Zurich Marató de Barcelona 10/03/2024

Zurich Marató de Barcelona 10/03/2024

21 Set 2023 17:18 - 29 Set 2023 01:23 #1 per Buff! (Associat/da)
Encara que absent de les competicons, i gairebé de córrer uns quants anys, obro aquest fil per la propera marató de BCN, allà on em vaig batejar a la del 1987. Fa uns dies em va començar a neguitejar el cuc de tornar a fer una marató, i just avui ha sortit per TV3 la notícia d'un nou circuit que m'ha acabat de donar l'empenta.
www.zurichmaratobarcelona.es/wp-content/...ECORRIDO_ZMB2024.pdf

web de la cursa: www.zurichmaratobarcelona.es/ca/?_gl=1%2...wMTk0LjE2OTQwOTI2NTU .

Inscripcions per trams:
1r tram – fins a 7.000 inscrits 65€
2n tram – 7.001 a 17.000 inscrits 78€
3r tram – fins el 3 de març 84€

Milers de kilòmetres

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Set 2023 19:12 - 22 Set 2023 17:59 #2 per mario.cat (Associat/da)
Hola companys.

Avui era el dia de presentació d’una nova edició de la Marató de Barcelona, a celebrar el dia 10 de març del 2024.
En representació Correcat hi érem el Rafa Pérez, el Dabit Blogmaldito, la Luzyan i jo mateix. El lloc, doncs al Museu Olímpic de Montjuic al migdia.





Tots els assistents sabíem que en aquesta presentació hi haurien novetats i de les grosses. Com a mínim el lloc de sortida i arribada degut a les obres que l’ajuntament de Barcelona farà a la zona de la Fira i Poble Sec; i potser alguna novetat mes per fer quadrar el quilometratge de la marató. Si us haig de ser franc, jo anava ja amb alguna informació “boca-orella” però que no me l’acabava de creure fins que tot fos oficial. I si, els canvis que m’havien anunciat han estat reflectits a la presentació.






Anem a pams:

Referent al nou circuit, doncs com tots ja heu vist, es una revolució total al circuit que fins l’any passat es va fer. Després d’un parell d’anys on les inscripcions havien caigut en picat respecte als 20.000 inscrit que van ser abans de la pandèmia, he de pensar que han aprofitat el tema de les obres de Montjuic per capgirar tota la casa i canviar el plantejament del circuit.

De entrada la sortida serà al Passeig de Gràcia, al mateix lloc on sortia fins fa poc “la marató del Corte Inglés”. Lloc ample i cèntric i el primer gir serà a la dreta a l’alçada de Gran Via.

L’arribada es a l’Arc de Triomf en uns dos quilòmetres finals favorables de cara a meta.

Tot ho demés, doncs es un circuit molt recollit, que no puja mes amunt del carrer Mallorca per evitar desnivells a prop de la banda muntanya; molt accessible pels que vulguin anar a veure-la passar o a animar a companys; amb alguna petita trampa al recorregut com pot ser el desnivell de Meridiana fins a Sagrada Família pel carrer Mallorca, o el pas pel pont del Treball; molt rectilini amb un anar i tornar constant pel eixample; amb la desaparició de l’insofrible tram de la Meridiana fins a Rio de Janeiro; amb el canvi de sentit del tram del litoral; amb la baixada del sempre temut Paral·lel quan es feia de pujada; i amb el trasllat de la pujada de la Diagonal fins al supositori, als quilòmetres 31 a 33.

He de pensar que serà un circuit ràpid però potser no sigui tan entretingut com fins ara. Es el dilema que sempre hem dit de que volem: una marató turística o una marató per fer marques?. Fa anys es va començar amb un circuit turístic (Rambles, Catedral, Plaça Sant Jaume, Hospital de Sant Pau, Pedrera, Camp del Barça, etc...) per passar després a un circuit mixta de turisme y rapidesa que cada any anaven retocant buscant la planitut fins arribar al circuit d’avui on crec que ja s’ha deixat de banda la marató turística per passar a una marató ràpida.

