Cosmo-Barça

Cosmo-Barça

02 Jun 2009 14:01 - 13 Nov 2009 11:24 #1 per Pucurull (Visitant)
Cosmo-Barça

Obro aquest fil per a, sí ens ve de gust, parlar i debatre coses del Barça, tot un univers. (En el fòrum n’hi ha un de genèric sobre el món del futbol; aquest és per a l'específic del Barça, les coses bones o no) 

L’obro referint-me a un fet, en aquest cas molt bo al meu entendre:

El triplet que ha aconseguit l’equip de futbol la setmana passada és el 13è del club.

A veure: l’hoquei ho ha aconseguit 8 vegades; l’handbol 3; el bàsquet 1 i el futbol 1:
2009
Futbol
2007
Hoquei s/p
2005
Hoquei s/p
2003
Bàsquet
2002
Hoquei s/p
2000
Handbol i Hoquei s/p
1998
Handbol
1997
Handbol
1985
Hoquei s/p
1981
Hoquei s/p
1979
Hoquei s/p
1978
Hoquei s/p
La font és d’un article del periodista d’El 9 i d’El Punt, Jordi Camps, en el seu blog

Potser no hi gran cosa a debatre. Únicament constatar la predominança esportiva d’un club com el Barça, el qual, que jo sàpiga, no té parangó  amb cap altre a Espanya... i no sé sí a Europa o al món.

Pucu

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

02 Jun 2009 14:03 #2 per Aipeyo (Visitant)
:love: :love:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

02 Jun 2009 16:32 - 02 Jun 2009 16:34 #3 per Pucurull (Visitant)

El Gladiator d’en Guardiola

Ahir nit, TV3 va projectar el vídeo que l'entrenador del Barça de futbol va fer veure als jugadors abans de la final del dimecres passat contra el Manchester per motivar-los.

Se’n havia parlat molt. S’havia dit que els jugadors van sortir al camp molt  engrescats pel que havien vist: unes seqüències de la pel•licula Gladiator barrejades amb imatges de cadascun d’ells en ple esforç.

A mi, francament, no em va entusiasmar gaire.



Segurament va ser molt original el mètode per motivar als jugadors: res a veure amb els cops al pit d’alguns entrenadors abans de sortir al camp, ni tampoc -com vaig llegir no sé on- res a veure amb la maleta plena de bitllets en el vestuari que utilitzen alguns altres com a esquer. Però no em va agradar tant com em pensava. Potser perquè moltes de les imatges dels jugadors ja ens les havien passat mil vegades...

Pucu 

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

02 Jun 2009 16:54 #4 per PereBoss (Associat/da)
Doncs a mí m'ha agradat molt.  :love:
I si pensem en els jugadors, minuts abans de sortir a jugar un dels partits més importants de la seva carrera i amb els nervis a flor de pell, crec que veure el video els acabà de motivar del tot.
Com va dir Don Andrés, "si quereis más títulos que se quede muchos años el Míster"  :great:

Algun dia, no sé quan, arribarem a aquell lloc on realment volem anar ... Però fins llavors, els rodamons com nosaltres, hem nascut per còrrer

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Jun 2009 13:07 #5 per Pucurull (Visitant)

Aquest mati, escoltava per radio que la samarreta de l’Eto’o no és de les que més es ven a les botigues.

Sembla ser que se’n venen moltes més de l’Iniesta, Messi, Xavi o d’altres.

Diuen que és per una qüestió d’estimació. No se’l vol gaire. Es parla, fins i tot, que potser l’any que ve no jugarà amb el Barça. Els que el coneixen diuen que és un molt bon noi, però pel seu temperament, és com una bomba de rellotgeria al vestidor.

Resulta curiós que el jugador que a fet tants gols enguany, alguns tan decisius com els dels darrers partits, no sigui el més estimat.

M’ha fet pensar que potser no és tan curiós: una cosa és ser estimat com un jugador resolutiu, i una altra fer-se mereixedor d’estimació per posseir valors que no tenen a veure amb posar la pilota dins de la xarxa. 

M’ha reconfortat. La culerada  potser té més sensibilitat del que ens pensem.

Pucu

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Jun 2009 14:00 #6 per gorka (Associat/da)
Sobre samarretes una consideració molt personal: mai de la vida portaria la samarreta amb el nom d' un jugador. Pots haver de menjar-te-la!


