manual d'actuació del moderador - discussió

manual d'actuació del moderador - discussió

24 Mar 2008 19:55 #1 per xinoxano (Associat/da)

Als darrers mesos la comissió de moderadors ha anat elaborant i discutint un manual que pugui servir de guia per la seva actuació, per tal que tots els usuaris del fòrum i els mateixos moderadors tinguin clar unes normes mínimes i evitar així polèmiques com les que s’han donat en alguns casos sobre les actuacions dels moderadors.

Tal com es va comentar a la darrera assemblea, es vol sotmetre el manual a votació.

Amb la intenció de que el procés quedi clar des del primer moment, el procediment a seguir serà el següent:
1.- En un fil obert a tothom es penjarà el text proposat perquè tots puguin fer comentaris, propostes i es pugui generar una discussió constructiva. La discussió quedarà oberta 4 setmanes.
2.- La comissió de moderadors presentarà una proposta definitiva, valorant els comentaris i modificant la proposta actual si així es considera convenient.
3.- El text definitiu es votarà entre els associats. Si el resultat es positiu s’adoptarà el manual d’actuació, si es rebutjat es tindrà que preparar un altre text.

Al següent pot trobareu la primera proposta. Us animem a tots a opinar i fer els comentaris que considereu adients.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

24 Mar 2008 19:57 #2 per xinoxano (Associat/da)

Manual d'actuació del moderador – Corredors.cat

L’objectiu d’aquest manual es establir unes pautes d’actuació dels moderadors del fòrum, per tal que aquest es mantingui com un espai d’intercanvi d’opinions lliure i respectuós amb les idees i amb les persones.

Es fonamenta en tres principis bàsics:

La llibertat d’expressió: el fòrum està obert a totes les idees sense restricció i tothom es lliure d’expressar la seva opinió sense altre límit que la llibertat dels altres usuaris.

El respecte a les persones: el nostre fòrum s’ha caracteritzat per la seva correcció i bona educació i cal mantenir aquest tarannà. La funció dels moderadors no na ha de ser la de fer d’investigador ni de jutge.

L’interès general del grup està per sobre de l’interès particular de cadascun, respectant en tot cas les llibertats individuals de tots i cadascú.


1.  La funció dels moderadors es mantenir l’ordre a la web i procurar que en tot moment es respectin les normes del codi de conducta del fòrum i que son acceptades per tots els usuaris pel fet de registrar-se.

2.  Els fils i els post d'antuvi no s’esborren, a tot el document quan diem esborrar ens referim a moure'ls a una paperera fora de l'abast públic, per tal que quedi constància del que s’ha esborrat, poder-ne fer seguiment, consensuar-ho i, si fos el cas, poder corregir una hipotètica errada retornant el post al seu lloc. Al fer-ho, s’enviarà un missatge personal a l’autor.

3.  Els moderadors hauran d’esborrar qualsevol missatge que violi directament alguna de les normes del codi de conducta. En cap cas els moderadors esborraran o modificaran missatges per l’únic fet de no estar d’acord amb el seu contingut.

4.  Els moderadors hauran d’esborrar qualsevol missatge que violi la legalitat vigent o que pugui considerar-se com a delicte.

5.  Els moderadors hauran d’esborrar els missatges en que es faci menció directa d’una persona física o jurídica, sempre que s’insulti o s’atempti a la dignitat d’aquesta persona o se l'acusi d'una falta o delicte de qualsevol tipus. Tots els usuaris podem demanar a l’equip moderador que valorin la conveniència de fer-ho si consideren un missatge ofensiu, essent la decisió final responsabilitat del moderador.

6.  S’ esborrarà el post complert, donat que al modificar-lo es podria canviar el missatge que vol transmetre la persona que l’ha escrit. Al missatge a l’autor s’indicarà la raó per la que s’esborra el post i si s’escau, una recomanació per que el post es torni a posar. Si l’autor modifica el missatge, pot demanar al moderador que el restableixi.

7.  Els moderadors poden moure els fils, ajuntar-los o esborrar fils duplicats, per tal de mantenir l’ordre al fòrum. Normalment s’enviarà un missatge a l’autor amb la indicació de a quin fil s’han mogut. Aquest post no es deixarà en aquells casos en que s’hagi obert un fil sobre un tema particular dins d’una àrea a on es evident que no toca amb la clara intenció de donar-li més visibilitat.