Altres coses de les que s’ha parlat a la presentació:
La marató no deixa de ser, a part d’un esdeveniment esportiu, un negoci per tots aquells que la organitzen. Per tant, també s’han fet esment a una sèrie d’actes paral·lels que arrossega la marató durant tots els dies previs a la seva celebració. Aquests anuncis han estat:

- Canvi de l’eslògan de la prova. Ara serà “Zurich Marató de Barcelona. Makes it yours”. (Fes-la teva)

- Marathons M42ters. A tots aquells que tinguin 5,10,15 o múltiples de 5 maratons de Barcelona fetes, els hi faran algun homenatge. No s’ha parlat de quin serà.

- Introducció de una marató híbrida virtual i presencial. Dies abans de la marató es podran fer 32 quilòmetres virtuals on vulguis i el dia de la marató es faran els darrers 10 quilòmetres de la marató allà presencialment, amb medalla, dorsal i diploma. (seran medalles i dorsals diferents als de la marató). Clara mesura recaptatòria.

- Creació de 10 circuits a Barcelona de 10 quilòmetres cada un, per segons ells, conèixer el racons de Barcelona i entrenar la marató.

- HotSpot. Un programa per involucrar a associacions, clubs, equips, col·lectivitats de tota mena, a l’animació de la marató quan passi per davant dels seus locals de reunió, tipus com a València quan es passa pel camp de futbol o a Sevilla quan es passa pel camp del Betis.

Un tema per a mi important, es el canvi de partner principal de la marató que fins ara era Deporvillage després d’haver deixat de ser-ho Asics. Ara el nou partner serà “ÓN Running”, que si us dic la veritat, no havia sentit parlar mai d’ells. Allà m’han comentat que es una marca relativament nova i que han fet algun event a Barcelona i ho han fet molt bé. Esperem que sigui així i es consolidi com un col·laborador amb cara i ulls, i no com el que havia fins ara. El contracte que han firmat ha estat per dos anys.


I poca cosa mes. Fer menció a que el comitè que ha fet el circuit estava format per 5 persones entre las que estava el Nacho Càceres i el Nostre GRAN Dabit Blogmaldito. I que segons RPM, aquest circuit ha vingut per quedar-se, però com jo dic, en aquesta vida no hi ha res segur i el circuit serà el que convingui en cada moment. Ara convé aquest nou circuit durant els anys que convingui i si s’ha de tornar a Maria Cristina, es torna i si s’ha de fer un nou circuit, doncs es fa. Però repeteixo, volen consolidar aquest traçat.

I això es tot el que us puc dir del que ha estat la presentació.

Una abraçada a tots !!!!
Adjunts:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

22 Set 2023 10:15 - 22 Set 2023 10:17 #3 per Mona (Associat/da)
Moltes gràcies mario.cat per aquest resum de la presentació oficial de la Marató de Barcelona, realment hi ha moltes novetats!

Està molt bé que s’involucrin entitats amb activitats paral.leles, encara cal molta feina per fer que la ciutat de Barcelona visqui la Marató, i no només els que correm.

Tenint en compte que aquest any, amb les obres a plaça Espanya, calia modificar el recorregut, em sembla encertat l’inici i el final de la cursa. Sembla més planer també, així que en principi per les marques serà positiu, però hi haurà molts girs. El què està clar és que pels animadors serà més fàcil animar en diferents punts quilomètrics.

De tota manera, crec que ja hi ha altres Maratons realment rapidíssimes a la península, crec que Barcelona hauria de trobar un recorregut atractiu i bonic, deixant estar de banda les marques, Barcelona té llocs preciosos per on passar i pot tenir un recorregut entretingut (de Sagrada Família arribar al recinte modernista de Sant Pau; passar per davant del Born, les Rambles...) En aquest sentit crec que si el recorregut acabés a l’Estadi Olímpic seria una bona traca final! Tot i que també està clar que aquesta opció aquest any no és factible...

Caldrà veure

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

22 Set 2023 11:01 - 22 Set 2023 11:02 #4 per Buff! (Associat/da)

Mona va escriure: En aquest sentit crec que si el recorregut acabés a l’Estadi Olímpic seria una bona traca final!


:sick: :woohoo: :sick: NO, si us plau, no tornem al 1992....

