arcadi42 creat un nou tema ' 32è Cross Caixabank l'Ametlla de Merola (11/09/22)' en el fòrum. fa 2 anys

Hola tots!

Ja estan obertes les inscripcions per al 32è Cross Caixabank l'Ametlla de Merola, que aquest any torna després de dos anys d'absència per la pandèmia. Serà el diumenge 11 de setembre. Aquest any s'escau amb la Diada. Puntua doble a la Lliga Campionchip.

Ja podeu fer les inscripcions aquí: xipgroc.cat/ca/curses/Ametlla2022/10k/inscripcio/10k_5k

Com a novetat, aquest any la samarreta de regal inclourà el nom del corredor. Això sí, només està garantit si feu la inscripció abans de l'1 de setembre. O sigui que no badeu!

Tota la informació la trobareu a: cross.ametllademerola.cat/

Us esperem a tots. Hi trobareu l'ambient de sempre!

Llegeix més...

arcadi42 creat un nou tema ' Marató de Nova York 2020' en el fòrum. fa 4 anys

Obro el fil perquè ja s'han començat a comentar aspectes de la marató d'aquest any en el fil del 2019. Millor fer-ho per aquí.

Llegeix més...

arcadi42 creat un nou tema ' 31è Cros BBVA L'Ametlla de Merola' en el fòrum. fa 5 anys

Ja estan obertes les inscripcions per al Cros de l'Ametlla d'aquest any, que serà el 15 de setembre. No coincideix amb la Mercè, o sigui que no teniu excusa...

Inscripcions per a la cursa gran que, com és habitual els últims anys, permetrà córrer 5 o 10 km, a decidir sobre la marxa. Si voleu acabeu a la primera volta i si no feu la segona... Els preus són 12 euros amb xip groc, 15 sense i 18 amb compra de xip nou propi.
xipgroc.cat/ca/curses/Ametlla2019/10k/inscripcio/run

També hem obert les inscripcions de les curses infantils, de 600, 1.200 i 2.400 metres segons l'edat. La novetat d'aquest any és una "cursa" de nadons, gatejant uns 4 metres (4,2195). Han d'haver nascut després del Cros de l'any passat, o sigui no poden tenir més d'un any. Aquesta cursa és gratuïta. Les altres infantils valen 5 euros.
xipgroc.cat/ca/curses/Ametlla2019/infantils/inscripcio/kids

No ho deixeu per setembre. Millor aprovar el juny!Llegeix més...

arcadi42 creat un nou tema ' Marató dels vins de Blaye (12 de maig de 2018)' en el fòrum. fa 6 anys

Aquest dissabte correré una marató molt especial, la Marató dels vins de Blaye, una petita població al nord de Bordeus, que organitza una marató que, com altres a França, té el vi de protagonista.
www.marathondesvinsdeblaye.com/
No és una marató tan coneguda com la del Medòc, ni tampoc com la Beaujolais, però té molt bona pinta i fins i tot ofereix més degustacions durant la prova. La pàgina web parla d'una trentena, és a dir, aproximadament cada quilòmetre i mig. Per això donen 7 hores per acabar-la. Aquestes són algunes de les característiques de la prova:

Course dans le sens de 2009 (départ vers le sud)
Course le samedi
14 communes en fêtes traversées
17 animations musicales
12 Châteaux traversés
Plus de 30 dégustations de vin offertes le long du parcours
300 m de dénivelé positif et négatif
Indication des kilomètres, balisage et fléchage à chaque carrefour, sécurisé par des bénévoles
20 ravitaillements
Les 195 derniers mètres sur tapis rouge par la porte Dauphine de la Citadelle de Blaye
Durée de la course limitée à 7h00

