SOL MARATHON MAGALUF 01-03-2015

SOL MARATHON MAGALUF 01-03-2015

11 febrer 2015 23:51 #1 per cargol (Associat/da)
Hola companys:
Ja tenim aquí un nou repte. Després de les darreres maratons que han sigut "diferents" (via verda, trail i neu), ara arriba una de "normal", es a dir, en ruta, que si tot va be, serà la nº 30.
El proper 1 de març a Calvià (Mallorca) m'he inscrit per correr la marató i la Su 10 kms de nordic walking. També es pot fer 1/2 marató i 10 kms.
Aquesta prova va agafar el relleu de la marató de Calvíà, que es feia fa anys.
Amb temporada baixa, l'hotel oficial i el vol surten molt be i l'inscripció a preu de mitja.
Si algú més s'anima, aquí deixo l'enllaç:

http:// www.maratonmaga luf.com/#

Salut i milles per Balears.
Abel i Su

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

12 febrer 2015 18:03 #2 per toni454 (Visitant)
Moltes gràcies per la informació. En els anys 80, quan s'organitzava al desembre, vaig participar en dos anys consecutius. Aquest any vaig a córrer a la Marató de Barcelona, i a la meva edat (60 anys), encara que sigui córrer la mitja marató, a dues setmanes de Barcelona, les meves cames no ho assimilen tan fàcilment com quan s'és més jove. Serà un altre any.

Salut i kms.


10 km. 43:32  Port de Palma 2014
Mitja Marató. 01:36:45 Granollers 2015
Marató. 03:01:48 BCN 1989

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 febrer 2015 08:23 #3 per cargol (Associat/da)
Merci toni454, i ànims que amb 60 anys encara et queden moltes milles per fer.
Salut.
Abel

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

07 Mar 2015 22:02 #4 per cargol (Associat/da)
DIVENDRES 27 DE FEBRER: Em reuneixo amb la Su a l'aeroport de El Prat i agafem un vol cap a Palma de Mallorca. Al arribar recollim un vehicle de  lloguer i ens dirigim en direcció a Magaluf, que es el barri de platges de Calvià, població que està davant de Palma, a l'altra cantó de la badía i a 15 kms.
Sembla un poble fantasma en aquesta época de l'any, ple de locals tancats. Aquí es on tenim la reserva de l'hotel oficial, just davant del mar. Ens instal.lem i baixem a sopar.

DISSABTE 28 DE FEBRER: Després d'esmorçar, anem a fer turisme a Port Andratx, un poble mariner molt proper i cap al mig día tornem a Calvià per anar a la fira del corredor, que es a les pistes d'atletisme, des d'on demà es farà la sortida i arribada.
Son unes instal.lacions formidables, que disposen inclús d'un circuit exterior de terra per escalfar i una pujada amb tartan. A l'interior, hi ha una complerta sala de musculació i una recta de tartán. Amb raó es un lloc molt adient per fer concentracions i campionats.

La fira molt justeta i amb pocs estands. Recollim la bossa amb la samarreta i el dorsal. Parlo amb plural, perque la Su també competeix a la cursa de 10 kms nordic walking.
L'inscripció a la marató val 30 Euros, 20 per la mitja i 12 per les proves de 10, a més tot un detall, els més grans de 65 anys, gratis. Entre totes les curses hi han 1186 inscrits.

També ens donen els vales per anar a la Pasta Party que es fa al “nostre” hotel, on ens dirigim i on hi ha desplegat tot un fantàstic buffet d'amanides, pasta freda i calenta de diferents tipus i salses, fruita i altres postres i begudes, tot davant del mar.

A la tarda, assisteixo al mateix hotel a una xarla en la que participen alguns dels millors atletes locals, entre ells, el migfondiste internacional i olimpic David Bustos, el paralimpic Juan Munar i una altra noia ultrafondista de trails, centrada sobre el tema esforç i sacrifici, molt interessant.
Després de la migdiada, anem a caminar pel passeig maritim, a sopar i a dormir.

DIUMENGE 1 DE MARÇ: Tot un privilegi, el poder esmorçar a les 7 del matí veient la sortida del sol. Després ens dirigim a les pistes, on em despedeixo de la Su.
A les 9 del matí una alegre batukada dona la sortida conjunta de la mitja i la marató. El cel està cobert i tenim 12º.
El circuit consta de 2 tombs, passant per Magaluf, Sa Porrassa, Son Ferrer, Palmanova, Son Caliu, i Son Matias.
Els de 10 kms, surten a les 9,15 h.

