Taula "Àrea Social". CoRReDoRS.CaT 2021: Què volem ser?

Taula "Àrea Social". CoRReDoRS.CaT 2021: Què volem ser?

25 Oct 2021 09:40 #1 per Barceruel (Associat/da)
En aquest fil hem de fer propostes per millorar la interacció entre tots els correcats, aspecte que preocupa a molts de nosaltres tal com ha quedat reflectit a l’enquesta.

Des del naixement de l’associació, i segons hem anat creixent tant en número de persones com en subgrups, el sentiment d’”orgull correcat” s’ha anat afeblint. També, el fet que hi hagin aquests grups tant consolidats (que també han donat molta empenta a les activitats en molts moments, tot s’ha de dir), dificulta l’integració dels nous associats, i és responsabilitat de tots nosaltres buscar les eines per fer-ho tot més fàcil. Tots hem estat “correcats nous” alguna vegada, i recordem amb carinyo als qui ens van obrir les portes de l’associació.

També heu mostrat a l’enquesta la necessitat que Corredors s’obri més al territori i a la muntanya. Els associats de fora de l’entorn de Barcelona se senten massa lluny de la resta. També els nostres trailrunners i caminadors veuen una majoría de representació “asfaltera” just quan estem en un moment d’expansió de les curses de muntanya. Dins de la Junta ja anem pensant cosetes per revertir aquestes percepcions, però aquest fil és perquè vosaltres doneu les vostres idees.

També es perceb la necessitat de fer trobades fora de l’àmbit de les curses. Aquest aspecte, tot i el fre que ha suposat la pandemia, s’ha començat a treballar amb les trobades cervesseres (que ben aviat reprendrem) i els entrenaments del primer dissabte del mes. Aqui teniu l’espai per fer la vostra pluja d’idees sobre les activitats que us agradaria que s’organitzesin.

Per sort, també molts de vosaltres heu mostrat la vostra determinació en implicar-vos en la seva organització, així que segur que podrem tirar moltes coses endavant en aquest àmbit. :party: :party:

2h59'43" (Donosti 2016) - 1h22'31" (Prat 2014) - 37'00" (Prat 2013)

FB: Víctor Millán || TW i IG: @barceruel

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

25 Oct 2021 23:21 #2 per tonivet (Associat/da)
Una proposta per part meva que pot sonar una mica "artificial" seria designar a socis voluntaris que s'encarreguin de dinamitzar diferents fils

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

28 Oct 2021 17:26 #3 per fandes (Associat/da)
També recuperar idees que ja tenien aquesta missió. Com la Lliga correcat. I fomentar viatges com expedicions pastanagues.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

31 Oct 2021 12:36 #4 per Josep58 (Associat/da)
Comparteixo i m'afegeixo a les aportacions d'en tonivet i fandes

Per una part perquè com comentava en una altre àrea, tot i que no podem anar en contra de les xarxes socials com elements comunicadors , si els resultats de l'enquesta ens diuen que molts associats segueixen sent fidels a la web (pot ser cal incentivar, només la lectura, sinó la participació) es molt possible que la diversificació (twitter, instagram, telegram) no sé si tenir una App seria la solució, si que ordenar que posem en cada àmbit, pot reconduir que l'associat participi més.

A més de la Lliga Correcat i els viatges col·lectius per a participar i més enllà del servei de llebres que tenim en determinades curses, faig una crida per tornar a les "barquetes" a les curses que tan ens han donat i que continuo pensant que són un element que ens feia ser visibles socialment dins de l'atletisme popular i que a més internament fomentaven la participació, a la web, el trobar-se abans de la cursa i compartir-la.

La recuperació es possible, amb sort, paciència i temps

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Nov 2021 20:23 #5 per Barceruel (Associat/da)
Un tema que va sortir als resultats de l'enquesta i que no és majoritari però, sota el meu punt de vista, crec que si és molt important i l'hem de reflexionar és el com cuidem als associats de fora de l'entorn de Barcelona. I, com a efecte col·lateral, com fem que corredors de Girona, Lleida i Tarragona se sentin atrets a fer-se correcats.

Se'm van passar pel cap dues idees que no suposen cap cost a l'associació i que poden ajudar en aquesta linia de treball:

- Crear les "Delegacions" (o com li vulguem dir) de les 3 provincies, que es podría extrapolar a altres territoris (Terres de l'Ebre, Catalunya Central, Pirineu, País Valencià...). Amb un responsable que servís d'enllaç amb la Junta, però amb un funcionament autònom per fer trobades, entrenaments, etc.

- Que a cada un d'aquest territoris hi haguès cada any una "Cursa Correcat". No organitzar-la nosaltres, sinó que els correcats d'allà decidíssin que, per exemple, la Cursa de Figueres, la Volta a l'estany d'Ivars, la Mitja de Cambrils... fòssin la "cursa correcat 2022" d'aquella zona. I fos un lloc de trobada perquè la gent de la capital ens apropessim cap a allà, descobrint noves curses, compartint un dinar post-cursa (o almenys una ST)... No ho sé si funcionaría, però crec que és més fàcil que fem kms per anar a una cursa que per fer un entrenament.

Com ho veieu? És molt boig? :stucktongue :stucktongue

2h59'43" (Donosti 2016) - 1h22'31" (Prat 2014) - 37'00" (Prat 2013)

FB: Víctor Millán || TW i IG: @barceruel

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

05 Nov 2021 20:43 #6 per Josep58 (Associat/da)
Comparteixo les paraules d'en Barceruel, tot allò que sigui treure'ns l'etiqueta de capitalitat de Barcelona obrint-nos al territori, amb lideratges i els necessaris acompanyaments en aquelles accions que es portin a terme, van en la bona direcció de fer-nos més visibles i haurien de reforçar l'associació.

