Taula “Desenvolupament tecnològic”. CoRReDoRS.CaT 2021: Què volem ser?

Taula “Desenvolupament tecnològic”. CoRReDoRS.CaT 2021: Què volem ser?

30 Oct 2021 08:29 #1 per Barceruel (Associat/da)
La que va ser la principal eina d'unió i de difusió de Corredors.Cat i les seves activitats als orígens de l'associació, la nostra web i especialment el nostre fòrum, fa temps que estan en crisi.

Tots som conscients que les coses han canviat molt en aquests 15 anys, i més encara en l'entorn d'internet. El format fòrum avui en dia s'utilitza de forma molt minoritària i s'imposen altres vies més directes o visuals com les diferents xarxes socials (Instagram, Facebook, Twitter...) o apps de missatgeria instantània com WhatsApp o Telegram. Hem de conviure i adaptar-nos a aquesta realitat, però també volem cuidar les eines pròpies. El tema és... com ho fem?

Fa 4-5 anys va haver-hi un gran esforç en fer una nova web, amb moltes dificultats tant en el procediment de creació com, una vegada ja implementada, per continuar amb el seu desenvolupament. Cal refer una comissió tecnològica que decideixi, a partir de les conclusions a les quals arribem entre tots i totes el dia 27 de novembre, cap a on tirar. Però no s'ha de ser informàtic ni saber picar codi per donar opinió i proposar línies de treball.

És útil la web que tenim? Els seus problemes actuals són estructurals o només falta omplir-la de contingut? Es pot readaptar a les nostres necessitats o necessitaria un altre format? Una App solucionaria les dificultats de comunicació? Aquests i altres temes son clau per tornar a ser referents en l'entorn virtual dins dels grups de corredors populars del nostre país. Hem de repensar el que volem fer i després "els tecnològics" ja veuran si són capaços de tirar-ho endavant des de dins, si cal externalitzar algunes tasques...

Tenim molta feina en aquest camp. Endavant!

2h59'43" (Donosti 2016) - 1h22'31" (Prat 2014) - 37'00" (Prat 2013)

FB: Víctor Millán || TW i IG: @barceruel

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

30 Oct 2021 22:21 #2 per Josep58 (Associat/da)
Es ben cert que amb el pas dels anys han canviat els hàbits comunicatius, jo mateix soc novell amb l'ús de twitter i instagram, encara em resisteixo a facebook.

Abans l'eina de comunicació era pràcticament la web i ara en tenim moltes, no sé si masses i es multiplica teòricament la tramesa d'informació, hauríem d'arribar a més associats / associades, però no sé si tant canal comunicatiu ens porta més guanys o ens penalitza.

Estic segur que tenim experts en l'àmbit de la comunicació entre els nostres associats, vagi per endavant que tinc voluntat, però tot just em defenso i ja m'agradaria poder aportar, ser creatiu i poder donar amb la clau de volta que ens faci "seduir" més i aconseguir a través de la tramesa d'informació - comunicació arribar a moltes més persones, ser novament un referent de l'atletisme popular català i a la fi tenir molta més participació.

La recuperació es possible, amb sort, paciència i temps

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

24 Nov 2021 17:21 #3 per Barceruel (Associat/da)
En el tema tecnològic és potser on més hem "involucionat" des dels inicis de l'associació. És un tema que es retroalimenta dels continguts, que han estat escassos. Però també és cert que disposar d'un sistema més senzill i/o més atractiu també faria que la motivació per entrar i escriure fos major.

Em consta que tenim a l'associació gent mooooolt bona en aquestes qüestions que, parafrasejant a en Carles Porta, ens poden donar "llum a la foscor". Temes que hauríem de valorar, a banda d'altres que pugueu plantejar:

- La WEB: Quines necessitats tenim com a associació? Ens agrada aquesta estructura? Podem fer-la evolucionar o caldria començar-la de nou?

- Una APP: Realment ajudaria a que la gent participés més al fòrum? Ens pot donar la immediatesa que actualment exigim a totes les altres xarxes?

- COM?: Tenim capacitat per assumir tots aquests reptes des de dins de Corredors.Cat o necessitem externalitzar aquestes tasques per tornar a ser referents en l'àmbit d'internet per als corredors populars?

Apunteu-vos a la taula de desenvolupament tecnològic i ho debatem. I si preferiu participar en un altre tema, deixeu aquí les vostres opinions per fer-les arribar a la taula tecnològica.

2h59'43" (Donosti 2016) - 1h22'31" (Prat 2014) - 37'00" (Prat 2013)

FB: Víctor Millán || TW i IG: @barceruel

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Nov 2021 13:33 #4 per Xeix (Associat/da)
No podré assistir per altres compromisos.

A banda de l'eina el problema més gran és farcir-la de contingut, el que fa que una web tingui vida i noves visites és trobar informació. Quan no havia xarxes socials, el nostre fòrum ho era i era el pal de paller de l'associació, quedavem per les curses, es preguntàven dubtes, etc... si l'eina que s'utilitzi no respon a les necessitats d'informació, no tindrà èxit. Més que informàtics cal grups que aportin informació rellevant, si aquesta és interessant per la gent, en faran us, si no, no serveix de res.

Suposo que a banda del boca orella d'amics, per trobar CoRReDoRS.CaT vau fer cerques d'informació per qualsevol motiu relacionat, amb els dubtes de novells. Jo vaig començar amb l'Atleta, d'aquí a 10de1000 i la resta ja la sabeu :whistle: ara per motius de pes :sick: duc temps sense fer curses corrent, he canviat la velocitat pel plaer de la muntanya d'on no m'havia allunyat mai. Tornaré a córrer però asfalt em sembla que ben poc.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.