8.  En casos dubtosos, o missatges inconvenients però que no s’han previst i no estan contemplats directament al codi de conducta, es consultarà a la comissió de moderadors. Un cop valorat el tema, la comissió decidirà per majoria que fer, i si ho creu adient, proposarà afegir-ho al codi de conducta per quedi recollit en cas de que es tornés a repetir la situació.

9.  Per situacions urgents s’esborrarà el post i la decisió es consultarà amb la comissió de moderadors. Aquesta decisió ha de ser ratificada, confirmant la decisió o revertint-la. En aquest darrer cas, el post es restaurarà des de la paperera.

10.  Aquest procediment també s’aplica a mesures extremes, com ara la de tancar o esborrar un fil complert. Aquestes mesures requereixen ser ratificades per la comissió de moderadors i poden ser revertides després d’avaluar-les i discutir-les .

11.  Qualsevol usuari que consideri que el seu missatge ha estat esborrat de forma incorrecta pot demanar al moderador les raons per les que s’ha esborrat el seu post i pot donar les explicacions que cregui convenients per defensar-ho, o modificar el missatge per fer-lo acceptable. Aquest intercanvi d’opinions es farà via missatge privat, tal com diu a la normativa, i mai al fil afectat. Si no estigués d’acord amb el moderador, pot demanar a la comissió que ho reconsideri, exposant les seves raons, a través del responsable de relacions amb els associats. La comissió pren la decisió final per majoria.

12.  En cas d’usuaris que violin les normes de manera reincident, la comissió de moderadors pot demanar a l’administrador que li bloquegi l’accés, i en els casos més greus, que exclogui o anul•li l’usuari

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 09:52 #3 per krlos (Associat/da)
Mira que hagi de ser jo el primer que entri aqui a dir-hi la seva  :666:

Be, conyes apart, em sembla molt adient aquest manual amb tal que quedi per escrit quina ha de ser l'actuacio dels moderadors i aixi no hagi malentesos ni queixes innecesaries.

Hi ha una cosa que no acabo de tenir clara segon el post penjat per en xinoxano. Al punt 11 es comenta que "qualsevol "afectat" pot demanar al moderador...". Be, no se com teniu pensat que funcioni exactament el fet de "notificar" qui i perque ha fet una modificacio, pero crec que seria convenient que en aquests casos hi hagi una figura generica de "moderador" i no pas que qui toqui un post determinat hagi de posar el seu nom.

A veure si m'explico. Suposem que un potol anomenat Krlitus :whistle: fa un post que mereix una "revisio" i momentaniament es esborrat. Si l'esborra un tal Fede-Rico i surt es seu nom, es pot crear una "enemistat" absurda i innecesaria entre ells si el Krlitus li demana explicacions en un moment "calent". Si es signa aquesta "moderacio" amb un nom generic com el de Moderator, de manera que internament si que es sapiga qui ha fet la modificacio, s'evitarien aquests posibles danys colaterals

Be, res mes, nomes animar a la gent a dir-hi la seva, que aixo ens interesa a tots els usuaris d'aquesta web i som moltisims.


