Corredors.cat

Temes més nous al fòrum

Nou punt fix de recollida de material per a Sabatilles Solidàries

 

inthinksport

Des del proper dia 28 de febrer tenim un nou punt fix de recollida de material per a Sabatilles Solidàries.

√Čs la botiga thinkinsport, situada a Sant Cugat del Vall√®s, c. Josefina Mascare√Īas, 15, tel√®fon 936748526

sabatillessolidries

 

 

Pot un atleta guanyar en unes mateixes Olimpíades, és a dir, en la mateixa setmana, els 5.000 metres, els 10.000 metres i la marató?

Jean Echenoz novel¬∑la la vida d‚Äô√Čmil Zat√≥pek, l‚Äôatleta que va revolucionar les curses de fons inventant noves formes d‚Äôentrenament. Un home que a m√©s de competir amb els rivals va haver de lluitar amb el r√®gim comunista.


"Córrer". La vida novel·lada d'Emil Zátopek, l'home que va batre tots els rècords del món. Sense metge, sense entrenador, sense suport i sense llibertat.

¬ęEchenoz tria un personatge atractiu i relata en tercera persona i en present les seves vicissituds. Emil Z√°topek √©s un home doblement interessant. Com a esportista va ser un innovador amb idees pr√≤pies, no va tenir entrenador i va inventar l'esprint final i un sistema de preparaci√≥ f√≠sica que potenciava la resist√®ncia... La seva fama va ser apote√≤sica i molt perllongada: conta Jean Echenoz que quan el van condemnar a l'ostracisme i li van fer treballar d‚Äôescombriaire, seguia arrencant dels que el reconeixien les ovacions m√©s entusiastes. La seva vida, per descomptat, mereix, almenys, un llibre¬Ľ
(F√°tima Uribarri, La Gaceta de los Negocios)

¬ęUna novel¬∑la hipn√≤tica ... Echenoz ens descriu la vida de Z√°topek com la d'un heroi tr√†gic del segle XX. La d'un ciutad√† sense ideologia que va ser v√≠ctima dels grans totalitarismes... El relat emociona per la seva capacitat de ficar-se en la pell de l'heroi. Els seus dubtes, les seves tribulacions, s√≥n les nostres¬Ľ
(Miquel Molina,La Vanguardia)

¬ę√Čs la novel¬∑la d'Echenoz que hauria definitivament de convertir-lo en un narrador d'enorme difusi√≥¬Ľ
(Javier Aparicio Maydeu, El País)

 

Nou llibre

Edició del llibre 'Feminitat, Esport, Cultura- Pioneres de l'atletisme català 1921-1938'

Portada-Pioneres 400pxL'aparició del que ha de ser el primer llibre que tractarà la història de les primeres catalanes que van practicar atletisme a la dècada dels vint i trenta ja és un fet!

 

Si b√© l'an√†lisi del paper social de la dona catalana al llarg d'aquest per√≠ode, especialment la Segona Rep√ļblica i la Guerra Civil, ha estat tractat; fins ara no existia cap treball que relacion√©s aquesta etapa tan determinant de la nostra hist√≤ria amb una an√†lisi detallada del paper esportiu de la dona i en concret de la seva participaci√≥ en atletisme. El llibre parteix d'aquest buit i fruit de prop de tres anys de recerca i de redacci√≥, es presentar√† estructurat en tretze cap√≠tols il¬∑lustrats que analitzar√† les variables socials i esportives que van condicionar l'aparici√≥ i eclosi√≥ de l'atletisme femen√≠ catal√†. √Čs un llibre que pot interessar a atletes i esportistes en general per√≤ tamb√© a soci√≤legs, feministes i interessats en general per la hist√≤ria de Catalunya.

 

Est√† prevista una tirada inicial de 300 exemplars que pot modificar-se a l'al√ßa depenent de la acollida pr√®via que tingui. √Čs per aquest motiu que us demano que tots aquells que estigu√©ssiu interessats a adquirir-lo, deixeu el vostre nick al final del fil que tot seguit apareix sense que hi hagi cap comprom√≠s de compra.

Interessats en el llibre 'Feminitat, Esport, Cultura- Pioneres de l'atletisme català 1921-1938'


 

La Marató de Barcelona un fet social

la marat de barcelona un fet social


 En Llu√≠s95 (Llu√≠s Espiell Oliv√©) ens presenta el seu treball de recerca La Marat√≥ de Barcelona un fet social . Anem a afegint treballs a la nostre biblioteca i a m√©s a m√©s fa goig saber que els que ens aneu empenyent deixeu el llist√≥ ben alt.

 

labotiga-banner - nou

banner-lliga1

UsuariUsuaris online