Cavalls del Vent 2014- Ultra Pirineu

Cavalls del Vent 2014- Ultra Pirineu

14 Gen 2014 17:07 #1 per JLJLJL (Visitant)
Bona tarda.
com ja sabreu la Ultra Cavalls del Vent ha canviat de nom i una mica el recorregut. Ara passa a dir-se Ultra Pirineu i ja no passa per alguns refugis, com el de Lluis Estassen, al Pedraforca, per exemple. Que opineu? No creieu que amb el canvi de nom perd una mica de "llegenda" encara que el recorregut sigui pràcticament el mateix...Jo crec que la gent li continuarà dient Cavalls del Vent...
Salutacions i força!

Josep

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

16 Gen 2014 11:26 #2 per Pau (Associat/da)
Aquesta curse ha tingut molt renom, i encara més projecció, penso que s'ha fet més important del que es podia esperar quan van iniciar i tinc la sensació (que no el coneixement) que ara tothom se'n vol aprofitar i no vol cedir.

Tinc entès que els refugis són els que van inventar el nom de la travessa i crec que en són els "propietaris", aquesta travessa es va anar fent popular i els de Salomon la van agafar per adaptar-la a cursa, la qual cosa va fer créixer la importància del nom ja que la vam promocionar. Per altra banda és un parc natural i els ajuntaments en son els "amos" i també tenen els seus interessos, i veuen que si el permís el donen ells, també en poden treure "tajada".

Total, que com tantes coses en aquest país, una cosa que podria ser (i era) un referent mundial, pot ser un nyap i una Ultra més de les milers que ja es fan, degut a que tothom vol més part del pastis del que hi ha.

També em sembla curiós dir-li "Pirineu", no? Potser Cadí hagués estat més adient, però algun motiu deu haver-hi.

La web: http://www.ultrapirineu.com/

Per molta gana que passi, que faci règim o que mengi equilibrat i dietètic, un hipopòtam mai serà una gasela

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

16 Gen 2014 12:13 #3 per stone_apo (Visitant)

També em sembla curiós dir-li "Pirineu", no? Potser Cadí hagués estat més adient, però algun motiu deu haver-hi.

La web: http://www.ultrapirineu.com/


Fàcil Pau, ja n'hi ha una altre que es diu Cadí:
www.caditrail.com/caditrail/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

20 Gen 2014 13:11 #4 per JLJLJL (Visitant)
A més, supusso que si li possen "pirineu" queda oberta una porta a poder modificar el recorregut substancialment per altres indrets, i altres edicions,  i no es limiten a una zona, no creieu?

Salutacions
Josep

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Gen 2014 12:17 #5 per Tenista (Visitant)
tema interessant...
1 any enrere he començat a aficionar-me a la muntanya... i ja n'he fet una cursa de muntanya de 10k, una mitja, una marató i una ultra...
Per aquest any, vaig esperonar a un company per fer ambdos "cavalls del vent"... i va acceptar.

I ara ens trobem des de començaments d'any que la Ultra canvia de nom i, personalment, crec que perd una mica de màgia... una màgia que era tan mística que per alguna raó et demanava participar en aquesta proba.
No em malentengueu... el propòsit d'anar encara hi és... però ja d'una manera diferent. Potser com bé heu dit, li continuarem dient "cavalls del vent"... perquè necessiten que sigui cavalls del vent per treure tota la màgia i la motivació per fer-la...

Però és una pena que es canvii el nom.

Salomon - Refugis, Refugis - Salomon... aquí ha passat alguna cosa, algun malentès... o simplement com diu en Pau, que el pastís és massa suculent i hi ha més gana del que li tocaria a cadascú.

Aquest últim any el circuit ha passat per Bellver... i potser això també és un tema o un punt que ha desencadenat en la escisió entre "cursa trail de salomon nature trails" i "travessa cavalls del vent del refugis"...