Milers de kilòmetres

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

22 Set 2023 17:28 #5 per Tiny (Associat/da)
Buff! M'alegro de llegir-te de nou. Molts ànims en la preparació :great:

mario.cat Moltes gràcies pel teu informe (sembles un ojeador de maratons :laughing: )

Sobre el circuit m'agrada però a la espera de provar-ho! M'agrada especialment la sortida i la eliminació del tram
d'anada tornada de la Meridiana. També, que sigui molt fàcil fer el seguiment sense tenir que agfar el metro molts cops

Com a coses que no m'agradan diría que es perd la oportunitat de donar una volta per les Rambles , Catedral, ... cosa que es podría fer just després de sortir aprofitant que sería molt d'hora (jo faría la sortida a les 8h.) M'agrada molt l'Eixample però potser hi ha un excés de girs (caldrà vigilar amb els patinets :laughing: )
El troç de Diagonal pot ser el tram coco a partir d'ara. M'agradava passar pel Arc del Triomf en el km 35, perquè mentalment era el moment del triomf per mi. També veig complicat l'arribada i posiblitat que es colapsin els carrers i el metro...

Continuem!

10 km. Sant Antoni 2011  42'37"
Mitja marató. BCN 2015  1h 34' 27"
Marató. Munic2015  3h.27'26"

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Set 2023 00:46 #6 per Dennis Teuling (Associat/da)
Moltes gràcies mario.cat!

Quin resum més complert

1500 La Haya - 4:09:78 indoor 1990
10 milles Amsterdam - 0:59:03 1992

10 km  Nassos     '11  -    36:54
Mitja  Tarragona  '15 -  1:24:38
Marató Empúries '18  - 3:03:21

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Set 2023 01:43 #7 per andreugg (Associat/da)
Molt bones, doncs jo reconec que per més que vaig parlar informació no vaig tenir, i la idea la vaig fer en base l'esbòs que tenien en forma de puzle a la web que el vaig muntar i vaig intentar posar sota mapa de Barcelona, desprès al tenir 2 i 3 punts ja va quadrar-me força (No al 100%).

El nou recorregut, considero que està prioritat per obtenir bons temps però perdem part de Barcelona i una nova oportunitat de visitar punts de la ciutat que bé en temps anteriors ja van formar-hi part com per sumar-ho. Sigui com sigui crec que tots que sou molts els que aplaudiu la desaparició de la llarga Meridiana recordarem quan fem l'eixample de punta a punta tres vegades, cert que serà amb la fase de cames més plenes però aquí jugara un gran paper ja que qui no reguli aquesta part de pujades i baixades (sinuoses) la segona meitat li serà molt pesat. Llull crec que serà la llarga recta de zombis, i la meta entenent que no podia ser on sempre ho pendrem com un final maco , però la sortida pff això de tenir meta i sortida força separats no m'ha fet gràcia, cert que en d'altres curses es fa (Madrid sense anar més lluny)

Sigui com sigui com diu el Tiny fins que no la fem no podrem opinar del cert per ara interpretem.

Sobre el gran resum i explicació del mario.cat remarco el poder estar allà, mai estat al museu i encara menys en un acte així, un luxe!!

Coses que ja veurem com funcionaran:
- La cursa virtual amb darrers kms a la cursa
- Grups d'animació en format de concurs tipus València (Desitjo que funcioni ja que Barcelona està lluny de tenir animació com cal)
- Guarda bosses situat entre meta i sortida, entenc jo que seran carpes tipus Madrid, Sevilla etc...

Sigui com sigui, és la marató de la meva ciutat i sigui maca, lletja o preciosa allà estaré. Salut!

10k - Cursa Moritz Sant Antoni (2024) 00:47:18
21k - La Mitja (2024) - 1:43:46
42k - Marató Barcelona (2024) 3:51:20

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Set 2023 10:58 #8 per jaume86 (Associat/da)
Moltes gràcies Mario i Luz per ser els representants de l'associació a la presentació de la propera edició de la Marató, a la que s'hi van afegir el Rafa i el Dabit que ja son VIPs :party:

M'afegeixo a la idea de que teòricament aquest circuit és més pla, sí, jo crec que sí. També que amaga certs desnivells que aparentment veient el circuit de llargues rectes no semblaria i que jo desconeixia doncs no sóc de bcn i no he corregut tots els 10k (em falta Sant Antoni, per exemple). I també m'apunto a la dicotomia d'una marató ràpida o icònica/turística?

