MEZZA MARATONA DI VERONA

MEZZA MARATONA DI VERONA

30 Gen 2024 17:36 #1 per cargol (Associat/da)
Bones company/es:
El proper 11 de febrer aniré a correr la mitja marató de "Romeo e Giuletta" a Verona.
Te bona pinta i la ciutat sembla interesant.
Vaig amb la parella i cel·lebrarem el seu aniversari.
Us deixo la web: www.romeoegiuliettarunhalfmarathon.it/
Ja us informaré a la tornada.
Salut i milles.
Abel

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

03 febrer 2024 12:38 #2 per Jorfer (Associat/da)
Molta sort Cargol i a gaudir de Verona.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 febrer 2024 19:28 #3 per cargol (Associat/da)
El divendres 9 al matí amb la meva parella agafem un vol amb la Cia. VOLOTEA que ens porta des de Barcelona a Verona en 1h 20’. Agafem un bus i ens deixa al centre. La ciutat pertany a la regió del Veneto i té uns 200.000 habitants.
Ens acomodem a l’hotel LEON D’ORO que és l’oficial de l’organització i està a una milla del centre històric. Dinem i anem als afores caminant a la fira, sempre sota la pluja i amb la vista de les Dolomites nevades al fons. El pavelló està situat al costat de l’estadi de futbol del Hellas Verona que juga a la Sèrie A italiana i des d’on es donarà la sortida i està ple d’estands d’altres mitges maratons italianes que es promocionen. Recullo el dorsal i una bossa on haurem de deixar la roba el dia de la cursa. Hi ha una samarreta de màniga llarga i alguna altra rucada, el mateix que per la cursa Relay de 2 relleus (on hi ha 225 equips) i de la Family run de 9 km.
Tornem al centre i fem alguna visita cultural tornant d’hora a l’hotel amb el sopar, ja que el temps no acompanya. Plou tota la nit.
Ja som dissabte 10 i segueix la pluja, avui ens dedicarem a fer turisme i ens dirigim al centre on ja està muntada tota la infraestructura de l’arribada a la Plaça Bra, al costat mateix de l’Arena, el tercer amfiteatre més gran del món, després del de Roma i Càpua, data de l’any 30 dC i podia tenir 30.000 espectadors que era a l’època tota la població de Verona.
Tota la ciutat està adornada amb motius de 2 actes que coincideixen aquest any: Carnaval i Sant Valentí, la llàstima és que les desfilades s’han suspès del mal temps. Aprofitem per gaudir de la gastronomia i monuments que ens brinda la ciutat.
Arriba el dia de la cursa, ha continuat plovent, però ara ha parat. Esmorzo a l’hotel al costat dels kenyates i etíops de l’elit que són allí. Molt a prop agafo un bus llançadora que em porta a la sortida.
Una mica d’escalfament i una vegada deixada la bossa amb la roba al camió corresponent que hi serà a l’arribada, em col·loco al calaix A, si bé hauria de ser molt més enrere, però a l’hora de fer la inscripció demanaven la millor marca personal i encara que és de fa 20 anys, jo vaig donar la d’1h 20’ i allí estava al primer de 6 calaixos. També surt aquí el primer relleu. Els de la cursa familiar ho fan de la plaça on hi ha l’arribada.
Amb 10º de temperatura i el cel ennuvolat, puntualment a les 9h 20’ es dona la sortida, no sense abans haver escoltat l’himne d’Itàlia. Els primers quilòmetres anem per barris de la perifèria i una carretera comarcal estreta rodejada d’arbres, quan travessem per primera vegada el riu Adige i girem en direcció contrària a la ciutat i comença a caure una pluja molt fina. Correm un parell de km. Al punt del km 10 fem un gir de 180º i tornem vorejant el riu.
Trobem avituallaments líquids i sòlits cada 3 km i algun punt d’animació. Recorregut molt pla amb solament 7 m de desnivell, però amb el ferm molt deteriorat.
Al km.13 es produeix el canvi d’estafeta o posta i el segon rellevista farà els darrers 8 km. Llavors és quan trobem alguns corredors que ens passen com si portessin un turbo. Ja es veu Verona al fons i al km.14 creuem de nou el riu entrant al centre històric. Ara ha deixat de ploure, però comencen les petites llambordes mullades i els carrers estrets, encara passarem per un altre pont 2 vegades abans d’entrar al tram final i fer l’entrada triomfal a la plaça de l’Arena.
Finisher amb 1h 39’ 36’’ (1212 de 4115 arribats). Guanyador Wisley Kipkemoi (Kenya) amb 1h 01’ 15’’, si be l’any passat i amb bon temps el seu compatriota Alfred Kipchirchir quasi baixa de l’hora (1h 00’ 56’’). Guanyadora Vivian Kosgei amb 1h 09’ 18’’. 531 sub 1h 30’. Quant a les categories van de 5 en 5 des de 35 anys fins als 85, encara que els estrangers comptem per accedir a pòdium.
Hidratació, dutxa, pizza i birra. A la tarda torna a ploure i visitem algunes de les esglésies romàniques, barroques i renaixentistes, el Castelvecchio amb el seu museu, carrerons i jardins.
El dilluns 12 aprofitem el matí per visitar la casa de Julieta i el museu Maffei, l’últim dinar de pasta i cap a l’aeroport, ja que el vol surt a les 5 de la tarda.
Una cursa recomable, anomenada de Romeo & Giulieta o de l’amore. Ha sigut la 17ª edició o i està catalogada per la IAFF com a categoria d’or. Ciutat amb molta cosa per veure i menjar. Destí assequible, ja que el vol i l’hotel surten bé de preu. També fan marató el 17 de novembre.
Aquí us deixo algunes fotos.
Salute ed miglie.
Abel

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

13 febrer 2024 20:01 #4 per Jorfer (Associat/da)
Gràcies per compartir-lo, cargol.
Quan no pugui amb les maratons atacarem mitges com aquesta que té el seu encant.

Enhorabona per la nova fita.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

14 febrer 2024 06:59 #5 per curat (Associat/da)
Bona crònica cargol
Vinga, a seguir corrent i viatjant! 👍

Salut!

Marató 2h53'07" Castelló 2010
Mitja 1h21'31" Granollers 2008
10mil 36'55 Clot 2011
6 hores en pista 64,129km Can Dragó 2008
22 maratons

Please Entra or Crear compte to join the conversation.