Una llàstima, de veritat. Per tothom. I lo dolent, és que tant els de Salomon, com els dels Refugis, com els dels ajuntaments, saben que és dolent per tothom. Per ells, i per nosaltres els corredors... Però el món d'avui dia és massa propi. Tothom vol el pastís per un mateix... En comptes de compartir-ho, fer tractes, escoltar, arribar a acords, mirar opinions, pensar en els altres...

Ho deixo aquí...

pd: si hi ha algú que realment sap els motius, que els expliqui... I si estic equivocat en alguna de les meves hipòtesis o reflexions, demano disculpes sense ànims de ferir sensibilitats.

"Les curses són una lluita mental on, a l'acabar, saps que has guanyat facis el temps que facis"

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Gen 2014 16:29 #6 per JLJLJL (Visitant)
Estic d´acord amb tú , Tenista, sembla que les petites variacions de recorregut y el canvi de nom li fagin perdre la màgia. Em trobo en el mateix cas que tú. Volem fer-la un company i jo i sembla que les ganes hagin marxat una mica, tot i que no ens farem enrere.
Salutacions
Josep

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Gen 2014 17:17 #7 per pablo77 (Visitant)
Bones,

Jo no se cap motiu del cert ni tinc cap informació més, però al final està pasant el que semblava inevitable.
Visc a Bagà i tinc una especial estima a Cavalls i al Cadí, i des d'un inici en la organització de la cursa he trobat moltes coses rares.
Ja us dic que no conec motius, pero el que si que puc dir és que varia gent sempre m'ha dit que per la cursa faltaven diners, que no sortien els numeros...¿¿??.
Sense els presupostos a la ma, sincerament hem fa mala olor. No entenc com per exempe, Emmona, o Nuria Queralt, pagues molt menys i tens tots els serveis, i en canvi a Cavalls pagant un paston i amb milers de corredors, diguin que no surt. I a mes, pel que se, l'elicopte i el video streaming no varen tenir gaire cost, van ser cedits penso.... així que et queda el mateix a qualsevol altre cursa.
Sistema d'inscripcions, horari de sortida, arribada, avituallaments, etc.... son moltes les coses no ben fetes i més pensant en el que pagues.
Salomon aporta alguna cosa o a sobre d'apropiar-se de la cursa l'hi estem pagant la publicitat????
No ho acabo de veure.
Si no m'equivoco, crec que en la primera edició els Mountain Runners van tenir molt pes, que desprès va anar desplaçant Salomon.
Per exemple, per mi, sincerament, l'any passat, desprès de tot el "tinglado" de 2012, portant la elite més elite d'arreu del mon, doncs al 2013 no crec que tingues un impacte bestial, ni en total de sol·licituts d'inscripció ni en origen dels participants. Mirem Transvulcania, mirem UTMB, mirem Zegama..... i altres, no crec que Cavalls s'hagi gestionat i "explotat" bé.
La incursió de Bellver, doncs el que hem sorpren encara és que la sortida es mantingui a Bagà, donava per fet que la cursa se l'emportaria la Cerdanya, amb més recursos i més visió i dedicació turística, les coses com son, i aixó és culpa dels berguedans...
Pensem que ara els refugis ja no estan al tema, els avituallaments segons el track que han penjat no son en refugis, son en pobles o en mig de la muntanya. Contribució de diners dels ajuntaments????. La organització garanteix prou recursos per plantar avituallaments en condicions en mig de la muntanya????
Hem sap molt greu per varies raons, principalment per que és una oportunitat d'or que el poble deixa perdre, i desprès per que es veu massa interès económic.
Jo encara estic indecis, pero en principi, a contra cor, pero no crec que participi ja que no estic d'acord ni a gust amb com s'organitza.
Salut.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Gen 2014 13:58 #8 per JLJLJL (Visitant)
Interessant reflexió Pablo77... de ben segur que hi ha alguna cosa darrera de tot això que no sabem. Espero i desitjo que no la "caguin" en els avituallaments, perque deu ser molt desagradable anar una mica darrera (possiblement el meu cas) justet de forces i trobar un avituallament on falten coses per reposar forces. En una cursa de 10 o 20 kms si no trobes aigua en un moment, doncs tira tu!  pero en una ultra tot a de ser perecte en aquest sentit.
salutacions
Josep

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Gen 2014 14:27 #9 per nyef (Associat/da)
Jo vaig fer nit a Prats d'Aguilo el cap de setmana passat, i el Jordi, el guarda no en va voler ni parlar, de la malla llet que li va agafar. Estar clar que quelcom passa entre Salomon / Nature Trails i els refus.