45x10Km==>57x21Km==>18x42km Asfalt==>14x42km Muntanya
2x50km==>2x6h==>3x100km==>1x12h==>4x24h==>17xUltra
7xTriB/Half==>4xIM==>1xDobleIM
El dolor es una opinió cerebral!
301 Dorsals!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 10:45 #4 per ManoloM (Associat/da)
Como ya he dicho alguna vez, esto se está haciendo cada vez más grande y es normal que haya "codi de conducta" y ahora este "Manual d'actuació del moderador".
  Creo que todos somos personas, no solo los usuarios, sinó tambien los moderadores y todo el mundo se equivoca (más aún en un foro que alguien quiere decir algo gracioso y otro lo interpreta de otra manera y empieza la polémica).
La mayoria que nos conocemos "personalmente", más o menos podemos intuir lo que quiere decir el otro asociado o miembro de correcat, pero al haber cada vez más personas, puede llevar a equívocos innecesarios y alguien tiene que poner un poco de orden.
  Lo que más me gusta de este "Manual d'actuació del moderador" es la posibilidad (que antes ya la había) de explicarse a esta persona que le han borrado o cambiado el "post" mediante mensajes privados con los moderadores (para no alargar innecesariamente un "fil") y quien sabe si con argumentos estos "moderadores", Que recordemos son asociados y disfrutan de este deporte como nosotros, cambian de opinion y pueden llevar ese "fil" de otra manera.
  Bueno, la verdad que no me se expresar, como mucha gente que escribe por aquí, pero lo que quiero dejar claro que aquí NADIE se gana la vida con esto y simplemente es una afición muy buena la que tenemos tod@s y lo que queremos la mayoria es pasarlo bien y sobre todo que haya mucho, pero que mucho "CALIU" entre nosotros.
  Ahí queda mi opinion.


:smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 13:21 #5 per ALBERT75 (Associat/da)
Bones a tothom

em sembla genial el fet de fer el codi de conducta, estic d'acord que cada cop som més i això s'ha de possar una mica unes normes generals (com les escrites). Em semblen prou clares i per mi genials.

Fins ara mai he vist una esbatussada o similar en cap foro (probablement no he vist prous posts), però em sembla sempre que hi ha educació en dir les coses i en el respecte cap a la gent.

Gracies a tots els que us ho curreu molt.
ciao.

10 km .- 46.03 Jean Bouin 2007
21 km .- 1.44.31 GRN 2008
42 km .- 4.04.55 BCN 2010
albertrun.blogspot.com/

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 16:03 #6 per Xeix (Associat/da)
krlos,

El que exposes ja existeix tal com ho demanes, no ho vam posar al Manual d'Actuació perquè suposo no hi varem pensar  :whip: . A banda trobo que haurem de dir qui sóm els moderadors  :whistle: per si algú se'ns vol dirigir.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 16:08 #7 per krlos (Associat/da)

krlos,...


Astupendo!!!  :great:

Sobre dir qui son els moderadors, be, ja es va fer una vegada i el missatge va desapareixer rapidament precisament per evitar possibles "represalies". Potser tampoc es necesari saber qui son. Ja saps que jo us tinc a tots fitxats :666:

(be, en realitat nomes conec a 3 :wink2:)


45x10Km==>57x21Km==>18x42km Asfalt==>14x42km Muntanya
2x50km==>2x6h==>3x100km==>1x12h==>4x24h==>17xUltra
7xTriB/Half==>4xIM==>1xDobleIM
El dolor es una opinió cerebral!
301 Dorsals!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 16:23 #8 per crica (Visitant)
Jo també opino que els moderados hauríen de ser anònims per a preservar-los de possibles enemistaments per les seves actuacions.
En quant a la resta, em sembla correcte.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 16:46 #9 per Júlia (Visitant)
Dues coses:
1. em sembla correcte el manual que s'ha penjat.
2. al contrari del que diu en circa, penso que s'hauria de saber qui són els moderadors. No em sembla malament crear una espècie d'usuari genèric anomenat "moderador" de manera que quan s'esborri un missatge a algú, o s'adverteixi a algú d'un comportament incorrecte, no es personalitzi en una persona-moderador concreta sinó en un genèric (i anònim) moderador (en part, pq entenc que els moderadors són com una mena d'equip, amb uns criteris -com aquest manual- comuns i que per tant, el que un fa és compartit pels altres). Però trobo que s'hauria de saber qui forma part de l'equip de moderadors. De fet no em sembla que hi hagi d'haver tants problemes amb la tasca de moderació (diferències de criteri entre usuaris i moderadors, segur!, però enemistats...). Bé, és la meva opinió, i evidentment jo no sóc moderadora, però penso que si ho fos (en el fòrum que sigui) no m'importaria que se sapigués.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 16:47 #10 per hdfcat (Visitant)
Jo ho veig bé, ja que com tota familia ha de mantenir un cert ordre.

