VI 1/2 Marató Illa de Formentera 2014 (17/05/14 - 17:30) + 8km Sant Ferran

VI 1/2 Marató Illa de Formentera 2014 (17/05/14 - 17:30) + 8km Sant Ferran

14 febrer 2014 10:21 #1 per mas (Associat/da)
Hola a totes i tots!

Obro el fil d'una de ses meues curses preferides i que tenia moltes ganes d'obrir. Es tracta de sa Mitja Marató de Formentera que se celebra es proper dissabte 17 de maig de 2014 a les 17:30 amb sortida as far d'El Pilar de La Mola (as mateix extrem de s'illa as costat de la mar, es punt més elevat de s'illa sobre es nivell de la mar) amb arribada as port de La Savina a s'altra punta de s'illa, passant per El Pilar de La Mola, Es Caló de Sant Agustí, Sant Ferran de ses Roques, Es Pujols i La Savina, passant també pes punt on hi ha es mític Es Mirador, des d'on es veu des de dalt sa resta de s'illa amb la mar menjant-se-la per ambdós costats; fent d'aquesta manera s'illa de punta a punta per completar es 21 km de sa mitja marató.

Es recorregut es lineal de punta a punta, passant per tota s'illa, i s'altimetria té un descens molt important as primers km de sa prova (sa baixada d'El Pilar de La Mola fins as nivell de la mar, passant per Es Mirador). Es recorregut paisajísticament és molt bonic i hi ha molta animació (cosa que s'agraeix molt) i es voluntaris fan un treball excel·lent. Sa cursa se celebra en dissabte per la tarda a les 17:30, en lloc de celebrar-se pes matí per evitar possibles cops de calor i deixant un temps prudencial per poder fer sa digestió des dinar. S'hora és perfecta, perquè no és molt tard (encara és de dia i hi ha una llum molt bonica i una temperatura molt agradable) però tampoc és massa aviat i es pot disfrutar de tot es matí i es migdia per s'illa. Es dorsal, samarreta i altres obsequis es poden recollir es matí des mateix dia de sa cursa as poliesportiu de Sant Francesc Xavier; per cert, molt ben organitzat i ben presentat, cadascú té la seva samarreta de la talla que ha demanat dins el sobre amb el seu nom i el seu dorsal. També donen un gimsac.

A nivell logístic, s'organització de sa cursa és excel·lent i tot molt ben planificat, i es té el corredor molt ben informat via web i correu electrònic. Aproximadament 1 hora o 1 hora i mitja abans del començament de la prova, s'organitzen diversos autobusos per part de la mateixa organització de la prova, que surten dels diferents punts més importants de l'illa per desplaçar els corredors al punt d'inici de la prova as far d'El Pilar de La Mola (l'any passat va haver-hi un problema amb els autobusos un cop arribats a la línia de sortida perquè els conductors es van fer un embolic per poder fer mitja volta i sortir d'allí, fet que va retardar una mica l'inici de la cursa... però res sense importància i que aquest any segur que no tornarà a passar, la gent es va queixar i estic segur que faran tot el possible per remediar-ho). L'ambient abans del començament de la prova, així com l'ambient durant tot el dia de la prova per l'illa, al vaixell, etc... és una passada. Abans del tret de sortida també hi ha música en directe amb dj i tot, i mola moltíssim el que s'hi respira (nivell Behobia). També hi ha servei de guardarropia al punt d'inici de la prova al pilar de la mola i ho porten a l'arribada on es pot recollir perfectament sense cap mena de problema, és més, val a dir, que l'organització per recollir la bossa està molt i molt ben muntada. També hi ha massatge al final de la prova.

És una ocasió ideal per passar el cap de setmana a Formentera i a Eivissa, ja que ja fa molt bon temps a meitat de maig, ja fa caloreta, però no en fa massa, sa justa, es dia ja s'ha tornat a fer gran i es pot aprofitar bé, sa llum és molt bonica, ja es pot anar perfectament a sa platja (ses cales són precioses, tant ses formenterenques com ses eivissenques), i encara no hi ha quasi cap turista pràcticament!!!! I a Formentera encara no hi ha es italians tampoc! S'hi està de conya!!!

