Nutricionista. Jordina Casademunt. Hidrats de Carboni

Nutricionista. Jordina Casademunt. Hidrats de Carboni

04 Nov 2010 16:13 #21 per nyef (Associat/da)
Stone, ja has sentit la Bego. Ves a pastar a un altre fil ... :he: ... jo ja em quedo al seu costat ... :love:  :666:

bla bla bla bla ....

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Nov 2010 16:15 #22 per stone_apo (Associat/da)

Stone, ja has sentit la Bego. Ves a pastar a un altre fil ... :he: ... jo ja em quedo al seu costat ... :love:  :666:

No, ara en sèrio, aquest fil és per coses serioses. Per les xorrades ja en tenim d'altres.

Quan torni la Jordina li faré un parell de preguntes sobre l'entreno i calories recomanades pel nostre entrenament de marató.

Fins ara.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

04 Nov 2010 17:18 #23 per jordineta (Visitant)
Teniu tota la raó, en el document que he escrit hi ha un GRAN ERROR de la llista dels aliments amb IG alt, mitjà o baix. En breu penjarem el correcte.

Aquí teniu una explicació de l’IG

L’índex glucèmic (IG) és una classificació d’aliments basada en la resposta postprandial de la glucosa sanguina comparant amb un aliment de referència (donant valor 100 a la glucosa). Quan una persona menja glucosa es produeix un augment ràpid de la glucosa en sang. Això és degut a que la glucosa no precisa digestió.

L´IG mesura l’increment de la glucosa en sang desprès de menjar un aliment,

A partir d’aquí els aliments es classifiquen en alt índex glucèmic, moderat índex glucèmic i baix índex glucèmic.

Alt índex glucèmic: maltosa, glucosa, pastanagues bullides, puré de patates instantani, cereals tipus cornflakes, patates bullides

Baix índex glucèmic: crispetes, mel, cereals tipus specialK, blat de moro, pa integral, pèsols, moniatos, arròs integral, plàtan, raïm, pa de sègol integral, pasta integral, taronges, tomàquets, pomes, cigrons, llet sencera, desnatada, iogurt....


Moderat índex glucèmic:barretes de cereals, cereals tipus musli, panses, remolatxa, galetes integrals, sucs de fruita



Punts a tenir en compte:

1-l’índex glucèmic d’un aliment és un valor orientatiu.  Per exemple, un aliment classificat amb índex glucèmic alt pot variar el seu índex glucèmic si el mengem conjuntament amb aliments que retarden el buidat gàstric; per exemple: greixos, fibra i proteïnes.

2- Les llistes que trobem sobre IG són orientatives perquè l’IG glucèmic d’un aliment no és fixe. Per exemple, podem trobar un tipus de patata amb un IG diferent a un altre, i també varia en funció de com cuinem aquella patata.

En general els aliments rics en fibra produeixen un augment progressiu del sucre en sang

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Nov 2010 14:17 #24 per jordineta (Visitant)

HIDRATS DE CARBONI. PRINCIPAL COMBUSTIBLE PER TOT L’ESPORTISTA

L’alimentació té una influència significativa sobre el rendiment esportiu. Una dieta adequada en termes de qualitat o quantitat abans, durant i després de l’entrenament i de la competició potenciarà al màxim el rendiment de l’esportista i en millorarà la recuperació post-esforç.

Per què són la principal font d’energia per a l’esportista?
Perquè afavoreixen l’acumulació d’uns bons dipòsits de glucògen hepàtic i muscular, necessaris per mantenir els nivells de sucre en sang constants, alimentar el cervell de manera continuada amb glucosa i proveir les necessitats energètiques del múscul durant l’exercici físic. Aquest grup de nutrients ajuda a millorar el rendiment i és crucial per a l’entrenament diari d’alta intensitat.

No tots  els hidrats de carboni són iguals.....

- Hidrats de carboni simples: sucres, fructosa, lactosa, sacarosa. Estan formats per 2 o 3 molècules (mono i disacàrids).
Normalment no necessiten digestió i s’absorbeixen molt fàcilment.
En aquest grup trobem els hidrats de carboni de ràpida absorció o d’índex glucèmic elevat.
               