Certament a Barcelona difícilment podràs competir amb València o Sevilla, ciutats molt més planes i que a més tampoc tenen incovenient en sumar kms per llocs més aviat lletjos com els inicis d'ambdues maratons. Inclús hi podria afegir Múrcia, l'única marató que vaig fer la temporada passada i va ser un gran descobriment i sorpresa (gràcies Charlie1one!). Així doncs, jo apostaria clarament i sense cap tipus de complexe per una marató digali icònica, digali turística. La NY europea, allà no hi fa pas ningú marca però ve que hi ha osties per entrar. I Barcelona té tants llocs xulos i bonics per on passar que pots oferir una marató ben diferent, amb una clara diferenciació i una marca única. Ben al contrari d'intentar-ho amagar i intentar competir amb qui no podem per rapidesa, fer gala de la nostra ciutat, que és meravellosa i impresionant. Inclús, com diu la mona, acabar a l'Estadi Olímpic, una idea que fa molts anys defensa el Jorfer, d'acabar-hi en anys olímpics com el proper ;)

2h55'28"; marató Barcelona  2019 (17)
1h22'14" mitja  Barcelona 2019 (44...)
37'21";   10km   Pineda 2018 (42...)
19'13";  5km Horta 2013 (1)

Properament: 24h (diumenge a Can Dragó!)

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

24 Set 2023 18:17 #9 per Jorfer (Associat/da)
Mario.cat moltes gràcies per l'ampli resum de la presentació del nou circuit.

Buff encantat de tornar-te a veure entre nosaltres de forma activa. Encara recordo que tens un ranquing correcat de maratons, el conserves? Segur que el 10/03/2024 ens trobem a Passeig de Gràcia.

Particularment, jo que he fet moltes edicions (27 si no em falla la memòria) trobo aquest recorregut atractiu i l'haurem de testar. Particularment m'agrada i, si el cos i el cap m'ho permeten, allà estaré.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Set 2023 09:25 #10 per Buff! (Associat/da)

Jorfer va escriure: ... Encara recordo que tens un ranquing correcat de maratons, el conserves?


Gràcies jorfer. Ja hi estic treballant amb el del 2023.... :whistle: I quan estigui tot tindreu el període 2008-2023 :)
Referent al circuit, jo el trobo molt encertat, encara que segueix tenint l'ensopit tram del litoral.

Milers de kilòmetres

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Set 2023 19:47 #11 per Jorfer (Associat/da)

Buff! va escriure:

Jorfer va escriure: ... Encara recordo que tens un ranquing correcat de maratons, el conserves?


Gràcies jorfer. Ja hi estic treballant amb el del 2023.... :whistle: I quan estigui tot tindreu el període 2008-2023 :)
Referent al circuit, jo el trobo molt encertat, encara que segueix tenint l'ensopit tram del litoral.


:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :raised: :raised: :raised: :raised: :raised:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Set 2023 00:00 #12 per BadaMike (Associat/da)
Hola a tots:
M'ha agradat molt tornar a entrar al fòrum i poder llegir aquests canvis en la cursa que a molts correcats ens agradaria fer. També m'ha alegrat poder llegir cares conegudes. A veure si poso el cos a lloc i ens podem veure ben aviat.

Miquel Perea

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Set 2023 10:49 - 26 Set 2023 13:01 #13 per gorka (Associat/da)
Benvingut sigui el nou circuit, tot i que a mi l'antic m'agradava prou, malgrat els petis retocs que cada any el feien una mica pitjor. Ara tinc una motivació més per tornar a córrer la Marató de la meva ciutat, la que més vegades he acabat.

M'agraden la sortida i l'arribada que han trobat, que permetrà posar la logística de cursa possiblement al carrer Trafalgar.

