Els Camins de Sant Jaume

Els Camins de Sant Jaume

14 Mar 2024 18:04 - 14 Mar 2024 20:01 #1 per TXABI (Associat/da)
Confeso que, fins fa molt poc, estava convençut de que només hi havía "El Camino de Santiago"... Qué equivocat que estava! (...si fins i tot, n'hi ha un a les illes Canaries).
Els que de vosaltres n'hagueu fet un o varis, desconec la motivació que us va portar a fer-ho. Jo no en tenia cap de concreta: no era ni per una promesa, ni per esperit religios, ni com a viatge místic, ni tant sols com a repte esportiu.
El motiu per animar-m'hi va ser una frase que vaig dir fa uns 25 ays estant de visita casual a Roncesvalles:
- Quan em jubili, me'n vaig a fer el Camino de Santiago
Així que justament 100 dies després de jubilar-me vaig deixar a Saint Jean Pied du Port la primera de les petjades pel Camino Francés. Més tard va caure "El Camino Portugués por la costa", el tram "Finisterre - Santiago" i el "Camino Primitivo". I tot aixó en 15 mesos.
¿El proper?, "El Camino del Norte". El quan i el cóm ho he de negociar amb la familia donat que desde novembre 2014, algú em va inscriure en el mateix club al que pertanyen, o van pertanyer, gent com Ozzy Osbourne, Mohamed Alí, Michael J.Fox, Alan Alda, Neil Diamon, Hellen Mirrer, Robin Williams, el Papa Juan Pablo II o el mateix Salvador Dalí. És un club sense nom oficial reconegut, però al que jo denomino:
"Unidos por el Parkinson... i qué ?, venga, vamos, tira p'alante".
Com que tinc problemes per adjuntar els fitxers de les cróniques, de moment us deixo un JOC.
Per poder veure e interactuar amb el JOC del CAMINO adjunt, heu d'obrir el fitxer en format PDF. Un cop obert l'arxiu, clicant a sobre de cada petxina anireu trobant la crónica de cada etapa del "Camino Francés", que vaig anar públicant al meu blog CORRIENDO MI VIDA PASA MUCHO MÁS DESPACIO
Adjunts:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 Mar 2024 19:57 #2 per mario.cat (Associat/da)
Txabi, en trec el barret davant teu per la constancia i la il.lusió que tens en fer els diferents Camins de Sant Jaume.

Que lluny queda aquell dia que em vas demanar consell per què volies fer el Camí Francés. Ara ja ets tot un expert en ells i només em queda encoratjar-te mentres puguis seguir fent-los. No se que te el Camino, però a ningú deixa indiferent. Jo tampoc tenia cap promesa ni repte per fer-ho, però les vivencies que es donen son úniques i queden gravades per sempre a la teva memoria.

Ànims i a seguir mentres els del "club" et deixin.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Mar 2024 19:36 #3 per Vladi (Associat/da)
Hola, Txabi.

Jo no he fet el Camí de Sant Jaume, però vaig passar-me 11 mesos en el camí. Concretament a Labor del Rey, el punt més alt del camí francès, a tocar de Manjarín. Estava fent la mili en una base de transmissions, d'això fa 41 anys.

Estic seguint amb interès les teves publicacions. M'ha fet gràcia el que expliques del joc de l'oca, m'he assabentat que Manjarin vol dir l'home de les oques, que curiós! En aquell any no hi vivia ningú, era un poble abandonat.
Completament d'acord en el que dius que el camí deixa empremta. Jo encara recordo el cel tan clar i estrellat que es veia en aquelles muntanyes i del fred que feia :joy: . Sempre tinc en el cap de fer-lo, o almenys algunes etapes. A veure si ara que començo a tenir més temps ... :whistle: Si em decideixo, em posaré en contacte amb vosaltres que en sabeu perquè m'assessoreu.

Vaig seguint les teves publicacions. Per cert, no he endevinat el tema de les fletxes i de les vieires.

Salut company :great: :great: :great:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.