Salut

bla bla bla bla ....

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Gen 2014 20:55 #10 per SuperTioBOB (Visitant)
Bona tarda,
he fet les ultimes 3 edicions de la Cavalls, acabant totes tres. Hem estat 2 anys pujant a Bagà cada cap de setmana i crec que la "màgia" que tenia aquesta cursa ja es va començar a perdre l'ant passat, siguent aquest any una cursa totalment diferent. Amb la inclusió de Bellver es va trencar el recorregut. Et feien baixar fins a Bellver i tornar a pujar cap al Cadí per una pista fastigosa.
Al 2012 va ser una edició brutal pel que al cartell, pero per mi l'edició (de les que he fet) millor organitzada va ser la del 2011. Al 2012 amb el temps que va fer va ser un caos, i al 2013 encara que els avitualaments estaben millor organitzats (vallats, amb cintes...) hi habia menys varietat d'aliments.

Pel que he vist al 2014 la majoria d'avituallaments no estan als refugis, encara que es continua passant per alguns d'ells. Sera extrany passar per un refugi i no parar a l'avituallamente. En els refugis és on hi habia el caliu de la gent... si no t'has d'aturar a avituallar perdrà molt la gracia... no se. No ho veig clar. Sera una gran cursa amb un recorregut maco pero no sera la cursa "especia" i amb alguna cosa màgica que era "l'original" fins al 2012. Jo la volia tornar a fer... però ara no ho tinc tan clar.

Deu!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

12 febrer 2014 03:50 #11 per Campi (Associat/da)
El 13 i 14 de setembre fan l'Ultra Cavalls de Vent, 90 km i uns 5000 metres de desnivell positiu. Es pot sortir de qualsevol dels 8 refugis i 24 hores per completar el recorregut.

Una setmana després, el 20 i 21 de setembre fan l'Ultra Pirineu 2014, 103 km i uns 6324 metres de desnivell positiu. Amb sortida i arribada a Bagà i 28 hores per completar el recorregut. Preinscripcions de l'11 de febrer al 12 de març.

Ara no tindreu problema a l'hora d'elegir per una o altre, segur que hi ha algun valent que fa les dues. :he:

Matagalls-Montserrat 2013 · 85,5 km · 12h14:01
Núria-Queralt 2014 · 92 km · 21h09:28

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

12 febrer 2014 14:07 #12 per titus1 (Visitant)
Amb 7 dies de diferència dues proves en el mateix espai natural protegit perquè no sé qui no s'han posat d'acord. Déu n'hi do

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

12 febrer 2014 15:31 - 12 febrer 2014 15:34 #13 per nyef (Associat/da)
Parleu amb la gent dels refugis del Cadi i de Cavalls de Vent i us ho dira perquè.
Per cert, si es el fil de la Ultra Pirineu, no s'hauria de dir Cavalls de Vent, i a l'inereves. Son dues coses completament diferent.
Ah, i a mi m'encanta que hagin tornat a aquest format els de la Ultra Cavalls del Vent i amb el recorregut clàssic.

Salut

bla bla bla bla ....

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

12 febrer 2014 15:33 #14 per stone_apo (Visitant)
Un que anirà a la ultrapirineu...si em toca el sorteig....

ahh...el format de la cavalls clàsica mai va desaparèixer, sempre ha estat la opció de fer-ho en 24h...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

12 febrer 2014 16:50 #15 per Koose (Associat/da)
Gràcies per la informació, Campi.