Si be es parteix de cota 0, hi ha trams on s'arriba a 30 m, que no sembla gaira, però puja i puja, es com un edifici de 9 plantes, si be també s'ha de dir que després baixa i baixa fins al nivell del mar.
Trovem moltes rotondes coronades amb un gran número al mig, (7,8,9..); pel que em van explicar gent local, fa uns anys el govern del PP va fer una remodelació de totes les cruilles i a més va voler ficar un monument a cada rotonda i pel que sembla s'els van acabar les idees, ficant-hi números gegants. També trovem una altra rotonda amb una monumental bandera espanyola.

Amb tot aixó, ja portem 10 kms (45'), passant per varies urbanitzacions i passeigs.
Cada punt quilométric porta una petita i simpàtica frase per tal d'animar-te, algunes en anglés, ja que una bona part de corredors son estrangers vinguts de fora o residents a l'illa.
Els avituallaments son molt correctes, amb aigua, isotónics, gels, barretes i gominoles.

Com que farem 2 voltes, vas recordant per quan tornem, els punts amb vegetació, llargues rectes, rotondes, etc. De públic ben poc o qüasi gens.
Al km. 14 sentó que m'animem i em donen records per Lleida, es la Mireieta, una Km 0 que acabarà guanyant en dones.
Cap al km. 16 tenim contacte amb el mar i durant un tram bordejem la costa, tornant-nos a adentrar a l'interior en direcció al punt de sortida i anem avançant caminadors de nordic walking, però no vec a la Su, senyal que està fent un bon paper i que es pren seriosament la competició.
També passem per una zona lúdica anomenada Katmandú, on hi ha una gran casa al revés, que es una atracció molt visitada.
Passo al costat de la pista d'atletisme, on hi ha un monument (dins d'una rotonda, com no) amb el discòbol de Mirón i els de la mitja ens deixen.
Temps de la mitja: 1h 41', vaig be, però se que patiré al final, ja que no he fet els deures.  Sense pla d'entrenament des de Zuric al gener, nomes he surtit a entrenar 3 díes per setmana i el màxim que he fet, han estat 50 kms/setmana, però vaig amb l'esperit d'acabar i aconseguir una altra per la “cole”.
Al km 22 m'emparello amb un noi que es diu Gaspar i que es d'Alcudia. Es la seva primera marató, als seus 22 anys, m'explica que està estudiant Ciències Politiques i que està ara d'Erasmus a Frankfurt, si be ha fet un mig ironman. Anem a ritme i ja ens coneixem el circuit.
Cap al km. 25 en un tram d'anada i tornada, veiem al primer atleta, que sembla surtit d'una cursa popular i que ja va destacat.
Poc a poc, el company va afluixant i arriba un moment que em freno, prenc la decissió de que l'acompanyaré fins al final. Vaig arrossegant al xaval i inclús caminen algún tram, ell té clar que no vol abandonar i a trot suau, li vaig explicant experiencies maratonianes i consells. A cada avituallament ens aturem, per tal d'hidratar-nos be. De vegades m'adelanto una mica per zones on hi ha gent sentada a les terrasses fent el vermut i els convido a animar-nos.
Comença el “countdown” i nomes queden 10 kms. Cada vegada el noi mallorquí va més lent, però té clar que vol arribar i ningú li pendrà el moment de glòria d'atravessar la meta a la seva primera marató.
A prop del Mediterrani sembla que s'anima una mica i encarem els darrers quilometres, ja sentint la megafonía. Entrem a la pista que hem de bordejar i creuem plegats la línea d'arribada. Ens fonem en una abraçada i agraiments mútuos. Ell ha acabat la seva primera i jo la 30.
Ens donen la medalla que acte seguit podem anar a personalitzar amb el nostre nom i el temps d'arribada: 3h 54' 01'' (mare meva, he fet la segona mitja en 2h 13'), segurament d'haver anat sol, hagués fet sobre 10-15' menys, però ha valgut la pena, fer de cicerone d'un futur maratonià i quí sap, si politic també.
Em retrovo amb la Su, que ha arribat amb 1h 27' 25'', llástima que a la seva prova, no es fan categoríes i ha quedat la 12ª dona.