A tenir en compte!!: Poden provocar canvis bruscos en els nivells de sucre en sang (glucèmia). Són adequats durant l’exercici però no es recomanen abusar perquè després de consumir-ne poden aparèixer pujades de sucre en sang (hiperglucèmies), seguides de baixades brusques de sucre en sang (hipoglucèmia reactiva).
Aliments que trobem en aquest grup: sucre blanc, productes de pastisseria,  ...

- Hidrats de carboni complexes: a diferència dels hidrats de carboni simple aquests tarden més en ser absorbits i no produeixen canvis bruscos en els nivells de sucre en sang.  En aquest grup trobem els  hidrats de carboni d’absorció lenta o d’índex glucèmic mitjà-baix.
Avantatges: Mantenen els nivells de sucre en sang constants.

A tenir en compte!!: Són adequats pel consum diari i també pels dies previs a les competicions.
Aliments que trobem en aquest grup: arròs integral, pasta integral, cereals d’esmorzar tipus müsli, altres cereals: fajol, civada, ordi, mill, llegum, fruita fresca, fruita seca, fruits secs....


Els hidrats de carboni són la principal font d’energia per a l’esportista. Han de representar el 60-70% de l’aportació energètica total.


Avantatges dels aliments integrals en la pràctica esportiva

A diferència dels productes refinats, els aliments integrals presenten molts més avantatges per a l’esportista:

- Faciliten el trànsit intestinal. Eviten el restrenyiment.

-Mantenen el colesterol en els barems recomanats. Contribueixen a la salut cardiovascular.

- Com que no produeixen pics elevats de glucosa en sang, afavoreixen uns nivells de glucèmia constants. Aquest aspecte no només és adequat per als esportistes, sinó també per a les persones que presenten diabetis.

- Contenen més nutrients que els aliments refinats. Aporten vitamines del grup B, greixos poliinsaturats i fibra.



Principals recomanacions nutricionals per a l’esportista

El dia a dia de l’esportista: la major part dels hidrats de carboni que es consumeixin ha de ser d’absorció lenta o d’índex glucèmic mitjà-baix com, per exemple, la pasta integral, l’arròs integral, el pa integral o el llegum. Aquest grup d’hidrats de carboni allibera la glucosa de manera continuada, i així s’eviten pics de glucèmia, al mateix temps que afavoreix la recàrrega dels dipòsits musculars i hepàtics de glucògen per ser utilitzats durant l’exercici.

Una hora abans de l’exercici: es recomana consumir aliments amb un índex glucèmic mitjà, com ara plàtans, panses i fruita deshidratada, perquè s’absorbeixen ràpidament,  al mateix temps que minimitzen el risc d’hipoglucèmies i afavoreixen l’alliberament de glucògen.

Durant l’exercici (en exercicis de més d’una hora): és l’únic moment en què es recomanen aliments d’índex glucèmic elevat, com ara begudes energètiques amb barreges de glucosa i sucres més complexos, com les maltodextrines. Però també pot conduir a l’aparició de baixades brusques de sucre en sang. és important haver-ho provat durant els entrenaments.

Després de l’exercici: s’han de reomplir les reserves de glucogen entre una hora i mitja i dues hores després d’acabar l’entrenament, perquè és el moment en què l’organisme es troba més receptiu per omplir els dipòsits de glucogen hepàtic i muscular al màxim. En aquest moment es recomana consumir aliments amb un índex glucèmic mitjà o baix.



Hidrats de carboni en el rendiment de l’atleta

En esports d’alta intensitat i llarga durada (com és en el cas dels corredors) el rendiment acostuma a estar limitat per la disponibilitat d’hidrats de carboni.

Les dietes amb un elevat contingut en hidrats de carboni:

- Incrementen  al màxim els dipòsits de carbohidrats en l’organisme (glugògen hepàtic i muscular).
- Milloren el rendiment
- Són necessaris per l’entrenament diari d’alta intensitat


Què és l’índex glucèmic (IG)


És una classificació dels aliments rics en hidrats de carboni en funció del seu efecte immediat sobre la glucosa en sang. Aquest índex s’obté mesurant els nivells en sang de la glucosa que un aliment genera i comparant-lo amb el de la glucosa la qual se li ha atribuït el valor de 100. Per tal que la comparació sigui vàlida, les proporcions de l’aliment que s’estudia i de la glucosa han de tenir el mateix contingut energètic, és a dir, la mateixa proporció de calories.