Pel què he vist a la pàgina web, gairebé tothom corre disfressat, com al Medòc, el Beaujolais o al Priorat.
Si us interessen les característiques dels vins que degustarem, aquí en teniu una breu explicació en francès:
Le vignoble de Blaye et de Bourg, appelé aussi vignoble du Blayais et du Bourgeais, est une région du vignoble de Bordeaux bordant la rive droite de la Gironde et s'étendant sur 5 000 hectares autour des villes de Blaye et de Bourg.
Le vignoble regroupe quatre AOC :
blaye ;
côtes-de-blaye ;
côtes-de-bordeaux (dénomination blaye-côtes-de-bordeaux) ;
côtes-de-bourg.
Les vins rouges sont puissants et fruités. Ils accompagnent bien les viandes rouges ou les fromages, tels que :
civet, petit gibier
agneau (navarin, gigot)
bœuf (rôti, entrecôte, côte)
canard
chèvre sec
brebis
Les vins blancs sont secs et aromatiques. Exemples d'accompagnement pour des premières-côtes-de-Blaye :
fruits de mer
poêlée de Saint-Jacques
poisson en sauce
tourte au saumon
Ja us ho explicaré.

Llegeix més...

arcadi42 creat un nou tema ' Marató de Marràqueix, 28 de gener de 2018' en el fòrum. fa 6 anys

Catorze anys després vaig tornar a Marràqueix per córrer la marató. La data m’anava bé per fer-ne una abans de Barcelona i el viatge és prou atractiu, còmode i econòmic. Aquesta vegada el vol era directe, i no com el 2004, que vam haver de fer escala a Casablanca. L’experiència va ser bona, tan pel que fa al viatge com al resultat de la marató, ja que dos anys després vaig tornar a baixar de quatre hores.

Vam viatjar amb la Cristina i els nostres amics Santi i Sandra, que regenten, entre altres, el prestigiós restaurant Toc al Mar, a Begur. Ja havíem coincidit amb ells a L’Havana i a Nova York.

Vam fer el turista tot el dissabte, voltant per la famosa plaça Djemà-el-Fna. És la plaça principal de Marràqueix, freqüentada igualment per locals i pels turistes. Durant el dia, està ocupada predominantment per parades de suc de taronja, amb macacos encadenats i ensinistrats per a sortir a les fotos dels turistes i encantadors de serps. És un no parar de gent, igual que els carrerons del voltant, amb els mercats tradicionals del nord de l'Àfrica. Els altres costats estan plens de terrasses de cafeteries per escapar-se del soroll i confusió de la plaça. Els carrers estrets porten pels carrerons de la medina, la ciutat vella. A ponent, s'obre una avinguda que arriba fins la mesquita Kutubia.

Amb el Santi vam mirar de no cansar-nos gaire, i diumenge, poc abans de les 8 del matí, ens vam situar a la sortida de la marató, a l’Avinguda de la Menara, a pocs metres de l’hotel Le Meridien, que és el que havíem triat precisament per la seva proximitat amb la sortida i l’arribada de la marató.

A diferència del 2004, els maratonians sortíem sols, i els que feien la mitja marató, que eren majoria, ho feien mitja hora després. L’organització continua amagant la participació real a la marató barrejant els inscrits de totes les curses, però el cert és que els maratonians no arribàvem a mil. Concretament, vam acabar 868 corredors. Les coses han millorat des del 2004, en que només vam ser 267, però francament m’esperava una altra cosa.

De fet quan corres la marató sembla que et transportis una mica en el temps, amb detalls com ara els avituallaments, només d’aigua, o el marcatge dels punts quilomètrics, només cada 5 km. Aquí no hi ha beguda isotònica ni gels. Això sí, no hi falten les taronges i els dàtils, un símbol d’identitat...

A la sortida feia fred. Només tres o quatre graus, i vam sortir abrigats amb roba per llençar. De fet, jo vaig aguantar mitja marató amb guants i “manguitos”. S’ha de dir, però, que el dia era ideal per córrer perquè no hi havia gens d’humitat i vam acabar amb 10 o 12 graus, temperatura perfecte per fer una marató.

La primera part va per avingudes prou àmplies com perquè no hi hagi empentes, i es dóna la volta als jardins de la Menara per anar tot seguit cap al sud de la ciutat per la carretera de Barrage i tornar a pujar per la d’Ourika. Després el circuit va cap a l’Est, per la carretera d’Agdal. Crec que no hi havia massa diferència amb el recorregut del 2004, ja que bona part de la marató transcorre allunyat del centre de la ciutat.