Esta clar però que sempre serà possible si hi ha complicitats de persones per fer-ho i tirar-ho endavant.

La recuperació es possible, amb sort, paciència i temps

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

06 Nov 2021 13:49 #7 per Jorfer (Associat/da)
Bones reflexions

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

06 Nov 2021 17:16 #8 per Danigoal (Associat/da)
Hola hola! Doncs com a resident desde fa uns anys de les terres del Baix Camp, em sembla molt bé el que comenteu.
Com a "delegat" de la provincia de Tarragona no m'hi veig però sí que porto temps pensant en com fer per informar de les curses que es fan en aquesta provincia.

No sé si es tractaria d'anar fent un calendari de la zona o d'anar obrint fils de cada cursa
A veure què en penseu. Si puc aportar el meu granet de sorra per donar a conèixer curses d'aquesta zona, encantat. :great:

Oferta per a Associats: GoAl Arquitectura

3'21" CCT '13/CCT '15 - 5'51" Sagrada Familia '15 - 19'20" Can Mercader '15
39'48" Clot '13 - 1h28'06" Mediterrani '16 - 3h13'16" Dublin '16

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

07 Nov 2021 16:33 #9 per Enricfb (Associat/da)
Hola a tot@s, com a associat del baix camp em sembla una idea molt encertada. En primer lloc us vull agrair la feina que feis per amor al córrer. No sé quin % d'associats hi ha actualment a les províncies de tarragona, girona,lleida... Però si volem fer créixer aquesta passió pel running ens falta gent apassionada i amb ganes de fer-ho possible. Tenir una persona representativa que aporti aquell suggeriment constructiu a l'associació sempre serà ben vingut.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

23 Nov 2021 20:47 #10 per jaume86 (Associat/da)
A més de les reflexions ja aportades, totes interessants i que tractarem dijous, també poso sobre la taula que som una associació on la majoria portem més de 5 anys, per tant, fidel. En general, segons l'enquesta, a la pregunta de com imagines l'associació d'aquí a 5 anys es resol en una associació viva, rejuvenida, activa, plural, solidària, referent a l'atletisme popular català, amb valors esportius, potent a les xarxes socials i amb gent orgullosa de pertànyer a corredors.cat.

Un altre punt interessant de la mateixa seria el de què t'agradaria que organitzèssim: Jornades de temes relacionats amb salut i nutrició o per provar material esportiu o amb corredors/es d'èlit així com trobades internes (com la què farem dissabte!).

Més idees??

2h55'28"; marató Barcelona  2019 (17)
1h22'14" mitja  Barcelona 2019 (44...)
37'21";   10km   Pineda 2018 (42...)
19'13";  5km Horta 2013 (1)

Properament: 24h (diumenge a Can Dragó!)

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

24 Nov 2021 21:34 #11 per luzyan54 (Associat/da)
Me llama la atención esta tarea.
Apuntada

Un saludo,

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Nov 2021 13:29 - 26 Nov 2021 13:31 #12 per XaviCht (Associat/da)
Em sembla molt bona idea el tema delegacions (no tenen perquè coincidir amb províncies), i, sobretot, la "cursa correcat" a cada delegació.
I el tema viatges conjunts que proposa en fandes. Per exemple, per anar a una marató (podrien escollir-se maratons que també tinguessin mitja el mateix dia, per tenir més quòrum).

23' 12" - 5 km La Sansi Viladecans 2016
43' 59" - 10 km Cursa dels Nassos 2019
1h 37' 32" - Mitja de Barcelona 2020
3h 49' 29" - Marató de Venècia 2018

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

26 Nov 2021 17:35 #13 per Barceruel (Associat/da)

jaume86 va escriure: En general, segons l'enquesta, a la pregunta de com imagines l'associació d'aquí a 5 anys es resol en una associació viva, rejuvenida, activa, plural, solidària, referent a l'atletisme popular català, amb valors esportius, potent a les xarxes socials i amb gent orgullosa de pertànyer a corredors.cat.


Aquest, per mí, sería un “somni humit”, que ara mateix veig molt complicat d’aconseguir, però que de tots/es nosaltres depen poder avançar en aquest objectiu. La importancia de ser proactius cap a l’associació, cadascú segons les seves posibilitats.

De forma més concreta, temes relacionats amb l’àrea social (tot i que molts es solapen amb l’àrea esportiva i altres) que crec que s’haurien de valorar:

- Expansió al territori: Delegacions i “curses correcats”.
- Acollida als nous associats: “Apadrinaments”?
- Sortir de l’asfalt: Presencia a les curses de muntanya, caminades, triatló…
- Esdeveniments socials: En la linia dels entrenaments i les trobades cerveseres, tornejos d’altres esports, xerrades…
- Crear sinergies amb altres grups, esdeveniments conjunts, sumar en iniciatives solidaries com s’està fent amb KMSxELA…

2h59'43" (Donosti 2016) - 1h22'31" (Prat 2014) - 37'00" (Prat 2013)

FB: Víctor Millán || TW i IG: @barceruel

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

27 Nov 2021 11:44 #14 per korfbaler (Associat/da)
He escrit a altres fils també ... jejejej

No perdre el lligam amb Kms x ELA. Ajudar, col·laborar i potenciar aquesta activitat, i recolzar al Xavi amb el que necessiti, i li podem aportar

La voluntat pot modificar al nostre favor les circumstàncies

Please Entra or Crear compte to join the conversation.