MP
1000 m.l. (1): 3.53 (Barcelona 2018)
5 Km (3): 22.31 (El Masnou 2017)
10.000 m.l. (2): 39.59 (Barcelona 2009)
10 Km (102): 38.20 (Girona 2007)
Mitja Marató (88): 1.27.38 (Granollers 2007)
Marató (34): 3.18.27 (Sant Sebastià 2007)

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Jun 2009 14:28 #7 per Trotamundos (Visitant)
Com vingui el Milan amb els calers que tindrà per la venda d'en Kaká al Madrid, i faci una bona oferta pel camerunès, a Can Barça a n'Eto'o li posen un llacet i tot.  :wink2:

L'any passat ja li van posar en Guardila les maletes a la porta, però, senzillament, i a diferència d'en Ronaldinho, ningú va venir amb una oferta amb cara i ulls (ve, si van venir... d'Uzbekistan).

El problema d'en eto'o es q

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Jun 2009 14:45 #8 per Trotamundos (Visitant)
Com vingui el Milan amb els calers que tindrà per la venda d'en Kaká al Madrid, i faci una bona oferta pel camerunès, a Can Barça a n'Eto'o li posen un llacet i tot.  :whistle: :wink2:

L'any passat ja li van posar en Guardiola les maletes a la porta, però, senzillament, i a diferència d'en Ronaldinho, ningú va venir amb una oferta amb cara i ulls (ve, si van venir... d'Uzbekistan). :whistle:

El problema d'en Eto'o es que crec que es massa egocèntric i egoísta. I el que no pot consentir en Pep es que el jugador li mani a ell, com va fer el dia del Betis, negant-se a jugar per la banda. Això li fa Eto'o a en Luís Aragonès i el d'Hortaleza surt de la banqueta i el posa a la banda a crits... :whistle:

No negarè que allà estàn els 36 gols aquesta temporada del camerunès amb el Barça, alguns tan decisius com el de Roma. Però tambè es cert que no es bota d'or per fallar 3 penals a la lliga i un munt d'ocasions. Si demà en Laporta traspasa a Messi, a Iniesta o a Xavi, per exemple, el presi del Barça ha de sortir de Barcelona per potes. En canvi, si traspassa a Eto'o a un bon preu, creieu que la culerada portestarà? Jo crec que no.

Apa, salut i qms.

Albert

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Jun 2009 17:38 #9 per (Visitant)
Estic d'acord en quasi tot, però haig de dir que l'amic E'too, al camp es uns dels millors futbolistes. Quan a de defensar, ho fà tant bé com qualsevol, i al area, es letal.

Ara, això sí, le perd la seva boca.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Jun 2009 18:17 #10 per Pucurull (Visitant)

Això del Barça es massa! Una màquina de fer bitllets.

Ara es parla -ho diuen alguns diaris d'avui- de que el club posarà a la venda, com un souvenir,  bocins de la gespa del Camp Nou, el terreny on ha estat capaç d’aconseguir el triplet.

Se les pensen totes per fer quartos. Catalans havien de ser.  :smile:

Pucu

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Jun 2009 23:26 #11 per Trotamundos (Visitant)
haig de dir que l'amic E'too, al camp es uns dels millors futbolistes. Quan a de defensar, ho fà tant bé com qualsevol, i al area, es letal.

Jo diria, bernibbr, que de cada cinc ocasions a l'àrea en clava una, perquè no em negaràs que és un davanter que tambè falla molt (el dia del Manchester no, va clavar la primera que va tenir i va donar amb aquest gol mitja Champions al Barça, les coses com siguin).

I, amb la pilota als peus, tècnicament no tè tants recursos com en Messi, per exemple, o com el propi Henry, crec. És un "9" nat, un rematador. Si és veritat que defensa molt bè la sortida de pilota del rival, i és molt ambiciós.

Siguem sincers: a n'Eto'o no el van voler al Madrid i a can Barça fa dos anys que no saben que fer per treure-se'l de sobre. Per alguna cosa serà... Ara, per a mi, é dels 5-6 millors davanters del mòn, no ho nego. Qu vingui a l'Espanyol!!! :whistle:

Ara, això sí, le perd la seva boca.

I jo afegiria: I els seus gelos, d'en Ronaldinho, abans, i, crec, d'en Messi, ara. I el voler fer sempre el que li ha donat la gana.

Se les pensen totes per fer quartos

Pucu: com diu la dita, "la necessitat obliga",o, en castellà, "a la fuerza ahorcan". I a la majoria de clubs espanyols, mès encara que al Barça; Que li demanin al València... :whistle:

Apa, salut i qms!!

Albert

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Jun 2009 14:23 - 04 Jun 2009 16:54 #12 per Pucurull (Visitant)

Aquesta és retrospectiva; una relíquia de l'edat de pedra si voleu, però sempre d'actualitat. :smile:
I més encara sí, com és el cas, passat demà es compleix un 39è aniversari d'un afer molt sonat.

Se’ns critica molt sovint –fora de Catalunya, es clar- que els barcelonistes ens hem lamentat sempre del favoritisme dels arbitratges vers l’equip de la capital del Regne en contra del Barça.

