Cursa de Fons de Canovelles - 22/04/2019

Cursa de Fons de Canovelles - 22/04/2019

19 Mar 2019 20:10 #1 per mickymache (Associat/da)
Hola!

El dia 22/04/2019, dilluns de Pasqua o de la Mona, tindrà lloc la 28a edició de la Cursa de Fons de Canovelles.

Cursa de Fons de Canovelles 2019

La vaig fer per primera vegada al 2009; en aquell moment era la cursa de més distància que havia fet mai: 15 km. ;) I en bona part per "muntanya"... :P
Sempre m'ha semblat una cursa maca i simpàtica i em feia gràcia que mai, en les 6 ocasions que he participat, el recorregut va ser el mateix, sempre hi havia alguna petita (o gran) variació. Hi va haver edicions amb dorsals exhaurits i preu elevat, d'altres sense fer el ple, després una època amb inscripció low cost però mantenint serveis, amb l'entrepà de botifarra, la cervesa, dutxes, etc... i poc a poc, com moltes, va anar perdent participació.

L'any passat van canviar el format i ja no es va fer la distància de 15 km sinó que van fer cursa de 10 km i de 5 km amb la possibilitat d'inscriure's a totes dues donat que es feia primer la petita i després la llarga. Però la participació no va ser gaire nombrosa.
No sé ben bé com va anar perquè els dos últims anys no hi he participat però en veure que aquest any, quan pensava que ja no es faria, tenen inscripcions obertes, no m'hi he pogut estar i li donaré una altra oportunitat de fer un recorregut entretingut i comprovar si el bon ambient que es respirava fa anys continua intacte. :)

Aquesta vegada només hi haurà cursa de 10 km, combinant asfalt i muntanya, amb entrepà, beguda, dutxes, bossa del corredor... El preu 6,00 €.

Salutacions!!

5km - MMP: 20'00'' (1a volta La Maquinista 2008) - MMT:
10km - MMP: 40'20'' (Mercè 2009) - MMT: 48'55" 10km de la Mitja Marató Colomenca
Mitja - MMP: 1h34'04'' (Mediterrani 2009) - MMT:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

19 Mar 2019 22:07 #2 per jauteras (Associat/da)
Hola, Mickymache, jo vaig córrer la cursa l'any passat i va canviar l'organitzador, ademés del nom de la cursa. Ara es diu cursa de la Mona i vaig trobar la organització del any passat bona.La recomano i es mereix tenir més participació

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

20 Mar 2019 19:05 #3 per mickymache (Associat/da)
Gràcies, Jauteras!

Jo hi tornaré aquest any. Potser ha perdut un punt d'originalitat que la feia diferent de la resta de curses, la distància de 15 km, però encara es fa el dia de la mona que era un altre senyal d'identitat i combina terra i asfalt que també la fa entretinguda.
Tan de bo recuperi la bona fama d'altres anys, és una cursa simpàtica que genera bon ambient. :thumbup:

Ah, sí, sí, he vist a la pestanya d'edicions anteriors de la web que l'any passat es va anomenar oficialment "Cursa de la mona de Canovelles". ;)
Aquest any, però, sembla que mantenen el nom tradicional: Cursa de fons de Canovelles.

Salutacions!!

5km - MMP: 20'00'' (1a volta La Maquinista 2008) - MMT:
10km - MMP: 40'20'' (Mercè 2009) - MMT: 48'55" 10km de la Mitja Marató Colomenca
Mitja - MMP: 1h34'04'' (Mediterrani 2009) - MMT:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

21 Mar 2019 22:24 #4 per jauteras (Associat/da)
Tens raó, Mickymache, posa a la web cursa de fons de Canovelles, Suposo que així és més fàcil ser reconeixible. Jo et deia que es deia cursa de la Mona perquè és el que posava a la web quan vaig escriure, però veig que han modificat el nom. Si no tinc cap entrebanc suposo que correré la cursa.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

