II Marató de muntanya de Montserrat 10-05-15

II Marató de muntanya de Montserrat 10-05-15

05 Gen 2015 10:01 #1 per MIGUEL SBD (Associat/da)
La Marató de Montserrat és una cursa amb un desnivell acumulat de més de 5.000 metres. Els primers quatre quilòmetres de cursa transcorren pel nucli històric de Collbató, per entrar en un tram de carretera i escales. A partir d'aquest moment ens endinsem per un sender al Parc Natural de Montserrat envoltant el massís per la seva part mitjana en un tram de lleugera baixada fins al quilòmetre 5 aproximadament on comença una dura pujada fins al Pla de Sant Miquel que en tram de pista ampla encimentada arribarem al Monestir de Montserrat. En aquest punt els acompanyants podran arribar en cotxe, cremallera o aeri per donar ànims als participants i hi haurà un control de pas horari.

Aquí comença un dels trams més durs de la cursa, ascendim combinant més de 1.200 graons amb trams de sender d'incomparable bellesa fins al pic de Sant Jeroni (punt més alt del massís amb 1.237m). Després de descendir uns 500 metres (segon control horari), descobrirem la part més tècnica i complicada del recorregut de la Marató, a causa dels vertiginosos descensos i exigents ascensos fins a arribar a Coll de Porc i Refugi de Vicenç Barbé.

Dos quilòmetres ens separen de la pista (tercer control horari) a la qual accedirem per una tècnica canal que ens obligarà a estar molt pendents de les nostres passes. Una pista molt rodadora ens portarà durant set quilòmetres fins al mític Camí dels Francesos (quart control horari), on trobarem la veritable prova de foc d'aquesta Marató, ja que en uns 4 quilòmetres aproximadament, pujarem més de 500 metres. En tot el tram de pista serà possible accedir amb vehicles per animar als participants.

Descens suau en el següent tram fins arribar de nou al Pla de Sant Miquel, on afrontarem l'últim descens molt tècnic que ens conduirà a la pancarta d'arribada. Durant la major part del recorregut, pel fet que la Marató transcorre pel Parc Natural de Montserrat, podrem gaudir d'immillorables vistes de les diferents formacions rocoses d'aquest massís.

Cada km serà per tu. 3a sempre amb nosaltres

2h56'58'' marato Barcelona 2010
1h22'24'' mitja  Barcelona 2007
37'17''   10km   Pineda 2007
19'08''  5km La Nostra (Sabadell) 2014
05'27''   milla de Sant Viçens de...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Gen 2015 10:02 #2 per MIGUEL SBD (Associat/da)
Reglament
La prova estarà subjecta al reglament de la FEDME 2014, que us podeu descarregar en aquest enllaç: www.fedme.es

REGLAMENT PARTICULAR DE LA MARATÓ DE MUNTANYA DE MONTSERRAT

La Marató de Montserrat
- La Marató es desenvolupa íntegrament pel Parc Natural del Montserrat.
- La Marató te sortida i arribada a la pista esportiva Martí Gil de Collbató.
- La Marató te un desnivell positiu de 2.500 m. aproximadament.
- L’edat mínima per participar és de 18 anys.
- Tot el recorregut estarà degudament senyalitzat mitjançant cintes i hi haurà membres de l'organització en les cruïlles més confuses o perilloses. Està totalment prohibit sortir-se fora del traçat senyalitzat.
- Els corredors es trobaran amb 11 avituallaments (Camí de les coves, Pla de Sant Miquel, Pla dels ocells, Ermita de Sant Jeroni, Coll del Montgròs, Refugi Vicenç Barber, Pista/camí de la Cova de l’arcada, Camí del Pont, Pla de Sant Miquel, Casalot) + l'avituallament de l'arribada, on trobaran avituallament líquid i sòlid.
- La Marató de Montserrat està cronometrada amb xip.
- Tots els participants rebran una samarreta tècnica commemorativa i altres obsequis en el moment de recollir el dorsal.
- A l'arribada, els participants comptaran amb servei de podologia esportiva, servei de fisioteràpia, avituallament sòlid i líquid i servei de dutxes, a banda dels serveis esmentats, hi haurà servei de guardarrobes i guardaclaus.
- L'entrega de pitralls es realitzarà el dissabte a la tarda i diumenge a la Pista esportiva Martí Gil de Collbató.

