index glucemic

index glucemic

18 Abr 2012 23:39 #1 per dELURIAN (Visitant)
holas, buscant info per la red, m he topat amb aixo...........i la veritat m ha sorpres bastant el tema, mes que res perque sembla que aliments que estaven marcats com satanics engreixan mes que d altres que no o sabia o no ho semblava pas, que en penseu?

www.entrenaenbarcelona.com/index.php/201...ndo-buenos-hidratos/

qUINA cULPA eN tENEN eLLS dELS nOSTRES eRRORS?

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

19 Abr 2012 12:32 #2 per Pau (Associat/da)
Pamplinades.

Això és una teoria pamplina que serveix per explicar les incoherències de l'altra teoria pamplina de les calories (el que menjes i el que gastes), i després ve la teoria de la inmunoglobulina tipus no-sé-què, i després ... I quan falla tot, llavors vé allò de :"És el metabolisme" i es queden tan tranquils.

Per molta gana que passi, que faci règim o que mengi equilibrat i dietètic, un hipopòtam mai serà una gasela

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

19 Abr 2012 18:56 #3 per dELURIAN (Visitant)
jajajajaja veig que ja n estas una mica tip de tot aixo no? jajajaja, jo nomes volia intentar millorar el meu desastre de ddieta per els meus problemes amb les rampes, descartant factors tipus acid lactic, pero si t he molestat , perdonam eh........ jajajajajaja  :rofl: :rofl:

qUINA cULPA eN tENEN eLLS dELS nOSTRES eRRORS?

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

24 Abr 2012 07:00 #4 per Pau (Associat/da)
Oups!

Només volia fer saltar als dietitstes, però em sembla que m'he passat i s'han tallat :oops:

Em sap geru perquè potser t'he deixat sense explicacions interessants, et compensaré amb una Voll dietètica el proper cop que ens veiem. :rofl:

Si obres un altre fil sobre el tema prometo estar callat... com a mínim els primers posts :666:

Per molta gana que passi, que faci règim o que mengi equilibrat i dietètic, un hipopòtam mai serà una gasela

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 Jun 2012 14:28 - 13 Jun 2012 15:11 #5 per Albert83BCN (Associat/da)
Iep! Estava mirant per casualitat fils per on no passo habitualment i m'he trobat amb això. Sento aportar la nota discrepant, però jo crec que sí té una importància molt rellevant l'índex glucèmic  :he:

Més o menys seria el que diu l'article, fa temps he llegit altres articles similars on es comenta també això i potser fent èmfasi en altres aspectes (aquí parla del fet clau de que se segrega insulina però no expliquen que depenent de la persona i el seu balanç hormonal hi ha més predisposició a segregar-ne més o menys, que algunes persones presenten resistència a la insulina que no ajuda tampoc, que altres hormones com la testosterona també influeixen en el procés i que el nº total de cèl·lules grases que es configura i estabilitza durant la major part de la joventut són factors bastant importants).

Passo ara de posar referències a estudis que em fa pal tot i que estic segur que tinc uns quants 'favoritos' que en parlen.

Jo fa temps que vaig observant com m'aplica a mi aquesta teoria i com a mínim, amb mi, la clava. En funció dels objectius que tingui, estat d'ànim i demés històries en general, acostumo a caure en una d'aquestes situacions:

- Me la pela tot i menjo bastantes coses amb sucre i carbohidrats d'alt índex glucèmic (ja que m'encanten :oops:): reposteria, galetes, gelats, xocolata amb llet, etc etc -> El meu pes es dispara i començo a perdre definició (% greix corporal puja) de manera ràpida, fins i tot si la quantitat és moderada.

- No estic massa conscienciat ara mateix amb la dieta i l'entrenament però procuro menjar de lo anterior amb moderació però em permeto menjar bastants carbohidrats d'index glucèmic entre moderat i no massa alt: pa blanc, arros, pasta, llegums... -> resultat: mantinc més o menys el pes però amb una tendència a la alta fins que arribo a un pes que és lo normal en mi si no tinc una especial cura de la dieta, i aquí m'estanco.