He buscat la informació oficial de La Cavalls del Vent ('la dels refugis') del 13 i 14 de setembre i l'he trobat al seu Facebook: www.facebook.com/pages/Cavalls-del-Vent/542174365813694

"Ultra Cavalls de Vent es reconverteix

La edición 2014 “Ultra Cavalls del Vent” reconsidera su formato. Este año “Ultra Cavalls del Vent” se presenta como una cita para fieles y simpatizantes del recorrido original, el auténtico de 90km con cerca de 5.000m de desnivel positivo, que une los ocho refugios guardados del Parc Natural Cadí-Moixeró.
La cita será los próximos 13 i 14 de Septiembre de 2014 para recorrer Cavalls del Vent en menos de 24 horas, la genuina Ultra. En los refugios encontrareis los avituallamientos adecuados para el esfuerzo físico, y se gestionará el control de paso y la marca parcial de cada participante.
Punto de inicio: Cualquiera de los ocho refugios
Sentido de giro y hora de salida: de libre elección
Obertura de la ruta a las 7:00 del sábado 13, cierre a las 19:00 del domingo 14.
La participación en la Ultra Cavalls del Vent os la podéis asegurar con la reserva de vuestro forfait exclusivo en www.cavallsdelvent.com (participación limitada). Los que completen el recorrido en menos de 24h obtendrán 3 punto de calificación para poder participar en “The North Face® Ultra-trail du Mont-Blanc®” de 2015, i quedará publicado en el ranking comparativo y absoluto."

Resumint: no hi ha sorteig, hi ha avituallaments i el preu és el del forfait de 24h (41€)


www.corredors.cat/1000m/
Barcelona, 11/06/2016

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

18 febrer 2014 22:59 #16 per Enric (Visitant)
Hola! Sóc nou al Fòrum i associat a Corredors.cat de fa poc.

Corro curses de muntanya i els meus reptes d'aquest any són sobretot la marató de l'Andorra Ultra Trail (13 de juliol) i la marató de l'Utra Pirineu (Cavalls del Vent), el 20 de setembre. Algú que s'hagi apuntat a alguna d'aquestes curses vol compartir entrenaments per Collserola?

Pel meu horari laboral només puc anar a entrenar entre setmana pel matí o migdia, depèn del dia.

Gràcies!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

19 febrer 2014 11:08 #17 per FerRun (Associat/da)
Jo estic preinscrit a la UT Pirineu. La veritat és el canvi de nom i recorregut em va decebre bastant però vaig decidir apuntr-me perquè el recorregut era força semblant i d'alguna manera era com tornar a fer la CdV, que només he deixat de fer al 2010. Coincideixo amb tots vosaltres que en el tema hi ha molts interessos i mals rotllos entre les parts i que això anirà en detriment de la pròpia cursa que havia agafat molta volada.

El que no sabia era que el cap de setmana d'abans es feia la CdV en una modalitat semblant al que fan a Carros de Foc, un cap de setmana d'agost. M'ho rumiaré.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

19 febrer 2014 15:18 #18 per ivanlazaro (Visitant)
Doncs sembla que tornarem a coincidir FerRun, avui m'he preinscrit.  :yipi:

10 km - Cursa Can Mercader 2012 - 40'12''
Mitja - Mitja Marató de Girona 2012 - 1h 31'04''
Marató - Barcelona 2012 - 3h 12'31''

9 maratons i sumant
Generació del 90.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

19 febrer 2014 21:57 #19 per FerRun (Associat/da)

Doncs sembla que tornarem a coincidir FerRun, avui m'he preinscrit.  :yipi:


Ivan... 8)  Allà ens trobarem!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

06 Mar 2014 10:45 #20 per Bernie (Visitant)
Hola companys,

Jo fa anys que corro, i de tant en tant faig incursions a la muntanya (mitja temporada dedicada a la muntaya per exemple).

No he fet cap marató de muntanya i em voldria estrenar a la Marató d'ultra pirineu, perque per dates em quadra bastant ja que podré fer el quilometratge durant les meves vacances.

La meva pregunta és: El recorregut és especialment tècnic? A mi m'interessa recorreguts que no siguin molt tècnics. És una bona marató per iniciar-se? Ja sé que es una competició nova però el recorregut el deu conèixer algú...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.