Seguretat
- La Marató de Montserrat estarà tota comunicada mitjançant equips de ràdio control en circuit tancat, per a la seguretat de tots els corredors.
- Tots els avituallaments de la Marató de Montserrat de  tenen una farmaciola per possibles petites incidències, els corredors inscrits tenen dret al seu ús, però mai es donarà medicació.
- Qualsevol informació sobre la cursa (punt quilomètric, desnivell, següent avituallament, etc) la podreu consultar als panells informatius instal·lats a tal efecte a tots i cada un dels avituallaments. Per a qualsevol altra informació caldrà adreçar-se al cap de l'avituallament.
- Als participants se'ls facilitarà un número de telèfon intern per a possibles emergències. Hi ha zones amb poca o nul.la cobertura, en aquest cas caldrà fer ús del telèfon d'emergències 112
- L'organització no es fa responsable de retornar a la zona de meta a aquells corredors desqualificats o que abandonin per altres motius. Només s'evacuarà a aquells corredors que hagin patit una lesió o accident, i si aquesta és greu serà el servei de la Creu Roja contractat a tal efecte qui s'encarregarà de realitzar-ho.
- La cursa compta amb una assegurança de RC.
- Tots els corredors de la Marató de Montserrat són coneixedors de la dificultat de la prova, i és reconeixen aptes, tant per el seu estat de salut com per la seva condició física per participar a la Marató de Montserrat.
- Tots els corredors per participar a la cursa hauran de signar el plec de descàrrec que l'organització facilitarà a l'entrega dels dorsals.
- El mal temps no serà impediment per a la celebració de la cursa, però si les condicions meteorològiques són adverses, amb tempesta elèctrica o ràfegues de vent que puguin posar en perill la integritat dels corredors, l'organització es reserva el dret de fer-ho, així com de variar el recorregut si ho considera oportú.
- Els participant eximeixen de qualsevol responsabilitat a l'organització en cas d'accident o lesió derivats de la celebració de la cursa.
- L’organització declina tota responsabilitat en cas de danys personals o materials soferts per propis o tercers, derivats de la celebració de la cursa.
- Hi haurà un briefing de la cursa, amb tota la informació que sobre el desenvolupament de la mateixa, el dissabte a la tarda a la Pista esportiva Martí Gil de Collbató.

Inscripcions
- Les inscripcions es realitzaran única i exclusivament a la pagina web de la marató www.cursalba.cat   o www.maratomontserrat.cat , que us redirigirà a la plataforma www.ticketoci.net
- L'organització es reserva el dret d'admetre inscripcions el mateix dia de la cursa.
- La inscripció a la Marató dóna dret a fer servir tota la infraestructura de la cursa (avituallaments, zona de dutxa, guardarrobes, servei de podologia, etc...) i a la realització de la mateixa així com també implica l'acceptació d'aquest reglament.
- En cap cas serà possible tornar els diners de la inscripció.
- Totes les imatges generades amb motiu de la Marató de Montserrat són propietat de l'organització que les podrà utilitzar de la manera que cregui oportuna.

Desqualificacions
- No realitzar íntegrament el recorregut marcat per l’organització.
- No tenir cura i respecte per l'entorn. No es pot tirar o abandonar brossa o envasos de cap tipus fora de les àrees senyalitzades a tal efecte (avituallaments), reservant-se l’organització l’obligació de fer marcar a cada participant els envasos de sòlids i líquids que puguin fer servir durant la cursa. Recordeu que estem corrents dins del Parc Natural, espai protegit.
- No portar el pitrall al pit o a una zona frontal ben visible.
- No prestar auxili a un company, i no informar al control més proper.
- Rebre ajuda externa fora dels espais habilitats (avituallaments).
- Utilitzar qualsevol tipus de substància prohibida considerada com a dopatge per part de les federacions d'atletisme o de muntanya.
- No seguir les instruccions dels membres de l'organització en tot moment i durant la cursa. Això donarà lloc a la desqualificació immediata.
- Es donarà un temps límit de 8 hores per fer tot el recorregut. Controls de pas: Monestir 9:30 hores; Camí de les Pinasses 10:30 hores; Can Massana 13:00 hores; Camí dels Francesos 13:45 hores. Aquells corredors que passin més tard de l’horari establert per l’organització, es veuran obligats a deixar el seu xip i el dorsal al control i abandonar la Marató. Els corredors desqualificats que vulguin seguir corrent ho faran sota la seva responsabilitat.

TOT ALLÒ QUE NO ESTIGUI PREVIST, QUEDA SOTA LA DECISIÓ DE L’ORGANITZACIÓ.
TOTS ELS PARTICIPANTS DE LA MARATÓ DE MONTSERRAT RECONEIXEN HAVER LLEGIT I COMPRÈS EL REGLAMENT DE LA MATEIXA.

Cada km serà per tu. 3a sempre amb nosaltres

2h56'58'' marato Barcelona 2010
1h22'24'' mitja  Barcelona 2007
37'17''   10km   Pineda 2007
19'08''  5km La Nostra (Sabadell) 2014
05'27''   milla de Sant Viçens de...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Gen 2015 10:03 #3 per MIGUEL SBD (Associat/da)

Cada km serà per tu. 3a sempre amb nosaltres

2h56'58'' marato Barcelona 2010
1h22'24'' mitja  Barcelona 2007
37'17''   10km   Pineda 2007
19'08''  5km La Nostra (Sabadell) 2014
05'27''   milla de Sant Viçens de...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.