En alguns trams coincidíem amb els corredors de la mitja, que van sortir trenta minuts després i tenien un circuit diferent. Això ens va portar algun problema, ja que t’avançava molta gent i tenies la sensació d’anar molt lent. El cas és, però, que amb el Santi vam anar tota la marató com un rellotge. Volíem baixar de les 4 hores i vam decidir mantenir un ritme d’entre 5.30 i 5.40 el quilòmetre, sense accelerar-nos en cap moment.

En el punt on havíem quedat amb la Sandra i la Cristina ens vam emportar una decepció, ja que no hi eren. El Santi va dir que segur que les trobaríem més endavant. Jo no ho tenia tan clar, però, efectivament, van aparèixer molts quilòmetres després, quan ja havíem passat la mitja en 1:59:25 i estàvem per la zona del Palmeral, molt allunyats del lloc on havíem quedat amb les dones.

Un cop abandonat el tram del Palmeral, en què vam veure molts camells i poques persones –corredors al marge-, el recorregut començava el camí de retorn cap a la zona de l’Hivernage, on hi havia tota la infraestructura de la sortida i l’arribada. El retorn es feia a través de la carretera N9, la que va a Casablanca, amb molt de trànsit. Els urbans deixaven pas de tant en tant als automobilistes inquiets, que no paraven de fer sonar els clàxons. Aquest era un altre detall que et transportava a les maratons dels anys 80...

Vam afrontar els perillosos quilòmetres finals. Seguíem a ritme però no ens podíem permetre el luxe de “punxar”, perquè no anàvem sobrats de segons. De fet, vam córrer tota la marató a ritme, sense sorpreses ni mals moments. L’únic instant en què em va semblar que podia començar a tenir problemes, un parell de dàtils em van tornar l’energia. Probablement siguin molt millor les ajudes naturals que els gels que ens prenem avui dia...

Sense cap incidència ens vam plantar a l’Avinguda Mohammed VI i vam fer el revolt final per encarar l’Avinguda Menara, i ja vam veure els arcs publicitaris que precedien la línia d’arribada. En passar per la tribuna vam veure que la Cristina i la Sandra hi havien pogut accedir. De fet, no en teníem cap dubte... Ens van fer un parell de fotos i un vídeo i vam creuar tot seguit la línia d’arribada. El temps oficial va ser de 3:59:11. El real, 3:58:50. És a dir, vam fer les dues meitats de la marató exactament amb el mateix temps.

Vaig acabar doblement satisfet. Primer, perquè vaig aguantar tota la marató a ritme, sense defallir al final i, a més, sempre amb la companyia del Santi, cosa molt difícil d’aconseguir. En segon lloc, em vaig adonar que feia dos anys que no aconseguia baixar de les quatre hores. L’última vegada havia estat el febrer del 2016 a Los Angeles.

Ho vam anar a celebrar menjant xai en un local autèntic, situat en un dels carrerons que porten a la plaça Djemà-el-Fna, i a la tarda, complint amb la tradició instaurada 14 anys abans, vam anar a fer el te a l’Hotel La Mamounia, un dels més famosos del continent africà. Igual que el 2004, la medalla de la marató ens va salvar. Si no, no ens haurien deixat entrar...

Com sempre, podeu veure la crònica amb fotos a la meva pàgina web: www.arcadi42.cat/index.php/croniques/441-marraqueix18

Llegeix més...

arcadi42 creat un nou tema ' Marató de Nova York, 4 de novembre de 2018' en el fòrum. fa 6 anys

Aquesta tarda, a les 6 hora nostra, s'obre el període d'inscripció a la Marató a la pàgina web, que estarà obert un mes, fins el 15 de febrer.
Això és pels que tinguin alguna "guarenteed entry" o vulguin entrar a la "lotery". Lògicament els que van per touroperador han de contactar amb l'agència.

Llegeix més...