A nivell logístic, per arribar a Formentera, cal anar via Eivissa. Hi ha forces vols a Eivissa amb Vueling i Ryanair, i n'hi ha bastants per triar (de preu i data-horari) sobretot en aquella època de s'any. Un cop a Eivissa, cal agafar un ferry per anar a Formentera, l'única manera per arribar a Formentera és en vaixell des d'Eivissa. Hi ha diverses companyies (Trasmapi, Baleària, i Mediterránea Pitiusa) que posen vaixells Eivissa-Formentera i la durada del viatge és de 30 minuts. A més, l'any passat, suposo que també ho posaran enguany, l'organització va arribar a un acord amb Trasmapi de manera que els corredors de la mitja i els seus acompanyants tenen un descompte substancial amb un codi promocional en la compra dels bitllets, de manera que surt molt més barat. Tema allotjament, es pot buscar allotjament a Formentera, o bé a Eivissa i anar a Formentera el dia de la prova, això a gust del consumidor...

Es corredors que hi ha aquesta cursa vénen de molts de llocs diversos de tota Catalunya, Espanya i de molts altres països. És una cursa molt coneguda i ve molta gent de molts llocs. A sa pàgina web de ses inscripcions (que encara no estan obertes, ja penjaré el link quan ja estiguin obertes), que és de elitechip (l'equivalent balear del championchip català), es pot consultar es llistat d'inscrits i es veu la nacionalitat dels diferents corredors, és molt curiós... realment es veu que ve força gent de molts llocs. En quant a inscripcions, s'obriran properament d'aquí 1-2 setmanes com a molt he llegit, i donen 2014 places (entre sa mitja marató i sa prova de 8 km que s'organitza es mateix dia, és a dir, que són força menys de 2000), i un cop les obren, s'esgoten més o menys ràpidament, volen... (no as nivell de Behobia o Bombers, però bé...).

Com ja he comentat, es mateix dia sa mateixa organització de sa mitja marató organitza una cursa més petita de 8 km que va des de Sant Ferran de ses Roques fins a La Savina (de fet, són es mateixos darrers 8K de sa mitja marató).

Bé, crec que fins aquí ja més o menys he explicat una miqueta, esperc que us interessi i si us animau quants més correcats siguem, més riurem!  :wink2: Jo hi siré amb sa samarreta pastanaga, seria un plaer veure uns quants correcats per allí (o una expedició correcat, per què no? ...). Perdonau per es rollàs que us he amollat, però és que realment és una carrerassa i és tot molt idíl·lic i molt bonic. Us anim a que la feu, perquè val molt la pena (us remeto a mirar es reportatge que us adjunto de A La Carrera).

A continuació, us adjunt diversos links relacionats amb sa cursa (pàgina web oficial, reportatge A La Carrera de Televisió Espanyola de s'edició de 2013, pàgina oficial de fèisbuc, recorregut, altimetria, inscripcions - encara no disponible -):

Pàgina web oficial:

marato-formentera.com

Aquí hi trobareu: recorregut, altimetria, aspectes logístics, trasllats a sa línia de sortida, etc.

Reportatge Mitja Marató de Formentera 2013 - A La Carrera, Televisió Espanyola:

www.rtve.es/alacarta/videos/a-la-carrera...-formentera/2066859/

Pàgina oficial de fèisbuc:

www.facebook.com/media.marato.formentera

Inscripcions (encara no disponible, link de 2013, penjaré es d'enguany tan aviat com surti):

www.elitechip.net


Salut i km a totes i tots!!


10K - Cros Popular de Sants 2016 - 47:37
10K - 24h d'Ultrafons en Pista de Corredors.cat 2016 - 45:06
20K - 52 Behobia-San Sebastián 2016 - 1:45:05
21K - Mitja Marató de Formentera 2015 - 1:43:34
42K - Marató de Barcelona 2017 - 4:10:28

11 M - 42 MM

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 febrer 2014 13:10 #2 per Joan3 (Associat/da)
Impossible una descripció més detallada de la cursa. Moltes gràcies, mas, realment fas venir ganes de fer-la. Ha de ser espectacular córrer entre aquests paratges!

