una excepció, pero per desgracia les marques de sabatilles ens han canviat la manera natural de correr desde fa uns 40 anys.

Has de muscular? Si. Tots tenim que fer-ho. Pero focalitzat molt en la part de dalt, vull dir abdominals, lumbars, cul... el que els corredors diem "core". Es aquí on es fa la feina per que tot el "edifici" es mantingui recte quan corres. Les cames apoyen rectes per que aquesta part funciona be; si aixó ho tens tou, et desvies lateralment, i llavors els teus genolls treballen amb deformacions laterals. Cap sabatilla te capacitat de evitar aixo. La cama es treballa de dalt a baix, començant per la panxa.

Si tens temps llegeix "Anathomy for Runners" de Jay Dicharri. No se si hi ha edició ja en castella, pero si pots llegir en angles no triguis a fer-ho.

I, per descontat, segueix investigant, demanant opinions, i buscant un bon metge. No et desanimis, per que en el suposit, improvable, de que tinguis "hiperflexibilitat", no se si aixó es un obstacle per correr.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

15 Nov 2014 21:44 #5 per WhatSaac (Visitant)
Ah, si, m'oblidava. Molt important, potser el que mes.
¿Com corres? ¿Corres be? ¿Quin coneixement tens de la teva técnica, i de com es la manera correcte de correr?
Em refereixo a que potser canviant unes cuantes coses, potser poques, el teu cos treballará com ho ha de fer i els genolls deixaran de patir.
Hi ha la possibilitat de que els teus genolls siguin iguals als de la majoria  8)

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

15 Nov 2014 23:13 #6 per Lucius (Visitant)
whatsaac un dia d'aquests surto a córrer sense sabatilles,
ja he vist algun corredor (i de edat avançada) anant descalç pel passeig marítim

sobre el que explica Genoller tal com diuen, aniria a un metge esportiu abans de res

JDFT

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

15 Nov 2014 23:30 #7 per WhatSaac (Visitant)
Lucius, que tal amic!

Si, per descontat ha de passar per metge. Com tothom quan hem tingut un dubte d'aquests. Nomes volia obrir-li un ventall d'esperança, que es real.
Jo vaig passar de estar obsesionat amb sabatilles que amortiguessin be (em feia mal el genoll), fins a correr delcalç. El proces va ser moooolt llarg, passant per les plantilles, i molts metges. Ara de plantilles res, i quan faig maratons porto sabatilles normals, pero de les que abans m'haguessin dit que eren per "kenianos".
Lucius, et recomano que ho provis, pero amb molta prudencia. El primer dia no corris mes del 5% en distancia del que estas acostumat a fer un dia normal d'entreno. I ves suau, fixante en com ho fas, i gaudint de la sensació.
Despres tb estan be les sabatilles minimalistes, per evitar ferte mal als peus. A mi les Five fingers no em van be, pero les Merrell si. En plena forma "minimalista" he arribat a fer 21km sense problemes. Ara no podria ni 5 perque amb el entreno de NY porto massa temps sortint amb protecció, i vulguis que no no vigiles tant i els besons no els forces tant.
Tu, amb els cronos que fas no t'haig d'explicar res sobre com correr  :great:
Que sapigues que aixo va molt be per correr millor, pero no es rentable energeticament; aniras mes lent. Aixo si, quan tornis a pillar les zapas de sempre aniras mes rapid  :whip:

Genoller: no ens facis cas ara. Tu ves al metge, llegeixte el llibre un dia d'aquests, i busca un bon grup d'entreno si t'agrada correr.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.