Marató i cafeina... si, no, a veces?

Marató i cafeina... si, no, a veces?

13 Mar 2015 11:45 #1 per Kurt (Associat/da)
Bon dia,

  Estava jo tan tranquil ahir, ja totalment pensant en la marató de diumenge quan em dono compte que els gels que he fet servir els últims anys (i que m'anaven molt bé) han canviat la composició i ara NO porten cafeina.  :aww:

  Després d'uns instants de crisis (que faré sense cafeina), i de veure a l'Internet totes les virtuts de prendre entre 3 i 6 mg de cafeina per kg una hora abans d'una competició de resistència (sembla la panacea), i fins i tot de mirar comprimits o altre solucions, decideixo que els invents a casa amb gasosa, no pel dia de la marató... al final lo que marca la diferència de veritat és l'entrenament  :great:, i tampoc vull tenir algun problema imprevist (especialment digestiu), tot i que tinc una tolerància a la cafeina bastant elevada (ara mateix m'estic prenent un te... abans ha caigut un café... i durant el dia cauren més cafés i tes), però he fet tot el pla d'entrenaments sense prendre'n ni un sol dia (i m'ha anat prou be).

  Simplement volia conèixer experiències i opinions d'altres corredors respecte al tema ja que pel que veig molts dels gels que es venen han incorporat cafeina en diferents dosis i per tant el seu ús sembla bastant massiu. Moda? Necessari? Bo? Dolent?

  Salut!
  Kurt.-

Beyond repair.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 Mar 2015 11:54 #2 per tonivet (Associat/da)
La marca que gasto jo de gels depen de la fruita que porti porten cafeina o no, i els faig servir indiferentment.
L'unica diferència que trobo és que quan prenc els de cafeina els 2-3 km primers noto un petit estat de eufòria, les cames marxen una mica més però res més.

Espero haver-te ajudat

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 Mar 2015 11:56 #3 per curat (Associat/da)
Home, la cafeïna com a estimulant és un clàssic. Per això en el pre-cursa molts quedem d'hora per anar a fer el cafetó i la tertùlia pre-cursa. De vegades, quan pel motiu que sigui no te'l prens, a nivell psicològic sembla que et falti alguna cosa.
Jo també prenc gels amb cafeïna: Power Bar. Els tenen sempre a les fires del corredor. Els resultats a maratons (prenent gels amb cafeïna) tinc de tots colors: bones i dolentes (com tothom). Així que tú mateix. Si a nivell psicològic creus que et pot influir, doncs a la fira del corredor n'hi han. Si no, tens la possibilitats de fotret uns quants cafés abans de començar la cursa... encara que depén com et pot agafar una cagalera de l'òstia  :wink2:

Sort per diumenge, amb o sense!!!

Marató 2h53'07" Castelló 2010
Mitja 1h21'31" Granollers 2008
10mil 36'55 Clot 2011
6 hores en pista 64,129km Can Dragó 2008
22 maratons

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 Mar 2015 18:05 #4 per Kurt (Associat/da)
Bona tarda,

  Si, el rotllo "Max Cagalera" (com el cantant de Sepultura però canviant una lletra  :mdr:) es la única cosa que evita que no em foti un parell o 3 de cafes abans... soc de còrrer en dejú precissament perque els meus intestins quan corro no son gaire tolerants  :erf:. El rotllo cafeina 1 hora abans ho provaré... un altra dia que no vagi a per marca i que em doni igual si alguna cosa surt malament.

  Amb els gels aquells amb cafeina lo de l'eufòria si que ho notava... una estona... després s'acavava i bueno, tampoc era una gran diferència... un puntet. Ho soplirem amb coco...  :yes:

  Salut!
  Kurt.-

Beyond repair.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 Mar 2015 10:53 #5 per Mona (Associat/da)
A mi al principi em feia cosa prendre cafè abans d'una cursa, fins que una amiga dietista em va dir que m'aniria bé, des de llavors prenc cafè abans de les curses i de molts entrenaments, i em va estupendament!
Gels només n'he fet servir per una de les maratons (i els seus entrenaments), i tampoc no vaig notar que m'anessin estupendament, així que no n'he tornat a fer servir, sempre porto algun fruit sec a la butxaca del pantaló, i no he fet cap marató en què no hi haguessin bons avituallaments.
Realment aquestes coses són bastant personals, i sempre val més provar-les en algun entrenament, no fos cas que no et sentin bé...
De totes maneres, com bé has dit, per molts gels que prenguis, el més important és haver seguit bé els entrenaments!
Que vagi molt bé demà la Marató! Us veig a la sortida! :yipi:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

31 Mar 2018 08:43 #6 per juan despro garcia (Visitant)
A vore, la veritat es que la cafeína té part psicologica també però esta demostrat que té un alt poder termogènic, aumenta la contracció dels muscles i en definitiva el rendiment de l'atleta. Açí podeu vore mes informació i estudis: https://www.tomadieta.com/cafeina-suplemento-deportivo

pero a mí em va molt bé i la recomane siga en gel o siga normal.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.