10 Abr 2019 12:14 #5 per socanna (Associat/da)
JO FA DOS ANYS QUE PER UNA O ALTRE COSA NO L'HE POGUT CÓRRER, PERÒ AQUEST ANY HI TORNO.
COMBINA ASFALT I TERRA I SEMPRE HEM ESTAT MOLT BEN TRACTATS. EL PREU DE 6 EUROS ESTÀ MOLT BÉ AMB ELS SERVEIS QUE DONEN. CÓRRER EL DILLUNS DE PASQUA TAMBÉ LA FA DIFERENT, I EL NOM DE CURSA DE LA MONA EL TROBO MOLT ENCERTAT

Mai més caminarem sols

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

17 Abr 2019 10:31 #6 per Dani (Associat/da)
Bones !

Jo l'any passat la vaig fer. Ha perdut gairebé tot el recorregut de terra i ara és moltíssim més asfaltera. 10km que per ser asfalt es bastant dureta. Ja no es pot parlar en cap cas de cursa mixta. Em va agradar l'organització i també em va sorprendre el nivell !! Van córrer un club de Noruega i deurien al.lucinar que una cursa "petita" hagués tanta gent sub35.

A mi m'agrada moltíssim més aquest recorregut, però ja sabeu que soc al.lèrgic a la terra (per córrer)

Potser hi torno enguany !

10km . 38'29" St.Antoni 2011  Any 2018 38'55" Sant Antoni
Mitja.  1h23'22" Barcelona 2018
Marató. 2h58'01" Castelló 2012 Propera Barcelona 2018

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

22 Abr 2019 16:02 - 22 Abr 2019 16:04 #7 per jauteras (Associat/da)
Abans de començar a explicar les meves impresions de la cursa, volia dir: Dani, sort que no has vingut??

Arribo a Canovelles pensant que el recorregut serà el mateix del any passat, ja que la pàgina d'inscripcions així ho deia. Uns 10 minuts abans de la sortida un company de Canovelles m'avisa de que no és aquest el recorregut, així que surto amb el frè de mà posat. Sortim, la cursa baixa cap el camp de futbol, per després tornar a pujar i passar per dins d'un parc, i a partir d"aquí comença el recorregut amb girs cap aquí i cap allà, sense massa sentit. Acabem arribant al camp de futbol de can Duran i aquí comença la part crossistica de la cursa baixem a la riera i la pujem, sort que no ha plogut, i anem pujant, tot esquivant troncs, arrels, ortigues i sortint al mig d'un camp només uns 300 mts més amunt del camp de futbol. Continuem per pista ampla fins passar la Finca i baixem per un camí estret i perillós fins a un camí paral·lel al polígon, per acabar baixant fins al mateix. Ben aviat el km 8, i calculo que encararem pel polígon girant a la dreta direcció al camp de futbol, però, sorpresa, continuem recte per passar per sota la via del tren i fer un petit tram de parc per encarar la suau pujada final fins a la arribada i fent així uns 250 mts extres, que ens hagessim estalviat girant al km 9 cap el camp de futbol. En fi, cap a la dutxa i els comentaris de tots els que hi havien al vestidor de que no havia agradat la cursa. Molt revirada,amb trams perillosos i anades i tornades sense massa sentit. Els demés aspectes de la cursa estaven bé,però si no canvien el recorregut, hem sembla que uns quants no tornarem a fer la cursa. Una llàstima, perquè és una cursa que he fet en moltes ocasions, i tinc una bona sintonia amb companys del club organitzador.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

22 Abr 2019 16:43 #8 per socanna (Associat/da)
Eiiii doncs a mi m'ha agradat i sorprès a la vegada. Feia 2 anys q no hi anava, però tenia ganes de tornar-hi perquè per mi era una clàsica del dilluns de Pasqua. Anava amb sabatilles d'asfalt?? i he patit una caiguda..... Ara amb gel.....
Circuit que jo definiria com a cros. El jauteres l'ha explicat força bé. Pujades, baixades, escales, arrels, terra, pista..... Malgrat tot, a mi m'ha agradat. No és un 10.000 per fer marca, però.... si l'any vinent repeteixen circuit, aniré amb sabatilles de terra i no sortiré tan ràpida. Crec q he fet 48'55".
Al acabar entrepà i beguda.

