XaviNad

Hola! Sóc Xavi Nadal i Gelada.

Tinc 46 anys acabats de fer.
Estic casat amb Consol i tenim tres fills magnífics: Júlia - 12 anys -, Marc - 9 - i Arnau - 6 -.
Sóc de Barcelona, on visc, encara que sóc mig de l´Alt Empordà per part de mare i per convicció. He, he... 
Treballo de Fisioterapeuta, per Agrupació i a Dir, així com de Tècnic d´Atletisme i de Pilates Reformer.

A part de córrer, les meves majors aficions són la Muntanya, el Submarinisme i el Cinema.

img 0650s

 

Quina peça musical vols que acompanyi aquesta entrevista? 

Enjoy the Silence, de Depeche Mode.

Per què corres? 

- Per instint, per vocació, per salut, per divertimento, per filosofia de vida. Quan ja fa trenta anys que ho fas i segueixes fent-ho déu ser això. 

Tot i que fa molt temps que corres, pots recordar quina va ser la teva primera cursa?

- Com la majoria a principis de la dècada dels 80´s, alguna de El Corte Inglés. La primera seriosa, la Mitja Marató de Vilanova, al 1987.


Tindràs moltes anècdotes al llarg de les teves curses; N'hi ha alguna que ens vulguis explicar?

- Fa uns anys ja, fer de llebre en una tirada llarga de 30Km a l´actual entrenador del Barça Luís Enrique, quan es preparava per baixar de tres hores en marató. Vaig descobrir una persona propera amb la qual era molt fàcil parlar i gran aficionada al nostre esport. Fins al punt de venir d´animador en alguna cursa a Barcelona.
Els darrers anys, competint la Trailwalker, arribar al final aprop de Sant Feliu de Guíxols i esperar­nos el mateix home gran amb la seva vespino, per acompanyar­nos els darrers Km de cursa i fer­-nos d´escorta motoritzada i aturant els cotxes a les cruïlles. Un encant.
 

El teu somni com a corredor potser ja l'has aconseguit; tot i així te'n queda algun pendent? 

- De jovenet suposo que hauria dit ser atleta olímpic. Però vaig començar als 17 anys a trepitjar unes pistes i era massa tard per això. Crec que seguir en actiu, entrenant i competint als 46 anys amb tres fills està prou bé. I seguim... Les Marató de Berlín i Nova York són dues “tasques pendents”, així com la Marató de Muntanya de Zegama a Euskadi, que m´agradaria fer en el futur.

Quina frase motivadora t’acompanya en els moments difícils.

- Avui toca, Xavi! 
- Cap i Kames!
 

Tots tenim les nostres manies. Ens agradaria saber quines son les teves, relacionades amb el córrer. 

- M´agrada variar de circuïts d´entrenament. Essent capaç de fer sis dies d'entrenament a la setmana i no repetir en cap dins de la ciutat de Barcelona.
De les 6 Trailwalkers que he fet, en les darreres cinc he portat la mateixa gorra de trail amb sahariana. 

Com explicaries les sensacions que manifestes davant l’objectiu assolit? I davant el no assolit?

- Sóc competitiu i això em va portar a millorar registres durant disset anys, quan diuen que la mitjana en el corredor popular és d´uns deu. Portant sensacions de tot tipus en moltes curses, eufòria, alegria, tristor, abatiment,...Quan arribes al teu sostre trobes altres sensacions o hi ha gent que plega. Jo sóc dels primers. Gaudeixo entrenant encara després de molts anys, ho transmeto a altra gent i ells m´aporten molt.

scan foto portada revista marathon 2009s

Ets un corredor tot terreny, que ha tocat totes les distàncies del fons en ruta, pista, muntanya i, fins i tot, ultrafons. Quina escolliries?

- Cadascuna té lo seu, el seu encant i la seva dificultat: la pista, la ruta, la muntanya... Posats a  triar­-ne una, on he tingut més evolució i marge de millora ha estat en la Marató en ruta. N'he fet 33. He assolit baixar de 3 hores a 25 maratons. D'aquestes, he baixat 15 vegades de 2h 50 i 4 vegades de 2h 40.

Tot i que la prova on he competit més vegades - quasi més que a les de 10 km, diria jo - és a la Mitja Marató. 

Als darrers deu anys he simultanejat amb les curses de muntanya, i m'agraden molt. Però allà canvio el xip, i sóc feliç finalitzant, i prou. 

metas

Arribada a la Trailwalker de Madrid, al 2014. 

A les ultres he fet els meus pinitos de la mà de grans  especialistes. En porto 11. Amb el format Trailwalker per equips he gaudit molt dins d'un equipàs com Kriter, assolint la victòria al 2012, 2013 i 2014, i el segon lloc enguany, al 2015.

foto 1500 estadi olmpics

1500 m. Estadi Olímpic de Barcelona. Challenge10Km BCN 2010.

 

Comentaris