D'altra banda, fa goig llegir textos al fòrum en balear o valencià (molt especialment al fil de la marató de València). El nostre ".cat" també escau a "Països Catalans".

Una aferrada  :he:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 febrer 2014 17:27 #3 per mas (Associat/da)
Gracies per ses teues paraules Joan3!  :^^: Realment és una mitja molt bonica...  :yes:

Sí, tot i que ja duc 8 anys vivint a Barcelona, i em sent totalment català i barceloní... i que sempre escric en català estàndard i normatiu tot lo que escric... tot lo que són es missatges curts, tipus whatsapp, i es missatges aquí a corredors.cat m'agrada escriure'ls tal com parlc (articles salat, primeres persones des singular des present d'indicatiu, etc...; això sí, intentant fer ses menys faltes d'ortografia possibles dins s'ús des mateix dialecte) que crec que així flueix més sa conversa i és més amable... i sí, clar que es ".cat" és per tots es Països Catalans, Catalunya, València, ses Illes Balears...  :yipi: :yes: 8) i a més, sóc de s'opinió que s'agraeix molt quan llegeixes i s'aprecia sa diversitat lingüística de ses diferents procedències de ses persones que som aquí... que és una d'aquelles coses que fan sa nostra llengua, es nostre país i sa nostra cultura diferents i especials (com d'altres, faltaria més), i què carai... és més divertit!  :party:

Això sí... no m'agrada lo des "balear"...  :grrrrrr: jejeje Si cas mallorquí, eivissenc i menorquí... que són dialectes molt diferents entre si, i no té molt de sentit per naltros parlar de balear...  :whip: :whistle: :wink2: de fet, diria que paradoxalment (perquè som es que estam més lluny) s'eivissenc s'assembla molt més as català de Barcelona, que no pas as mallorquí i es menorquí, si li treim s'article salat...  :yes:

10K - Cros Popular de Sants 2016 - 47:37
10K - 24h d'Ultrafons en Pista de Corredors.cat 2016 - 45:06
20K - 52 Behobia-San Sebastián 2016 - 1:45:05
21K - Mitja Marató de Formentera 2015 - 1:43:34
42K - Marató de Barcelona 2017 - 4:10:28

11 M - 42 MM

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 febrer 2014 17:57 - 14 febrer 2014 17:59 #4 per Amadeu.D (Associat/da)
mas, quina descripció més fantàstica  :surprised: Ens veurem allà  :party:, venim tres correcats (gairebé una expedició, no?  :mdr:) amb les nostres samarretes pastanaga, la Carla D, el Guille i jo mateix, ja tenim els bitllets d'avió, així que, sisplau, avisa'ns tan aviat com s'obrin les inscripcions de la mitja, que NO volem quedar fora  :grrrrrr:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 febrer 2014 20:34 #5 per crica (Visitant)
Gràcies per l'explicació!. Jo no hi aniré, per`m'ho he passat molt bé tafanejant i mirant mapes. La poso en quarantena a l'espera de temps millors.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 febrer 2014 20:35 #6 per Jorfer (Associat/da)
M'has fet dentetes mas i no conec l'illa.
No la descarto a curt o mig termini

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

15 febrer 2014 01:22 #7 per mas (Associat/da)

mas, quina descripció més fantàstica  :surprised: Ens veurem allà  :party:, venim tres correcats (gairebé una expedició, no?  :mdr:) amb les nostres samarretes pastanaga, la Carla D, el Guille i jo mateix, ja tenim els bitllets d'avió, així que, sisplau, avisa'ns tan aviat com s'obrin les inscripcions de la mitja, que NO volem quedar fora  :grrrrrr:


Ooh perfecte Amadeu.D!!  :party: :party: Quina il·lusió tenir companys correcats a sa mitja de Formentera!!  :yipi: Tant tu com na Carla D i en Guille sereu molt benvinguts a ses Pitiüses!!  :yes: :yes: i allí mos veurem idò! Anirem parlant per aquí suposc..  :wink2:

Sí, tan aviat com s'obrin ses inscripcions (ho mirc cada dia), ho penjaré immediatament en aquet fil, amb es seu corresponent link.