Mai més caminarem sols

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

22 Abr 2019 19:57 - 22 Abr 2019 20:27 #9 per Josep58 (Associat/da)
Primer de cop confirmo el que comentava en Jauteras amb qui he coincidit abans i després de la cursa, Dani t'has lliurat d'un recorregut sorpressiu que no ha passat desapercebut per ningú, amb forces dificultats no únicament per les pujades i baixades que hem fet, el principal el terreny i sort que ho hem tingut pluja.

Com la Socanna, també anava amb sabatilles més d'asfalt, però sortosamnet no he tingut cap ensurt. Anna tal com hem parlat a l'arribada, espero que el mal passi aviat :kissheart:

Feia forces anys que no hi participava i m'ha sorprés, crec que a la resta també, amb llocs on es podia portar un bon ritme, però amb molts altres on calia mirar molt bé on es trepitjava, on el petits trams d'escales en pujada en baixada era el més senzill. No m'esperava trobar corriols on calia sortejar arbres, pedres, basicament per no anar per terra i on era dificultós poder avançar per les dimensions dels mateixos, sortosament es combinava amb trams més amplis, tot i que en general la cursa anava molt estirada.

Ha estat un bon entrenament amb dorsal ;)

Poso l'enllaç per poder consultar els resultats : Resultats Cursa de Fons de Canovelles 2019

La recuperació es possible, amb sort, paciència i temps

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

22 Abr 2019 20:06 #10 per rikipoblador (Visitant)
Bona tarda a tothom i un corredor nou més en aquesta gran familia (corredors.cat) on conec a grans persones!

Avui he participat per primer cop en aquest 10k a Canovelles, l'any passat vaig fer el 5k pero aquest any es veu que no el feien.

La cursa, molt ben parida, m'ha agradat molt. Mai habia fet una d'aquest estil, nomès asfalt i asfalt.

I contentissim amb el crono baixant dels 50' en un circuit dur pero molt divertit.

He patit una mica amb les Nike ZoomFly, ja que he patinat en un parell o 3 de cops i casi hem menjo el terra jaja!!!

Un bon dia de mona i que repetiré l'any q bé!

Salut i gas!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

22 Abr 2019 21:01 #11 per arcadi42 (Associat/da)
És de les curses que més vegades he fet a la meva vida. He corregut 21 de les 28 edicions i crec que mai m'hi he trobat dos recorreguts exactament iguals. En el seu origen eren 14 km i de seguida (finals dels 80) es va passar als 15. Quan l'any passat vaig veure que havien decidit fer només 10 km, com la Sant Silvestre que fan el 31 de desembre al matí, em vaig enfadar. De curses de 10 km n'hi ha centenars a Catalunya, mentre que aquesta del Dilluns de Pasqua era tradicionalment una cursa de 15 km.

Aquest any, però, he decidit anar-hi perquè les tradicions no es poden perdre. M'esperava un recorregut diferent, com sempre, però realment m'ha sorprès. M'he trobat amb un autèntic cros. Evidentment, calia anar a poc a poc, i més amb el vent que bufava en alguns sectors. En algun moment he arribat a pensar que no baixaria de l'hora... Al final, 56:44, entrepà i cap a casa, que a la tarda tocava treballar!

159 maratons (98 diferents, 44 països), 190 mitges, 284 deumils, 973 curses
www.arcadi42.cat

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Abr 2019 11:48 #12 per Dani (Associat/da)
Doncs ja se la poden confitar.

Com pot ser que hi hagi un recorregut la pàgina oficial i després fagin un de totalmente diferent..

Apadios

10km . 38'29" St.Antoni 2011  Any 2018 38'55" Sant Antoni
Mitja.  1h23'22" Barcelona 2018
Marató. 2h58'01" Castelló 2012 Propera Barcelona 2018

Please Entra or Crear compte to join the conversation.