Manel59

Hola a tots i totes! Soc en Manel Gonzalez i Peña.

Tinc 55 anys. Nascut a Barcelona, concretament a l’Esquerra de l’Eixample, si bé ja fa uns anys que visc a la Sagrada Família.

Vaig estudiar Psicologia a la Universitat de Barcelona, i ara treballo a l’Administració Pública Catalana, a l’àmbit de prevenció de riscos laborals.

Les meves aficions passen per l’esport (actualment el córrer), la muntanya, i la fotografía.
Tinc abandonada la colecció de segells, i darrerament tampoc vaig gaire al cinema i al teatre, que m’agrada molt.

Fa dos anys que em vaig asociar a CoRReDoRS.Cat.

 

marat barcelona 2014s

 

1. Quina peça musical vols que acompanyi aquesta entrevista? 

-La pregunta més difícil de respondre ja que pensó en diverses. Al final m’he decidit per “Que tinguem sort”, de Lluís Llach.

2. Per què corres? 

-- M’agrada molt l’esport i sempre n'he fet. Vaig competir durant bastants anys jugant a futbol primer, i a futbol-sala desprès (fins tenir 40 anys). També com a distracció/pasió feia travesses de muntanya (pel meu compte). A més a més, bicicleta i tenis.

Quan passen els anys i les circumstàncies personals, familiars i laborals canvien, començo a fer més curses (ja feia abans un parell a l’any), bàsicament per a mantenir la forma i la salut. A poc a poc em vaig “enganxant” al mon del correr, arribant a la situación actual on s’afegeix com a nou motiu la satisfacció de compartir aquesta afició amb un munt de gent.


3. La teva primera cursa?

- - Va ser la Cursa de la Mercè de l’any 1982. Durant diversos anys vaig fer la Cursa de la Mercè i la Cursa de El Corte Inglès. Desprès es va afegir la Cursa de la Sanitat Catalana. Va ser a l’any 2007 quan vaig començar a fer el salt a còrrer (7 curses a l’any). Dos anys més tard feia la meva primera Marató a Barcelona. Els ultims tres anys he participat a unes 50 curses a l’any. 

4. Quines són les teves zones d’entrenament? Alguna anècdota? 

- Entreno molt i molt poc. Si surto a còrrer ho faig pel front marítim (entre l’Hotel Vela i el Pavelló de la mar Bella), i si vaig en bicicleta, des de casa a la Sagrada Família fins a Premià de Mar (anada i tornada).

Cap anécdota especial.

5. El teu somni com a corredor?

- Un dels meus somnis, ja complert a l’any 2009, en el mon del correr va ser completar la meva primera marató i creuar la meta agafat de la ma d’una petita princesa que la seva existència a aquest mon em va fer canviar de com veure i viure la vida.

Ara m’agradaria poder participar a alguna de les grans maratons d’Europa (Paris, Londres, Berlin), i com no, a la de New York. I també participar a alguna de les grans travesses pirinenques/Serra del Cadí.

6. Quina frase motivacional t’acompanya en els moments difícils.

- És el pensament de que ho puc fer, patint, però ho faré o arribaré, i llavors gaudiré.

7. Manies?

- Intento ser, i alguns/es diuen que ho soc, massa ordenat, si bé cada vegada ho soc menys.

8. Com explicaries les sensacions que manifestes davant l’objectiu assolit? I davant el no assolit?

- En primera instància, com és lógic, una gran satisfacció i realització personal, però amb relativa rapidessa ja estic pensant en el proper repte. Si no ho assoleixo, analitzar els motius, i quasi sempre ho torno a intentar. Molt escepcionalment renuncio a tornar-ho a intentar.

 

ComentarisAssociació Esportiva Corredors.cat
info@corredors.cat
© 2020  Tots els drets reservats