And the. "petxines errónies" are...

And the. "petxines errónies" are...

22 Mar 2024 22:46 - 23 Mar 2024 06:29 #1 per TXABI (Associat/da)
El logotip d’una marca és únic, fix, invariable. No el pots girar, no te’l pots fer a la teva mida.
Algú s’imagina el escut del Barça girat uns 40 graus cap a la dreta sobre si mateix, fent servir la puntxa de la part baixa del escut com a “fletxa” per assenyalar cap a una direcció?.

Doncs és aixó el que fa que hi hagués 7 “petxines peregrines” incorrectes.

I és que la idea del logo del Camí de Sant Jaume és la de representar que tots els Camins acaben a Santiago (*) Les estries del cos de la petxina volen significar els diferents Camins que van cap a Santiago.

I on és Santiago: a l’oest. Així doncs: ón han de confluir tots els Camins? Cap al oest, o sigui, cap a l’esquerra.

Aixó, reprensentant-ho amb una petxina, vol dir que, Santiago de Compostela, que és on acaben ajuntant-se tots els Camins, está a l’esquerra de la imatge, no a la dreta.

I és per tenir els Camins confluint cap a la dreta del logotip el que fa que les petxines números:

1.- 2 - 4. - 11. - 12. - 13. - 14. no siguin correctes.

Fixeu-vos que totes elles “tenen Santiago de Compostela al est” (a la dreta del logotip).

Val a dir que va ser en el Camino Primitivo on més m’he trobat “petxines incorrectes”, I és que com que la petxina te forma de fletxa, feien servir la petxina perquè indiqués la direcció correcta a seguir. En canvi, si us fixeu en la petxina 5, tot i que la forma de la petxina “marca cap a l’esquerra” (com ha de ser), la fletxa groga ens diu que hem d’anar cap a la dreta. Perqué són les fletxes les que ens orienten cap on anar, no la orientació de la petxina. Per aixó mai veureu una petxina sola, sense fletxa indicadora del camí a seguir.

(*) Jo soc dels que discrepo de que “el Camino termina en Santiago”. No. Per a mi, el Camino, els Caminos, acaben a Finisterre, que és fins on diuen que va arribar l’apóstol. Altra cosa és “peregrinar a la tomba del apóstol”; però “fer el Camino de Santiago” vol dir acabar a Finisterre.
Al menys així ho veig jo.
Adjunts:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Mar 2024 20:01 #2 per mario.cat (Associat/da)
Totalment d'acord del que dius Txabi sobre la posició de la petxina amb els camins junts a l'oest.

De fet, abans de fer el Camí Francés, em vaig empapar de molta literatura sobre aquest tema i vaig llegir que totes les petxines estaven en aquesta posició excepte les d'un poble que ara no recordo exactament quin era. Però la veritat es que durant els 30 dies del meu camí, vaig veure moltes, moltes i moltes petxines colocades erroniament. I no eren poques, ni concentrades en una sola zona.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2024 22:52 #3 per piri (Associat/da)
Moltes gràcies per aquests suggeriments culturals :clap:

Només espero que el logotip de CoRReDoRS.CaT en el cas de que el TXABI el vulgui girar sigui cap a la dreta, sinó més d'un no farà la pujada 🤣

La persona que es rendeix mai aconseguirà la victòria. Web de la LLiGa: lliga.corredors.cat/index.php i en twitter som l'usuari @LLiGaCoRReCaT en twitter.com/lligacorrecat

Please Entra or Crear compte to join the conversation.