Aquests dies no, perquè la superioritat és massa manifesta, però molt sovint ens titllen de victimistes.

Diran el que voldran, però d’exemples n’hi ha un fotimer.

D’un d’ells se’n complirà passat demà trenta-nou anys, i per això el trec a col·lació. No sé sí se’n parlarà en els diaris, però el 6 de juny de 1970 va succeir en el Camp Nou un dels episodis més flagrants en contra del Barça.  La majoria dels que llegiu encara no havíeu nascut, però val la pena recordar-ho, ara que s’acosta l’aniversari de l’efemèride.

Era un partit de tornada de quarts de final de la Copa del Generalisimo. El Barça havia perdut al Bernabeu per 2 a 0, i quan guanyava per 1 a 0 aquí, i semblava que podia remuntar l’eliminatòria, l’àrbitre va sancionar amb penal una càrrega d’un defensa a un davanter del Madrid...a dos metres fora de l’àrea.


Falta de Rifé a Velázquez sancionada amb penal. 6 de juny de 1970

L'escàndol va ser tan gran,  que l’àrbitre, Emilio Guruceta de nom, va haver de suspendre el partit. El que havia de ser un encontre esportiu es va convertir en una de les habituals repressions del règim: els grisos perseguint els aficionats que van envair la gespa per perseguir l’àrbitre; el Barça va ser sancionat, i el llavors president, Agustí Montal, va ser llamado al orden.

L’escàndol Guruceta. Youtube 


Pucu

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Jun 2009 16:05 #13 per ivan (Associat/da)
Jo no havia nascut, per poc  :whistle:

crec que el barça va vetar de per vida en Guruceta. que mai més va pitar al Camp nou.

ara ja no és fa això oi??, si no hi hauria feina per asignar els arbits a cada partit.. :party:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Jun 2009 16:43 #14 per Sancho (Associat/da)
El 6 de junio de 1.970 tenia 10 años recien cumplidos.
Como siempre, desde que recuerdo, fui al campo a ver el partido.
Entonces el Gol Sur, justo detras de la porteria, era General de Pie.
Del partido no recuerdo absolutamente nada. Pero cuando acabo, tengo grabado en mi retina, todo lo que paso.
Al subir las largas escaleras (con 10 años parecen todavía más largas) de salida desde Gol Sur,los "grises" estaban apostados detras de las columnas y "aporreaban" a todo el que pasaba, fuese hombre, mujer o niño, aquellos salvajes aporrearon a mi padre diversas veces, ya que el, logico, se interpuso para que a mi no me diesen.
Desde entonces, mi aprecio hacia las "fuerzas de seguridad del estado".... es el que es.
Afortunadamente, los tiempos han cambiado, y cuando oigo algún joven decir
que "els mossos son com els grisos d'abans", no puedo evitar que se me revuelva el estomago. Afortunadamente, una policia de un estado democratico no tiene nada que ver con la represión ejercida en aquel entonces.
Pero bueno, ahora  COPA
                    LLIGA
                    CHAMPIONS

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Jun 2009 17:18 #15 per Jim (Associat/da)
Jo ho recordo bé. En aquella època els coixins vermells eren quadrats, tenien un cert pes i consistència i ben llençats arribaven fins a l’herba del camp. De fet aquells coixins, al final dels partits, sovint esdevenien projectils i més d’un feia punteria mirant d’encertar els policies asseguts a peu de gespa d’esquena a la graderia. La gent estava pendent de la trajectòria del coixins voladors i si es feia “diana”, hi havia  aplaudiments i si queien a la vora del “destinatari”, la gent cridava Uuuui !. Naturalment, els coixins es van prohibir i anys després van ser substituïts per uns altres que, pel seu disseny més lleuger, no poden arribar gens lluny. Afortunadament, ara ha perdut sentit aquella mena de joc.

Tornem al Guruceta: Aquella nit hi va haver pluja de coixins vermells. L’escàndol va ser gran,  van suspendre a l’àrbitre 6 mesos. L’home es va fer un personatge famós que rivalitzava en divisme amb els jugadors (va vendre l’exclusiva del seu casament a l’Hola)

Durant bastants anys, quan qualsevol àrbitre l’espifiava, el públic de can Barça  li cridava amb una sola veu Gu-ru-ce-ta !!. Va morir jove en accident de trànsit.

Tema venda de trossos gespa, Pucu
: L’herba quedarà totalment malmesa i inaprofitable com a conseqüència d’uns concerts que es faran a l’estadi aquest estiu. O bé es llençava  .... o es revenia. Els beneficis d’aquesta venda especial van directament destinats a causes solidàries de la Fundació

 Ànims lesionats !... i els que no ho  esteu a entrenar i    menys xerrar    

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Jun 2009 11:47 #16 per Trotamundos (Visitant)
Els beneficis d’aquesta venda especial van directament destinats a causes solidàries de la Fundació

Això no ho sabia, i em sembla una bona iniciativa.