El circuit se centra a l'Eixample i a perimetrar Ciutat Vella, amb els quilòmetre brossa a Sant Martí. Aquí és on penso que utilitzant els mateixos carrers s'hagués pogut fer un plantejament diferent, fent la primera mitja Marató pel districte de Sant Martí i deixant per la segona mitja l'Eixample. Així els quilòmetres més durs es fan per on més fàcil es seguir la cursa, més públic hi pot haver i amb carrers més ombrivols, mentre ens menjem al principi el front marítim, encara amb una mica de fresqueta, i l'anada i tornada per Diagonal que sempre es fa molt pesada.


MP
1000 m.l. (1): 3.53 (Barcelona 2018)
5 Km (3): 22.31 (El Masnou 2017)
10.000 m.l. (2): 39.59 (Barcelona 2009)
10 Km (102): 38.20 (Girona 2007)
Mitja Marató (88): 1.27.38 (Granollers 2007)
Marató (34): 3.18.27 (Sant Sebastià 2007)

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Set 2023 13:08 #14 per Buff! (Associat/da)

gorka va escriure: ... s'hagués pogut fer un plantejament diferent, fent la primera mitja Marató pel districte de Sant Martí i deixant per la segona mitja l'Eixample..

Jo entenc que ho fan per "alliberar" en favor dels vehicles els carrers de l'Eixample pel damunt de la Gran Via...

Milers de kilòmetres

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Set 2023 18:41 #15 per Jorfer (Associat/da)
BadaMike bentornat al foro i a la marató de casa nostra.

Estic d'acord amb el Buff, segur que n'hi ha pressió d'alguns barris de la ciutat per a alliberar-los i no quedar-se tot el diumenge al matí tancats pel circuit de la marató.

Jo tinc una companya de feina que viu en una zona de Bcn que es veu afectada per vàries curses i està una mica cansada del tema...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 Oct 2023 10:33 #16 per Sergi42195 (Associat/da)
Buennnaaasss,

Doncs mira per on, aquest canvi de circuit, i el fet que tinc ganes de fer-la, el més segur és que m'animi de nou a fer la marató de Barcelona.

A veure com va preparació, doncs és important no tenir lessions ni dolorets per arribar en condicions físiques correctes.

Seguirem el fil, i gràcies mario.cat per explicació.

Fins aviat,

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Oct 2023 10:06 #17 per MIGUEL SBD (Associat/da)
Bon resum Mario jo quant fagí la marató de Malaga faré la meva inscripció tot dependra de com acabi perque serà la meva marató 43 de Barcelona en porto demoment 17 fetes

Cada km serà per tu. 3a sempre amb nosaltres

2h56'58'' marato Barcelona 2010
1h22'24'' mitja  Barcelona 2007
37'17''   10km   Pineda 2007
19'08''  5km La Nostra (Sabadell) 2014
05'27''   milla de Sant Viçens de...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Oct 2023 20:44 #18 per Jorfer (Associat/da)
Sergi42195 quina il·lusió aquest any et veuré de nou des de dins no animant pels carrers com a la Meridiana la darrera vegada.

M'alegro. :thumbup: :thumbup:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

07 Oct 2023 22:47 #19 per Antirco (Associat/da)
Sergi42195 Me ha posat molt content llegir que tornas al ruedo.
Encara en tinc que pensar si la fare o no.
Aixi que que poder aquest any estare a altre costat de la barrera animante.
Ja veurem que en diu el coco.
Poder tonem a coincidir algun dia per alla el Castell de torre baró.
Apa....molta força

10 km 43:45 La llagosta
Mitja 1:34:20 Gavá
Marató 3:28:05 Bcn
6 h 57 Km.
24 h 157,8 Km.
Mm 82Km. 16h.42'

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 Oct 2023 13:45 #20 per Sergi42195 (Associat/da)

Antirco va escriure: Sergi42195 Me ha posat molt content llegir que tornas al ruedo.
Encara en tinc que pensar si la fare o no.
Aixi que que poder aquest any estare a altre costat de la barrera animante.
Ja veurem que en diu el coco.
Poder tonem a coincidir algun dia per alla el Castell de torre baró.
Apa....molta força


Antirco, vols dir que no la faràs? Poc a poc i bona lletra. Això, quasi hem d'estar més forts mentalment que no pas físicament, doncs particularment, se'm farà llaaaaarrrrggggaaa. És el que té fer-se gran.

Gràcies per el suport

Please Entra or Crear compte to join the conversation.