Opa

1. Quina peça musical vols que acompanyi aquesta entrevista?
- Summercat, de The Vision&The Dancers (Anunci Estrella Damm).

2. Per què corres?
- Em sento bé. Trobo sensacions que no en sé trobar-les d’altra manera. 

3. La teva primera cursa? I la propera?
- Any 1978. Un cros escolar a l’Institut de Batxillerat de Montcada i Reixac.

4. Quines són les teves zones d’entrenament? Alguna anècdota?
- La pista d’atletisme de Montcada i sobretot els meus itineraris preferits estan a la natura: Collserola, Serralada de Marina i sempre que puc Sierra Guara a Osca.

5. El teu somni com a corredor?
- Sempre tens nous somnis. Ara em quedo amb que ja he acomplert fa poc: he fet la Marathon des Sables 2010. La millor experiència de la meva vida com correodor, tan a nivell esportiu com humà.

6. Quina frase motivacional t’acompanya en els moments difícils?
- M’agrada aquella de T.S. Eliot: “Solo los que atreven a llegar lejos pueden llegar a saber lo lejos que se puede llegar” o aquella altra de Lao Tse: “Los que vencen a los demás son fuertes, pero los que se vencen así mismos son poderosos”.

7. Manies?
- Encara que la majoria de vegades prefereixo gaudir de la companya dels meus amics, de tant en tant, m’agrada córrer en solitari. És quan hi penso més clar.

8. Com explicaries les sensacions que manifestes davant l’objectiu assolit? I davant el no assolit?
- Assolit: Satisfacció, eufòria, agraïment, sensació d’estimar molt als meus, als que fam possible que jo pugui fer això. No assolit: No acostumo a rendir-me. “Lo que nos hace ser como somos no es como no mostramos, sino, como nos levantamos despues de caer”.

 

Comentaris