Llista d’aliments segons l’índex glucèmic
ALIMENTS AMB  IG BAIX
Crispetes
Mel
Cereals tipus specialK
Blat de moro
Pa integral
Pèsols
Moniatos
Arròs integral
Pasta
Plàtan
Raïm
Pa de sègol integral
Pasta integral
Taronges
Tomàquets
Pomes
Cigrons
Llet sencera, desnatada
Iogurt
Aranja
Prunes
Cireres
Fructosa
Pastanaga crua
Soja
Cacahuets


ALIMENTS AMB ÍNDEX GLUCÈMIC MITJÀ
Barretes de cereal
Cereals tipus musli
Panses
Remolatxa
galetes integrals
Sucs de fruita 


ALIMENTS AMB ÍNDEX GLUCÈMIC ALT
Maltosa
Glucosa
Pastanagues bullides
Puré de patates instantani
Cereals tipus cornflakes
Patates bullides
Pa blanc


Recomanacions pràctiques

- Si entrenes a primera hora del matí
Esmorza alguna cosa lleugera fàcil de digerir i que t’aporti un elevat percentatge d’hidrats de carboni, com per exemple: 
1 plàtan
1 barreta energètica
1 grapat de fruita seca amb 1 iogurt de soja, de cabra o de vaca baix en greix
1 farineta de cereals (en comptes de llet de vaca que dificulta la digestió escull una beguda vegetal d’arròs o de civada, per exemple),
1 batut ric en hidrats de carboni barrejat amb beguda vegetal o bé amb aigua

Després d’entrenar pots fer un esmorzar més complert a base de:
1 bol de cereals integrals tipus müsli amb beguda vegetal o amb iogurt desnatat o de soja.
Si t’estimes més salat....
1 entrepà amb pa integral i formatge fresc o tonyina o paté vegetal o embotit baix en greix


- Si entrenes a mig matí, abans de dinar...
Intenta prendre un mos a mig matí:
1 barreta de cereals
1 iogurt amb galetes
1 iogurt amb un grapat de fruits secs i fruita seca
torrades d’arròs inflat amb melmelada sense sucre
1 peça de fruita (plàtan,

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Nov 2010 16:59 #25 per TriDani (Visitant)
jordineta benvinguda  i avui que he descobert aquesta 'secció' felicitats per la iniciativa que em sembla excel.lent. Avui mateix tenia uns dubtes i en conectar-me he vist el fil i m'ha semblat absolutament fantastic. Crec que et donarem força feina  :intello: . Me'n vaig cap a l'altre post que el meu dubte no es ben bé de l'article, que per cert, està excel.lent i ens va de conya per repasar i apendre coses noves els que ja sabiem alguna cosa (poqueta pel que he vist) tant com pels que els hi agafa de nou. I ni cas de comentaris poc respectuosos que aquí el que no li agradi una cosa nomès té que no conectar-se i llestos (o opinar en contra però SEMPRE amb respecte). Felicitats de nou!  8)

5  km -19'36'' Lloret 2012  //  10 km - 41'37'' St.Antoni 2015 // Mitja      - 1:39'03'' Mitja Granollers 2015  //  Marató   - 3:54'28'' Marató València 2012
TriSprint - 1:18'40'' Mataró 2013  //  TriOlímpica...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Nov 2010 17:25 - 05 Nov 2010 17:31 #26 per TriDani (Visitant)
He canviat d'opinió i tinc dos petits dubtes  :love: :

Quan dius cereals han de ser tipus muesli? Vull dir, està clar que els CHOCOCRISPIES no son lo mes adecuat, pero pendre Corn Flakes o alguns d'aquests seria vàlid?

I per altra banda els gels al fer llargues distancies a partir de quant temps i cada quan s'han de pendre?

GRACIES!!!!

5  km -19'36'' Lloret 2012  //  10 km - 41'37'' St.Antoni 2015 // Mitja      - 1:39'03'' Mitja Granollers 2015  //  Marató   - 3:54'28'' Marató València 2012
TriSprint - 1:18'40'' Mataró 2013  //  TriOlímpica...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Nov 2010 23:04 #27 per jordineta (Visitant)
Els cereals poden ser desde els típics cornflakes al tipus musli, tot i que el segon té més nutrients, és més complert. EL millor: anar variant!