- Estic conscienciat amb la dieta i l'entrenament i no menjo res que porti sucres afegits i procuro que els carbohidrats vinguin de grans poc processats i aliments amb alt contingut de fibra o integrals: pa integral, pasta integral, llegums en menys quantitat i fruita, procurant reduir-ne la quantitat a no més de 150 a 300 grs diaris, la resta l'omplo amb verdures i amanida. Aquí la diferència es nota i començo a guanyar definició altra cop, i com més rebaixi la proporció de carbohidrats de moderat index glucèmic a favor dels 'verds' que el seu índex i aport calòric és ridícul... més ho noto.

La ingesta de proteïna normalment la mantinc tirant a elevada i la de greixos oscil·la bastant, i no sembla afectar en tanta mesura com la dels carbohidrats. Això encaixaria bastant bé amb els estudis ja que sense el pic de insulina el cos estaria menys predisposat a iniciar el procés d'emmagatzemar els greixos ( adipogènesis ).

Deixant de banda el tema del pes, personalment també em trobo molt millor quan menjo carbohidrats de manera moderada i de baix índex glucèmic. Com més alt l'índex i en més quantitat (perquè naturalment la quantitat importa tant com l'índex per tenir un efecte) normalment em trobo més aletargat després. És bastant curiós ja que en el món del running normalment hi ha bastant èmfasi en dur una dieta bastant elevada en carbohidrats per no anar faltats d'energia... però a mi personalment em va millor al revés probablement per lo exposat anteriorment.

Us adjunto un gràfic que crec que ho explica bastant bé que curiosament l'altre dia em vaig topar porai:

http://s3.amazonaws.com/eatery/Carbs_Are_Killing_You.png

MMP 10Km - Cursa dels Nassos 2011 - 35'24"
MMP 21Km - Mitja Marató de Barcelona 2013 - 1h19'23"
MMP 42Km - Marató de Barcelona 2013 - 2h47'58"
NutricioBlog - Diari de l'Albert

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

22 Jun 2012 19:48 #6 per gemmota (Visitant)
Partim de la base que necessitem carbohidrats per aconseguir energia. En el cas de l'esport és evident que la necessitat d'energia és més gran (els músculs necessiten energia per a funcionar). L'energia l'obtenim a través dels hidrats de carboni, que després es converteixen en sucres. Alguns hidrats de carboni són d'absorció ràpida (glucosa, sacarosa, dextrosa, lactosa, fructosa...) i d'altres són d'absorció lenta, com les farines (blat, arròs, cereals...). L'índex glicèmic és més elevat quan més ràpidament s'absorveix aquest sucre. Així doncs, un suc de fruites (que és bàsicament fructosa o fructosa i sacarosa en el cas dels envasats) té un índex glucèmic altíssim. En canvi, si en comptes de fer suc de taronja jo em menjo una taronja sencera, tot i que l'índex glucèmic de la fructosa sigui el mateix, trigarà menys en absorvir-se perquè la polpa té fibra i endarrereix l'absorció del sucre. Tant la fibra com el greix ajuden a fer l'absorció dels sucres més lenta. Què engreixa més, doncs? Home, les calories del suc d'una taronja natural i les de la mateixa taronja menjada sencera són les mateixes, però com que en el primer cas el sucre s'absorveix abans ens aportarà més energia instantània. Per això hi ha la mania de menjar, el dia abans d'una cursa, carbohidrats d'absorció lenta per a rendir més. Per això és important combinar bé la ingesta d'aliments en cada àpat.


Aerodinàmicament el cos d'una abella no està fet per volar, el bo és que l'abella no ho sap

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

29 Nov 2012 11:47 #7 per jcros (Associat/da)
La dieta que he seguit últimament i que tan bons resultats ma donat es basa en l'index glucemic dels aliments i evidentment en la quantitat

encara no se que hi faig aqui

Please Entra or Crear compte to join the conversation.