IMG 9395 b0141

 

- Nom de la comissió:

 

24 hores.

 

- Integrants:

 

Josep Bernaus (pepnaus), Belén Calderón (Belenka), Jaume Comaposada (Jaume86), Jordi Monge (Meep), Dani Pons (Dani), Mariona Soler (Mona) i Jordi Torrente (esrafiki).

 

- Història:

 

De la mà de Josep Bernaus, les 24 hores van néixer a les pistes Universitàries de Barcelona el 2004, amb 8 participants, que van completar l’única prova que es va celebrar llavors: les 24 hores individuals.

A partir de la 4ª edició l’organització recau en l’Associació Esportiva Corredors.Cat, que amb el pas dels anys, li ha donat un caràcter lúdico-festiu amb les proves paral·leles dedicades a tot tipus d’atleta popular (apostant pels equips de fins a 24 atletes) a la vegada que ha convertit les proves d’ultrafons en proves reconegudes internacionalment, tant pel tracte al corredor com per la fiabilitat i serietat de l’organització.

Dels 8 participants d’aquella primera edició hem passat als més de 1000 participants a la darrera edició de 2016.

Pel que fa a proves, d’una única que es va celebrar al 2004 hem celebrat fins a 12 proves diferents al llarg de les 24 hores per donar cabuda i fer partíceps a ultrafondistes i a velocistes.

En l'edició de 2017 ens hem centrat més en les proves d'ultrafons i en tenim preparades 6.

 

- Activitats que es realitzen:

 

Les 24 hores d’Atletisme són una prova d’ultrafons en pista, organitzada per Corredors.Cat, on els atletes participants comencen a córrer a les 12 del migdia del dissabte i acaben a les 12 del migdia del diumenge.

Aquesta prova està acompanyada d’una sèrie d’activitats paral·leles, totes elles relacionades amb l’atletisme, que creen un ambient de complicitat i fraternalitat, en concordància amb el caràcter benèfic de l’esdeveniment, que dóna la recaptació a la “Fundació Miquel Valls”.


A nivell individual, entre les proves paral·leles, destaquen les 12 i 6 hores en pista.

Per equips es poden realitzar les 24 hores en parella, en equips de 3 a 6 components i en equips de 7 a 24 atletes, que és l’opció més popular on hi participen més de 600 atletes nacionals.

Gràcies a l’éxit de participació i als resultats obtinguts des de l’edició del 2010 fins enguany, les proves d’ultrafons tenen el reconeixement de la IAU (International Association of Ultrarunners), amb el “Silver label” a les proves de 24 i 12 hores en pista individuals, i el “Bronze Label” per la prova de 6 hores.

 

Copia de 20161217 142619 c83e8

 

- Organització i funcionament:

 

Actualment som un equip de 7 persones que ens organitzem durant l’any a través d’un grup de WhatsApp. Fem les mínimes i indispensables trobades presencials. La que no falla mai és la que fem poc després de celebrar les 24 hores, que ens serveix per valorar l’esdeveniment i veure si cal modificar alguna cosa per a la següent edició.

Si no, ens comuniquem per WhatsApp, tan per a repartir-nos les tasques que cal fer com per passar-nos la informació o votar quan cal decidir algun tema important.

Durant les 24 hores cadascú té les seves tasques a seguir i som els responsables de les feines que fan els voluntaris.

 

- Necessiteu més integrants?

 

Ser més no sempre vol dir funcionar millor, creiem que és més positiu ser un equip petit però eficaç, que ser molta gent i que la feina quedi sense fer. Si s’incorporessin una o dues persones més a l’equip tan implicades com els que ja hi som no aniria malament, tot i que el que realment ens cal i és imprescindible pel bon funcionament de les 24 hores són els voluntaris els dies de l’esdeveniment. Cal molta gent aquells dies i la implicació durant les 24 hores és imprescindible, en el muntatge, durant les 24 hores, en el desmuntatge i sobretot els dies previs per la recollida de material, ja que es fa en hores laborals i és una tasca cansada.

 

- Voleu afegir alguna cosa més?

 

Una de les tasques més complicades és trobar patrocinis per a l’esdeveniment cada any. Cal recontactar tots els sponsors i fer negociacions cada any. Una proposta seria crear un grup de patrocini que mirés de captar sponsors per corredors.cat en global, i així estalviar feina a les diferents comissions. Per exemple, que una única marca d’aigua patrocini totes les curses que organitza corredors.cat: les 24 hores, la cronoescalada, la cursa de Sant Quirze del Vallès, Vacarisses i els 1000 socials. D'aquesta manera no caldria que cada comissió hagi de fer negociacions per separat.

 

Comissio24h 511dc

Comissió 24 hores