Apa, salut i qms!!

Albert

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Jun 2009 13:00 #17 per dELURIAN (Visitant)
uix un post tant interessant i no l havia vist.............
com diria jak el destripador vamos por partes jejejeje
les seccions del barça sempre han tingut moltissims titols i es clar al ser esports minoritaris han estat molt menys celebrades i corejades per l afició pero tot el que va fer l handbol era digne de lloar fins al cel!!!!!!!!!!!! i el hokey..........

el video tampoc mata gaire pero ni que sigui per treure el s nervis mentre miras el video avans de jugarte el fer historia a can barça el dono per valid!!!!!!!!!!!

eto, un crack, el perd la boca, i la enveja, si!, no te molta tecnica, si! pero es un tiu amb olfacte de gol, i falla moltissimes menys ocasions que d altres, quan te que marcar no marca, la pressio el pot, pero es un kiler, mireu les estadistikes o els partits, perfavor te la millor mitja de la lliga d ocasio gol...........almenys fins 2 jornadas avans d acabar la lliga, despres nose si li va fotre algun altre, pero per deu compararlo amb titi!!!!!!! no!!!!!!!!! aket si k es un paket, que en necesita el doble que eto per fotren un!!!!!!!! kin fracas de tiu!!!!!!!! que pasa que diu que si catalunya es diferent i ara soc cule i l hem de perdonar els seus 2 anys de pastoreig per can barça?, que ni ha estat capaç en dos anys de fotre mes de dos gols d akell magnific xut que feia al arsenal, que li han sortit unas figas que fins i tot jo las faig mes makes..........akest any tal i com han jugat, juga en bojan en comtes den titi i posaria la ma al foc que en fot encara mes!!!!!!!!!
eto defensa mes que ningu lluita i corre com cap altra i aixo es el que mes valoro jo en un jugador del barça.......tengo que correr como un negro para vivir como un blanco, amen!!!!!

el tema de la gespa, si no recordo malament va sorgir de la necesitat de un club, nose si cambiaban d estadi i no tenian calers, o senzillament no tenian calers, i va ser una bona iniciativa, despres altres les van anar adaptant, i que coi tal com esta la crisi i el mon dle futbol de florentinos i abramobichs collons la pela es la pela que sino ens fotran al ribery i d altres!!!!!!!!!

i els temas arbitrals, no cal anar tant lluny, cualsevol any que s enfrontin barça i madrit i un dels dos no estigui molt mes pletoric l atracament es evident, i si es juga la lliga en d altres partits tipus osasuna madrit d akesta temporada....... segueix sent evident el talant espanyol de l arbitratje!!!!!!!!!! i suposo que els billets que correran..........

crec que no em deixo res perdoneu la xapa jejejeje

qUINA cULPA eN tENEN eLLS dELS nOSTRES eRRORS?

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

06 Jun 2009 11:24 #18 per llança (Associat/da)

Sobre samarretes una consideració molt personal: mai de la vida portaria la samarreta amb el nom d' un jugador. Pots haver de menjar-te-la!


Jo tinc una, però darrere posa KENOBI, no crec que el mestre jugui alguna vegada al Barça  :he:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

19 Jul 2009 23:40 - 20 Jul 2009 11:47 #19 per Pucurull (Visitant)

Pot semblar insòlit -de fet ho és- però, al meu parer, no és per prendre-s’ho a broma.

La Vanguardia d’avui diu que un arquitecte barceloní proposa la construcció d’un nou camp de futbol per al Barça en una illa artificial, accedint-hi pel Fòrum . Una idea futurista  per tal de resoldre els inconvenients que representen per a la ciutat les actuals instal•lacions del club a Les Corts. 

www.lavanguardia.es/lv24h/20090718/53747518082.html



L’autor de la idea, i el seu equip d'arquitectes, plantegen un debat en el seu blog.

illabarcelona.blogspot.com/

Pucu

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

19 Jul 2009 23:43 #20 per dELURIAN (Visitant)
jajaja ja o e vist al sport, pero alla posa que ho han proposat un grup d aficionats, no d arquitectes, que poc seriosos son els diaris esportius........nosta malament la ideia, pero clar saben com esta el tema de k puja el mar cada any i tal, que el facin d alguna manera k en vint anys no entri l aigua pels foradets ejejejejeje

qUINA cULPA eN tENEN eLLS dELS nOSTRES eRRORS?

Please Entra or Crear compte to join the conversation.