El campió va ser el letó Uldis Klavin amb 2h 36', treient-li 6' al segon,
La primera dona va ser la lleidatana, afincada a Menorca, Mireia Vidal, amb 3h 14', deixant-li 9' a la segona.
En total hi va haver 106 arribats.
Resultats: www.elitechip.net/system/public/download...75e6e9bd73ba6a9b.pdf

Cal fer menció especial d'un atleta britànic veterà, Brian Mills,  va parar el crono amb  4h 36', del que la speaker va resaltar que era la seva 1.042 marató, la 81 a Espanya (¿¿??), no m'ho puc creure. I jo que pensava que l'Arcadi era un fenómeno amb més de 100.....!!!
Per internet he trovat diferent links, que us adjunto.
Sembla que es l'única persona al mon que ha sobrepassat els 1.000 maratons.

www.100marathonclub.org.uk/new/statistics/records.shtml

en.wikipedia.org/wiki/Marathon

DILLUNS 2 DE MARÇ: Ens aixequem tard i esmorçem sense presses.
Deixem l'hotel i anem de visita a Valldemossa, un preciós poble que està a la serra de Tramuntana i des d'on es veu el mar.
Després anem a Palma, passeigem pel centre, comprem el  Diario de Mallorca on surten totes les classificacions, i  (com no) comprem també unes ensaimades, tornem el cotxe i cap al aeroport de tornada a casa.

En resum es una marató atractiva perque es insular i ben organitzada, encara que el circuit no es per fer marca.

Us deixo unes quantes fotos:

picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=116...=CNSRlqcB&feat=email


Salut i milles per Sas Illes.

Abel i Su

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

12 Mar 2015 21:48 - 12 Mar 2015 21:57 #5 per No Surrender (Associat/da)
Sempre entro als fils per animar als corredors, no me puc creure que se m'escapàs  aquesta i l'altre que també se va fer a Mallorca pel Març.
Cargol, moltes gràcies per  compartir la crònica amb noltros i felicitats per una nova Marató a la butxaca. I que a més no és una Marató fàcil.
Me n'alegro que disfrutassis de l'estància i esper que a Valldemossa tastassis les coques típiques d'allà. Boníssimes.
Brutal, lo dels senyor de 1.042 Maratons.... :surprised:.

Ah!, i la teva generositat, algun dia tendrà la recompensa. Segur que l'al.lot estudiant de ciencies polítiques et recordarà per sempre com el corredor que el va ajudar a acabar la seva primera Marató.
Crack, que ets un cracK!!!  :love:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 Mar 2015 09:55 #6 per curat (Associat/da)
Enhorabona cargol!!!  :party:

De les 30 que portes, totes són diferents?

Marató 2h53'07" Castelló 2010
Mitja 1h21'31" Granollers 2008
10mil 36'55 Clot 2011
6 hores en pista 64,129km Can Dragó 2008
22 maratons

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 Mar 2015 18:02 #7 per cargol (Associat/da)
Uep!, moltes gracis No surrender, bona terra per a viure les Balears.

Curat, veritablement soc un coleccionista de maratons i de les 30, ne més he repetit la nº 25 que va ser a Barcelona fa un parell d'anys, perque s'ho mereix. La idea es continuar sense doblar fins la 50, que es on vaig aconsegiuir al 2006, la MMP, fent sub 3h.
Aixó si la salut, lessions i feina acompanyen, ara ja sense "marquitis", com el mestre Arcadi42 i entrenant el justet per mantenir la forma, la idea es la recerca de noves sensacions i reptes, ja que el mon es un gran lloc per a correr.
Si em permeteu, ja us ho aniré explicant, com he fet sempre aquí i abans al 6de1000.
Salut i milles.
Abel

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 Mar 2015 18:03 #8 per cargol (Associat/da)
Ah, volía dir la 50 a Amsterdam.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 Mar 2015 13:23 #9 per Mona (Associat/da)
Fantàstica Marató i fantàstica crònica Cargol! Sembla una bona Marató, la tindré en compte per una futura ocasió!
Segur que aquest que s'ha estrenat en Marató et recordarà sempre per haver-lo animat i acompanyat!
Quina passada aquest que ha fet 1.042 maratons!  :surprised:  l'Arcadi ja té d'on inspirar-se!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.