Barcelona92

1. Quina peça musical vols que acompanyi aquesta entrevista?
- Luar Na Lubre - Chove en Santiago.

2. Per què corres?
- Tota la vida he estat un amant de l’esport. De petit algú va decidir que havia de ser nedador... i de nedador vaig passar a ser waterpolista... De tant en tant corria durant les pretemporades, però poquet, molt poquet i mai li vaig agafar el gust. A finals de 2008 vaig decidir intentar fer realitat un dels meus grans somnis: ser maratonià. Per algú que tota la vida ha fet esport i ha gaudit mirant i practicant-lo, la Marató és un repte. I dit i fet, vaig començar a córrer. Des d’aleshores ho faig amb més o menys constància. No he deixat de córrer. M'agrada córrer. Desprès de tants anys a l'aigua, poder fer esport amb només unes bones sabatilles és com un somni, ara sempre que marxo fora porto el banyador i les sabatilles. El meu físic no es l'ideal per córrer però de totes formes ho gaudeixo i és clar, com que ara també faig triatlons... doncs he de córrer...

3. La teva primera cursa? I la propera?
- Any 2006. Bombers. No sé per què m’hi vaig apuntar, però va ser molt dur... durissim. El temps: 56' 59". Crec que era la primera vegada que feia 10.000 metres corrent... Nedant, de jovenet, algun dia els havíem fet en doble sessió d'entrenament. Ja no vaig tornar a fer cap cursa més fins a finals de 2007 a la Barceloneta, però això ja és una altra història.

4. Quines són les teves zones d’entrenament? Alguna anècdota?
- Normalment Zona Litoral... Club Atlètic Barceloneta, Port Olimpic, platges, Fòrum... Des de fa poc també vaig al Parc de la Ciutadella i a Montjuïc, on em trobo amb altres correcats. De vegades corro per Sant Feliu de Llobregat: hi ha una zona entre horts que arriba fins al Prat, on he tingu algun ensurt amb els gossos... i amb algun pagès que es pensava que volia robar-li la fruita...

5. El teu somni com a corredor?
- Ara per ara el principal és poder córrer regularment sense fer-me mal. Les meves cames no estan acostumades i pateixen. A sobre, el meu cos no està fet per córrer... són molts anys utilitzant la part superior del cos... Mentiria si no ho digués que m'agradaria baixar de 40' en el 10.000. El temps ho dirà, no creieu? Si no, els 41' no estan pas malament. Ahh i tornar a córrer els 42.195 metres... però aquesta vegada, després d'una estona nedant i en bicicleta... sí, heu encertat: un Iron Man.

6. Quina frase motivacional t’acompanya en els moments difícils
- En castellà: "No duermas para descansar, duerme para soñar. Porque los sueños estan para cumplirse. Piensa, cree, sueña y atrévete. Si lo puedes soñar, lo puedes lograr" (Walt Disney).

7. Manies?
- Ufff.... podria enumerar-ne moltissimes! Quan jugava a Waterpolo era porter. Bojos i especials, diuen que són els porters... Doncs ara com corredor potser sóc menys maniàtic, però sempre deixo tota la roba preparada dins la bossa la nit abans d’una cursa, triatló, natació... Quan em llevo el dia "D" sempre he de dutxar-me i, si puc, escolto la cançó "Maniac" (Flashdance).

8. Com explicaries les sensacions que manifestes davant l’objectiu assolit? I davant el no assolit?
- L'objectiu no assolit és el que em fa no aturar-me. Sempre em marco objectius realistes i per això no em serveix el fracàs, encara que si arriba l’accepto, però no em rendeixo i torno a l'atac.Quan aconsegueixo el meu objectiu m'agrada compartir-lo amb els meus. Que tots gaudeixin com jo. Perquè sense cap dubte, el teu món (amics, família, companys...) és el que t'empenta cap endavant.

 

Comentaris