Pel que fa als gels, sempre s'han de provar en els entrenaments per veure la tolerància. Però si es toleren bé, en el cas d'una marató seria bo prendre'ls cap al km 20-25 i km 30-35. Això és només orientatiu perquè deprendrà de si hem fet una bona recàrrega de glucogen durant l'entrenament i altrs factors.

Seguim! I gràcies pel teu comentari!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

06 Nov 2010 09:40 #28 per TriDani (Visitant)

Els cereals poden ser desde els típics cornflakes al tipus musli, tot i que el segon té més nutrients, és més complert. EL millor: anar variant!

Pel que fa als gels, sempre s'han de provar en els entrenaments per veure la tolerància. Però si es toleren bé, en el cas d'una marató seria bo prendre'ls cap al km 20-25 i km 30-35. Això és només orientatiu perquè deprendrà de si hem fet una bona recàrrega de glucogen durant l'entrenament i altrs factors.

Seguim! I gràcies pel teu comentari!


:great:


Aplicant doncs lo del gel a llargues distancies també en bici per exemple o en proves molt llargues lo ideal llavors seria començar a pendre'ls a partir de la segona hora y anar repetint cada hora no? (aprox.)

5  km -19'36'' Lloret 2012  //  10 km - 41'37'' St.Antoni 2015 // Mitja      - 1:39'03'' Mitja Granollers 2015  //  Marató   - 3:54'28'' Marató València 2012
TriSprint - 1:18'40'' Mataró 2013  //  TriOlímpica...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

06 Nov 2010 15:44 #29 per cesccarceller (Visitant)
Hola Jordina! Soy corredora desde hace  10 años...ahora hago también mucha carrera de montaña. A pesar de escribir desde el correo de mi marido, al entrar en el foro me ha comentado cesc (mi marido) sobre el tema...
A mí me ocurre algo extraño, me da sueño!! en las carreras, normalmente es las de corto recorrido. Per...sueño! si me sentara me quedaría dormida, te lo aseguro.
Me han comentado que elimino mucho antes la lactosa o los lácticos, que un corredor normal y eso me produce esas reacciiones.
Mis hábitos alimenticios..bueno, ya sabes, con el trabajo, el estress y tal, deprisa, pero como de todo aunque no demasiado.
Peso 40 y pocos quilos, y soy de estatura baja, !y 52 años!.
Ya me conocen por aquí, la verdad es que no me va mal, hago muchos podios!! jeje.
LUCÍA CABALLERO MARCOS

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

06 Nov 2010 16:12 #30 per tatza (Visitant)
Bona tarda;
DOncs a m i a banda de l'index, el que em preocupa és l'us i abús dels Hidarts de carboni, més quan llegint i assistint a conferències de nutricionistes de l'esport estan recomenant la seva reducció en la ingesta (fins i tot l'eliminació) i potenciant la ingesta de PROTEÏNES... per tal de restablir la destrossa muscular desprès d'entrenar... en fi suposo que són modes, però a mi em funciona amb els meus atletes en forma de menys greix acumulat, més força i menys lesions... no se, segurè investigant... o haurè de tornar als macarrons...

salutacions

EAT ME RIVER OF YOU!!!
The bròkil it's over...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

06 Nov 2010 19:01 #31 per nyef (Associat/da)

Bona tarda;
DOncs a m i a banda de l'index, el que em preocupa és l'us i abús dels Hidarts de carboni, més quan llegint i assistint a conferències de nutricionistes de l'esport estan recomenant la seva reducció en la ingesta (fins i tot l'eliminació) i potenciant la ingesta de PROTEÏNES... per tal de restablir la destrossa muscular desprès d'entrenar... en fi suposo que són modes, però a mi em funciona amb els meus atletes en forma de menys greix acumulat, més força i menys lesions... no se, segurè investigant... o haurè de tornar als macarrons...

salutacions


Cert. He pogut parlar amb dues persones que es dediquen al Triatló no professionalment, però si sota supervisió d'entrenadors (titulats :666:), vull dir que es gent que li fot molta canya. I ambdos han comentat que els hi han eliminat els hidrats de carboni de la dieta. Jo no soc dietista, i no entenc el perquè. Es una moda com diu la Tatza? O que es?

Salut

bla bla bla bla ....