I crec que les intervencions com a  :666: "MODERADOR"  :666:, s'haurien de fer utilitzant sempre aquest usuari, independenment de la persona que fes l'actuació de l'equip de moderadors. I a mi ja m'esta bé que siguin anònims, si a més jo sóc un convidat no associat, però si que entendria que els associats els coneguesint.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 19:56 #11 per krlos (Associat/da)
Be, tornem al tema. Júlia, et dono el meu parer de perque crec que els moderadors han de ser anonims. T'asseguro que et parla la veu de l'experiencia  :rofl:

En principi la seva funcio es la de moderar, i imaginat que en "pepitu" creu que un missatge de'n "cucuruchu" necesita una revisio. L'elimina amb el sistema explicat, anant a parar al "limbo" on la resta de Moderators se'l miren, discuteixen i diuen, be...el podem deixar com esta, no pasa res.

Mentre ells discuteixen si el missatge compleix les normes o no, "cucuruchu" ha vist que el missatge ha desaparegut, i no enten perque. Demana explicacions i com que aquest mon tampoc no es immediat, ningu no li pot contestar rapidament, i "cucuruchu" s'enfada amb "pepitu", que es aquell que ha esborrat el missatge. 1 o 2 dies despres, el missatge torna a reapareixer sense cap modificacio per que els Moderators han decidit que esta be, pero "cucuruchu" ja li ha posat una creu al pepitu.

Despres, en pepitu no fara be la seva funcio perque sap que s'arrisca a tenir problemes. Es mes, tots som humans i, ¿com li moderes un missatge a un que sigui molt amic teu si ho creus necesari, pero saps que ell es pot emprenyar amb tu?

"Ojos que no ven corazon que no siente" ::)


45x10Km==>57x21Km==>18x42km Asfalt==>14x42km Muntanya
2x50km==>2x6h==>3x100km==>1x12h==>4x24h==>17xUltra
7xTriB/Half==>4xIM==>1xDobleIM
El dolor es una opinió cerebral!
301 Dorsals!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 20:46 #12 per JRR (Visitant)
Jo no sóc associat, tampoc us vindré al darrera a veure si m'esborreu els missatges o no. Crec però que el que passa al blog es queda al blog i no cal enfadar-se amb ningú, molt probablement si algú ha dit alguna barbaritat, després en fred considera que no hauria d'haver dir res...

Trobo això si, més interessant el tema de moderadors que tinguin cura dels fils, que en tanquin si estan repetits, etc...

Ànims

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 22:36 #13 per Josep58 (Associat/da)
Hola,

Soc del parer que el/s moderador/s han de ser anònims, si tot i la necessària existència d'una normativa, s'ha de fer algun tipus d'actuació, la comissió / moderadors / moderador / entenc que són representatius i s'ha de fugir de personalismes mal entesos, sobretot quan s'ha de fer actuacions d'aquests tipus que generalment no agraden a ningú.

En cap cas entenc que hi ha voluntats de fer-ne escarni de ningú, ni de l'autor de la incorrecció ni de qui la censura, per tant millor deixar estar les individualitats.

Per la resta està tot força correcte.

A reveure


La recuperació es possible, amb sort, paciència i temps

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 22:43 #14 per Júlia (Visitant)

Be, tornem al tema. Júlia, et dono el meu parer de perque crec que els moderadors han de ser anonims. T'asseguro que et parla la veu de l'experiencia  :rofl:

En principi la seva funcio es la de moderar, i imaginat que en "pepitu" creu que un missatge de'n "cucuruchu" necesita una revisio. L'elimina amb el sistema explicat, anant a parar al "limbo" on la resta de Moderators se'l miren, discuteixen i diuen, be...el podem deixar com esta, no pasa res.

Mentre ells discuteixen si el missatge compleix les normes o no, "cucuruchu" ha vist que el missatge ha desaparegut, i no enten perque. Demana explicacions i com que aquest mon tampoc no es immediat, ningu no li pot contestar rapidament, i "cucuruchu" s'enfada amb "pepitu", que es aquell que ha esborrat el missatge. 1 o 2 dies despres, el missatge torna a reapareixer sense cap modificacio per que els Moderators han decidit que esta be, pero "cucuruchu" ja li ha posat una creu al pepitu.