Per cert, quins bitllets d'avió teniu?? Potser anam junts...  :whistle: Jo també els vaig treure fa un temps, un cop ja es va confirmar sa data i tenint en compte temes meus personals que tenc per allí...

Gràcies per l'explicació!. Jo no hi aniré, per`m'ho he passat molt bé tafanejant i mirant mapes. La poso en quarantena a l'espera de temps millors.


Molt bé crica! No passa res, ja la faràs properament segur  8) És una cursa que té continuïtat i que anirà creixent amb es temps i es pas de ses edicions  :yes:

M'has fet dentetes mas i no conec l'illa.
No la descarto a curt o mig termini


Jorfer, estic seguríssim que t'encantaria tot, tant sa cursa, com s'ambient, s'illa i tot  :yes: :wink2: Anima't! Ja se sap, quants més sirem, més km correrem... era quelcom així, no?  :mdr:  :rofl:

10K - Cros Popular de Sants 2016 - 47:37
10K - 24h d'Ultrafons en Pista de Corredors.cat 2016 - 45:06
20K - 52 Behobia-San Sebastián 2016 - 1:45:05
21K - Mitja Marató de Formentera 2015 - 1:43:34
42K - Marató de Barcelona 2017 - 4:10:28

11 M - 42 MM

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

15 febrer 2014 18:34 #8 per bernaus (Associat/da)
Llàstima que la mitja no sigui una mica més endavant.

Seré a Formentera a finals de juny i espero gaudir de ses platjes i dels circuits que tant bé has descrit.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

15 febrer 2014 18:56 #9 per wolves (Associat/da)
Molt enriquidora la info que ens has donat i molt entretingut el reportatge de TVE. 8)

Vagi bé!

wolves

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Mar 2014 16:31 #10 per Amadeu.D (Associat/da)
Escrit fa gairebé un mes (el 06/02/2014) a marato-formentera.com/ :

"En dos semanas se abrirán las inscripciones y publicaremos todo lo referente a la carrera. Eso sí, estad atentos porque la carrera tendrá cupo de participantes."

S'obriran les inscripcions algun dia?  :whip: :whip: :whip: (és que és molt cansat "estar atento"  :he:)

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Mar 2014 23:54 #11 per mas (Associat/da)
Sí... jo pens lo mateix i també tela amb "en dos semanas se abrirán..."...  :no: :he:

Igualment tranquil, que jo ho miro cada dia i de seguida que estiguin obertes ho posaré as fil  :wink2: :yes:

10K - Cros Popular de Sants 2016 - 47:37
10K - 24h d'Ultrafons en Pista de Corredors.cat 2016 - 45:06
20K - 52 Behobia-San Sebastián 2016 - 1:45:05
21K - Mitja Marató de Formentera 2015 - 1:43:34
42K - Marató de Barcelona 2017 - 4:10:28

11 M - 42 MM

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

07 Mar 2014 06:46 #12 per Mona (Associat/da)
Uau! Quina bona pinta! No he estat mai a Formentera, i és un dels llocs q m'agradaria visitar... L'època no és gaire bona per mi, però si puc tenir alguns dies de festa m'agradaria fer-la!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Mar 2014 17:12 #13 per mas (Associat/da)

Uau! Quina bona pinta! No he estat mai a Formentera, i és un dels llocs q m'agradaria visitar... L'època no és gaire bona per mi, però si puc tenir alguns dies de festa m'agradaria fer-la!


Mona, és una illa molt polida i un indret preciós, estic convençut que t'encantaria  :love:  Si tens oportunitat de venir i fer-la, serà un plaer veure-t'hi!

Escrit fa gairebé un mes (el 06/02/2014) a marato-formentera.com/ :

"En dos semanas se abrirán las inscripciones y publicaremos todo lo referente a la carrera. Eso sí, estad atentos porque la carrera tendrá cupo de participantes."