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

06 Nov 2010 20:42 #32 per Toni.quaranta.2 (Visitant)
Excel.lent iniciativa. Felicitats.

Mitja:     1:25:34 (Ripoll, 1999)
Marató:  3:16:11 (BCN, 2001)

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

07 Nov 2010 17:19 #33 per jordineta (Visitant)
Hola! Sí que actualment hi ha la moda de seguir una dieta rica en proteïna i baixa (molt baixa); el que s’anomena: dieta prehistòrica. 

Jo considero que a la llarga aquest tipus de dieta no és la més adequada. Per començar perquè el nostre organisme estigui saludable necessita mantenir el pH de la sang entorn a un valor de 7,4 (lleugerament alcalí). Si el pH de la sang baixa (pH àcid) afavoreix un medi propici per l’aparició de desequilibris com poden ser: defenses baixes, problemes de dolors articulars, processos inflamatoris.....És el que se’n diu acidificació de l’organisme. I quins factors acidifiquen l’organisme??? Una dieta rica en proteïna animal i rica en sucres refinats (productes de pastisseria, sucre de taula...), l’estrès sostingut, l’excés d’exercici, el tabac, l’alcohol.... Actualment la nostra societat ja està fent un abús de proteïna animal important.

Ara bé, i pel que fa al tema dels carbohidrats??
Aquí crec que s’hauria d’obrir un altre debat doncs ens han inculcat que la pasta és una gran font d’hidrats de carboni. I és cert fins un punt. Imaginem que agafem un gra d’arròs integral i el plantem a la terra: al cap d’uns dies allà començarà a brotar un germinat....Ara fem el mateix amb un macarró....creieu que en sortirà alguna cosa d’allà terra??? Aquest és un excemple perquè veieu que apart de les famoses calories i ha un punt de vista energètic del propi aliment que va més enllà de les famoses calories. En el cas de l’arròs ens està dient que aquell gra té un potencial energètic més gran que l’arròs. Amb aquest exemple (que no cal que l’experimenteu a casa) vull fer-vos adonar de que potser el que hem de plantejar és l’elecció dels hidrats de carboni. Per aquesta regla de tres, la millor font d’hidrats de carboni serien tots els grans com: el mill, l’ordi, l’arròs, la quinoa (que no és ben bé un cereal, sinó un pseudocereal), el fajol (trigo sarraceno en castellà). La dieta dels corredors afrincans per exemple és a base de mill!!!!!  Això no vol dir de que heu de deixar de menjar pasta que està realment bona, però si ser curosos i variar molt la vostra dieta amb cereals que segur que molts de vosaltres no els heu provat mai!! Us animo a provar-los! Són realment bons!!!



Please Entra or Crear compte to join the conversation.

07 Nov 2010 19:41 #34 per Nurita (Visitant)
JORDINETA no m'ha quedat clar quina pasta o cereals haig de consumir, llavors. Podries fer una llisteta dels millors porfaplís?  :mdr:

La forma más cobarde de matar a un animal es abandonarle.

No compres, ADOPTA!

www.protectoraconejos.com/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Nov 2010 11:39 #35 per jordineta (Visitant)
Llista de Hidrats de carboni que hem de contemplar a la nostra dieta esportiva:

- Arròs (millor integral o semi integral)
- Pasta (millor integral o semi integral, o amb espirulina, amb quinoa, d'espelta...)
- Mill
- Quinoa (té un alt contingut en proteïna d'alta qualitat - d'alt valor biològic)
- Civada (avena en castellà) en gra
- Ordi (cebada en castellà) en gra
- Fajol (trigo sarraceno) en gra - amb el fajo es fan les típiques galletes franceses (crepes salades)

Per començar recomanaria: arròs, pasta, mill i quinoa!!!! Amb això ja teniu força varietat!

El mill i la quinoa es cuinen de la següent manera: 1 volum de mill o quina per 2 volums d'aigua. Deixar-ho al foc amb tapa i quan comenci a bullir deixar 2 minuts a foc fort i després baixar al mínim durant 15-20 minuts! i se li afegeix les verdures, el tomàquet, l'amanida que es desitgi! i voilà!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Nov 2010 13:07 #36 per jordineta (Visitant)
Contestant a la pregunta d’en TriDani referent al tema gels durant les triatlons. Potser un bon moment de prendre el gel seria quan faltin uns 10km per acabar la bici. Un altre moment seria en la transició de la bici per començar a córrer.