Despres, en pepitu no fara be la seva funcio perque sap que s'arrisca a tenir problemes. Es mes, tots som humans i, ¿com li moderes un missatge a un que sigui molt amic teu si ho creus necesari, pero saps que ell es pot emprenyar amb tu?

"Ojos que no ven corazon que no siente" ::)


Crec que no m'he sapigut explicar.
El que volia dir es que jo crec que:
1) quan s'actua com a moderadors, s'hauria de fer de manera anònima sota un genèric usuari anomenat "Moderador"
2) tot i això, si hi ha un equip de moderadors, estaria bé que els i les correcats sapiguem qui forma part d'aquest equip. Només això.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 23:14 #15 per Dani (Associat/da)
Jo també estic d'acord que es digui qui son els moderadors. No se que fan tots amagadets, això no pot ser! Ups, perdoneu, jo soc un dels moderadors.  :whistle:

Krlos: Jo no tinc incovenient en firmar si utilitzo el nick "Moderador". No crec que tinguem gaires problemes per això. Però si veig aparèixer un usuari que es diu "Krlitus" i comença a fer merder, prepara't!  :666: De totes formes, jo prefereixo la màxima transparència i dir qui fa una acció en el fòrum i que expliqui les raons. Pensa que quan esborrem, canviem o modifiquem un missatge després ho parlem entre els moderadors perquè diguin si estan d'acord o no amb l'acció presa.


10km . 38'29" St.Antoni 2011  Any 2018 38'55" Sant Antoni
Mitja.  1h23'22" Barcelona 2018
Marató. 2h58'01" Castelló 2012 Propera Barcelona 2018

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Mar 2008 23:24 #16 per krlos (Associat/da)
Merder jo?  :he: :mdr: :intello: :rofl:


45x10Km==>57x21Km==>18x42km Asfalt==>14x42km Muntanya
2x50km==>2x6h==>3x100km==>1x12h==>4x24h==>17xUltra
7xTriB/Half==>4xIM==>1xDobleIM
El dolor es una opinió cerebral!
301 Dorsals!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Mar 2008 07:16 #17 per (Visitant)
A mí, ja m'està bé.
Krlos, ha on has anat a buscar els noms?  :rofl: :rofl: :rofl:

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Mar 2008 09:38 #18 per Zesar (Visitant)
Yo tengo una propuesta de modificación.

Mi propuesta consiste en añadir en el punto 3, que en ningún caso podrán los moderadores omitir su obligación de borrar aquel mensaje que viole directamente las reglas del presente manual, incluso en el hpotético caso en el que el moderador esté personalmente de acuerdo con su contenido.

Es redundante, y parece una chorrada, pero a mi me parece muy importante.

Le da fuerza al moderador, que podrá utilizar esta frase para cortar de raiz cualquier discusión de tipo personal, puesto que al estar obligado expresamente a borrar mensajes con independencia de su opinión sobre el contenido, podrá cortar toda discusión referente a su opinión personal.

Para los usuarios, les da una garantía frente a "arbitrariedades" y "excepciones" (y también les dificulta hacer ataques infundados en base a esto, claro)

Parece una tontería, pero yo creo que es importante.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Mar 2008 10:43 #19 per ancho (Visitant)
Buen trabajo!

El punt 4 gairebé exclou qualsevol discussió relacionada amb el dóping :erf:

Trobo a faltar una referéncia als spammers

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Mar 2008 16:53 #20 per krlos (Associat/da)

A mí, ja m'està bé.
Krlos, ha on has anat a buscar els noms?  :rofl: :rofl: :rofl:


Jejeje, imaginat que poso un nom a l'atzar i resulta que ja esta agafat per algun "forero" i segons el punt 5 del decaleg dels moderadors es considera que estic fent un us indegut del foro i els moderadors es veuen obligats a actuar al propi fil que decideix com han d'actuar els moderadors  :rofl:


45x10Km==>57x21Km==>18x42km Asfalt==>14x42km Muntanya
2x50km==>2x6h==>3x100km==>1x12h==>4x24h==>17xUltra
7xTriB/Half==>4xIM==>1xDobleIM
El dolor es una opinió cerebral!
301 Dorsals!

Please Entra or Crear compte to join the conversation.