S'obriran les inscripcions algun dia?  :whip: :whip: :whip: (és que és molt cansat "estar atento"  :he:)


Bé, doncs per fi han donat notícies sobre la data en que s'obriran les inscripcions, que serà el proper divendres 14 de març a les 18:00.

"Atención a todos los runners interesados:

Viernes 14 de marzo a las 18 horas, APERTURA DE LAS INSCRIPCIONES para la VI Media Marató Illa de Formentera y 8km de Formentera. Ya queda menos…

¡¡¡¡Bienvenidos al paraíso!!!!"

10K - Cros Popular de Sants 2016 - 47:37
10K - 24h d'Ultrafons en Pista de Corredors.cat 2016 - 45:06
20K - 52 Behobia-San Sebastián 2016 - 1:45:05
21K - Mitja Marató de Formentera 2015 - 1:43:34
42K - Marató de Barcelona 2017 - 4:10:28

11 M - 42 MM

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Mar 2014 19:30 #14 per Amadeu.D (Associat/da)
Quin estrès, divendres 14 de març recollir dorsal de la marató de BCN i apuntar-se a la 1/2 de Formentera  :intello:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

08 Mar 2014 20:56 #15 per mas (Associat/da)
Ídem, exactament... aquet divendres dorsal Barcelona 2014 i inscripció Formentera 2014!!  :yipi:

10K - Cros Popular de Sants 2016 - 47:37
10K - 24h d'Ultrafons en Pista de Corredors.cat 2016 - 45:06
20K - 52 Behobia-San Sebastián 2016 - 1:45:05
21K - Mitja Marató de Formentera 2015 - 1:43:34
42K - Marató de Barcelona 2017 - 4:10:28

11 M - 42 MM

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 Mar 2014 18:49 #16 per Amadeu.D (Associat/da)
Inscrits, tant la Carla D  :party:, el Guille  :party: com jo mateix :party: Han obert puntuals, i no hi hagut problemes.O sigui que ens veurem allà  :he: :he:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 Mar 2014 20:43 #17 per mas (Associat/da)
Inscrit!!!  :party:

Expedició correcat a sa mitja de Formentera!!!  :yipi:

PD: compte qui la vulgui fer... que ses inscripcions estan volant per minuts!! En 2 hores i mitja ja 350/1400!!!  :surprised:

10K - Cros Popular de Sants 2016 - 47:37
10K - 24h d'Ultrafons en Pista de Corredors.cat 2016 - 45:06
20K - 52 Behobia-San Sebastián 2016 - 1:45:05
21K - Mitja Marató de Formentera 2015 - 1:43:34
42K - Marató de Barcelona 2017 - 4:10:28

11 M - 42 MM

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

24 Mar 2014 02:09 #18 per mas (Associat/da)
Per si de cas algú s'ho està pensant, ses inscripcions van a un ritme altíssim... ara mateix 1261/1400... :whistle:

10K - Cros Popular de Sants 2016 - 47:37
10K - 24h d'Ultrafons en Pista de Corredors.cat 2016 - 45:06
20K - 52 Behobia-San Sebastián 2016 - 1:45:05
21K - Mitja Marató de Formentera 2015 - 1:43:34
42K - Marató de Barcelona 2017 - 4:10:28

11 M - 42 MM

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

15 Abr 2014 18:14 #19 per mas (Associat/da)
Bé, ja fa bastants dies que es van tancar però ho faig constar... inscripcions esgotades...

Deunidó enguany, s'han acabat molt aviat...

10K - Cros Popular de Sants 2016 - 47:37
10K - 24h d'Ultrafons en Pista de Corredors.cat 2016 - 45:06
20K - 52 Behobia-San Sebastián 2016 - 1:45:05
21K - Mitja Marató de Formentera 2015 - 1:43:34
42K - Marató de Barcelona 2017 - 4:10:28

11 M - 42 MM

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

16 Abr 2014 10:33 #20 per Maria Antònia (Visitant)
Quina enveja a tots es que anau a Formentera a còrrer!!

Molts ànims i a disfrutar-ho a tope! :D :D :D I cuidau-me sa Pitiusa menor!!!!  :love: :love:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.