Hi ha gent que els gels no els tolera gens bé. Ens aquests casos una bona i excel•lent alternativa és prendre un suplement de NADH, un nutrient que està present de forma natural a totes les cèl•lules de l’organisme i que afavoreix una millor resistència i poder d’execució muscular. El NADH en suplement és una font inestimable de combustible per produïr energia, al mateix temps que actua com un potent antioxidant. La suplementació amb NADH abans i durant les competicions ajuda a optimitzar l’energia disponible durant l’exercici físic, afavoreix un millor subministrament d’oxigen, augmenta l’energia muscular i millora la regeneració muscular després de la competició.

L’avantatge del NADH front els gels és que amb el primer no tindràs problemes digestius ni reaccions d’hipoglucèmia reactiva, que algunes persones pateixen després de prendre un gel o glucosa.

Personalment tinc l’experiència d’haver fet fa anys (al 2006, em sembla) una ultra de 100km a Belvés i vaig prendre el NADH al llarg de la competició i em va anar genial!!!!!!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Nov 2010 13:15 #37 per jordineta (Visitant)
Hola Lucía, según me cuentas te entra mucho sueño cuanto compites, ¿es así? y crees que puede ser debido a que fabricas ácido láctico antes de lo normal…Podría ser. Quizás necesitaría saber el tipo de alimentación que sigues y el ritmo de entrenamiento para conocer un poco más tu caso. Pero quizás te podría ir bien para neutralizar el ácido láctico tomar antes de las competiciones y, por qué no, después de cada entrenamiento una ampolla de agua de mar hipertónica. El agua de mar además de proporcionar todos los minerales que tu cuerpo necesito en forma altamente biodisponible también ayuda a neutralizar el ácido láctico al aumentar los niveles de bicarbonato y mantiene los niveles de glucosa en sangre constantes, retardando la aparición de fatiga. También te iría bien tomar un suplemento como el guaraná o el Nadh para que te den un plus de energía!

Ya me dirás algo más!

gracias

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Nov 2010 14:31 #38 per TriDani (Visitant)

Contestant a la pregunta d’en TriDani referent al tema gels durant les triatlons. Potser un bon moment de prendre el gel seria quan faltin uns 10km per acabar la bici. Un altre moment seria en la transició de la bici per començar a córrer.


Potser la pregunta era mes orientada a la llarga distancia. Realment en una triatló inclús olimpica amb poca cosa que prenguis a la bici i com bé dius a la transició hauria de ser suficient per acavar sense problemes. Pero en competicions, o entrenaments mes llargs? si t'has d'estar 6h a la bici o 4 corrents (tipus marató)? Com calcules cada quan has de pendre un gel o una barreta (ja donant per suposat que tires més de sòlid a la bici i mes de gels a la carrera)?

5  km -19'36'' Lloret 2012  //  10 km - 41'37'' St.Antoni 2015 // Mitja      - 1:39'03'' Mitja Granollers 2015  //  Marató   - 3:54'28'' Marató València 2012
TriSprint - 1:18'40'' Mataró 2013  //  TriOlímpica...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Nov 2010 16:13 #39 per jordineta (Visitant)
Hola TriDani: contestant a la teva pregunta

Si tenim en compte que les reserves de glucogen muscular s’esgoten a exercicis superior de 80-120minuts i que augmenta progressivament l’obtenció de greixos com a font d’energia per evitar la depleció de glucògen hepàtic per poder mantenir el sucre en sang constant seria interessant prendre un gel o algun aliment ric en hidrats de carboni d’índex glucèmic alt i de fàcil digestió cada 2 hores.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Nov 2010 16:47 #40 per TriDani (Visitant)

Hola TriDani: contestant a la teva pregunta

Si tenim en compte que les reserves de glucogen muscular s’esgoten a exercicis superior de 80-120minuts i que augmenta progressivament l’obtenció de greixos com a font d’energia per evitar la depleció de glucògen hepàtic per poder mantenir el sucre en sang constant seria interessant prendre un gel o algun aliment ric en hidrats de carboni d’índex glucèmic alt i de fàcil digestió cada 2 hores.


Moltes gràcies!  :great:

5  km -19'36'' Lloret 2012  //  10 km - 41'37'' St.Antoni 2015 // Mitja      - 1:39'03'' Mitja Granollers 2015  //  Marató   - 3:54'28'' Marató València 2012
TriSprint - 1:18'40'' Mataró 2013  //  TriOlímpica...

Please Entra or Crear compte to join the conversation.